reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

nati ja się nie dziwię, że psiak nie chce wychodzić na taki mróz ;) jak nam się nie chce, a my poubierani w kurtki, kozaki, grube skarpety ;)
madziarkas dobrze, że jesteś spokojna po wizycie
ciekawe, czego ja się dzisiaj dowiem na temat moich bólów...i ciekawe, jaka jest ta kobietka, do której się zapisałam.
Powiem Wam szczerze, że bardzo się stresuję...tak stresowałam się tylko przed usg w szpitalu, kiedy monitorowali mojego krwiaka i każde usg było czekaniem na dobre, bądź złe wieści...
nawet przed polowkowym w piątek się tak nie stresuję...

reklama
cześć dziewczyny nie próbuje nawet nadrobić bo to niemożliwe, dzidzia dzisiaj odzywa się więcej niż zawsze , normalnie dostałam dobry humorek , a co do mężów to u mnie też były takie dni ż myślała że go zabiję normalnie tak przeginał więc to chyba norma u facetów:-)

nati- ja mam owczarka niemieckiego a też tylko 5 min na śniegu wytrzymuje i wraca na schody na ciepły dywanik:) a pomyśleć że jeszcze 2 lata temu to nawet w największy mróz się w śniegu tarzała:-)
mitaginka- nie stresuj się dobrze będzie:tak:

u nas taki ziąb że nawet Antek od wczoraj jakiś spokojniejszy się zrobił... aż się zaczynam martwić czy wszystko z nim w porządku, wole jak trochę się porusza i kopnie od czasu do czasu....:-(

mitaginka - trzymam kciuki za udaną wizytę i czekam na pomyślne wieści :)

Biore sie za pichcenie obiadku, ulubione dewolaje mężuliny i kopa brokułów i marchewek - niech się solenizant cieszy :)

złapałam drzemkę żeby nie myśleć i z drzemki właśnie wybudził mnie tel. dzwonił ..mąż.. on chyba jest nienormalny albo ze mnie robi kretyna bo udawał że nic się nie stało, mówił co dowiedział sie nt zwrotu podatku vat za materiały budowlane a ja sluchalam go z otwartą buzią ze zdziwienia..myśli że już zapomniałam czy ma nadzieje że jak mnie zagada to zapomnę??? wymiękam..

a brzuch na dole bardzo mi stwardniał, czuje jakby był bardzo napięty ale jakoś w środku.. to normalne??

co do malowania to ja tez obowiązkowo co dzień. bez tapetki jak bez spodni :) make up z Sorai od lat. Ogólnie wszystkie kosmetyki tej firmy od lakieru do paznokci przez balsamy, kremy, żele pod prysznic po maseczki pilingi i toniki i sole do kąpieli:) może dlatego że mama moja w Sorai jest kontrolerem jakości :p

Kalkulator koloru oczu - Kalkulator ciąży - Ciążowy.pl Sprawdzcie kolor oczu dziecka. U mnie się zgadza, bo córka ma taki kolor jaki mi wychodzi z tego testu :)

W nocy podobno chrapałam jak traktor i mąż się nie wyspał :p
Cucumber - mój mąż też czasem na mnie narzeka, że chrapię, jak mam katar, ja nic nie pamiętam, więc się nie przyznaję :p

Meriderka - gratuluję Marcela - piękne zdjęcie :-D
Nati - gratuluję Kasi :-D Co do zdjęcia, to niestety nie wiem jak na nie patrzeć, nawet nie wiem, gdzie tam są nóżki dziecka *wstydzi się* ale na zdjęciu, na którym lekarz uwiecznił siusiaczka naszego Synka też nic nie widzę teraz, a wczoraj na usg widziałam zdecydowanie :-) Zresztą moja Mama też, bo ponieważ mąż nie mógł, wzięłam Mamę na usg połówkowe - w końcu trzykrotnie ciążę przeżyła, a usg dzieciaczka widziała pierwszy raz, bo wtedy jeszcze nie było. A mi też było raźniej nie samej. Tak więc czekamy Synka :-D
Oczywiście pierwsza reakcja mojego męża to: "zamawiałem córeczkę" ;-) Na co odparłam, że trzeba było zrobić córeczkę :p ale tak naprawdę to się oboje szalenie cieszymy - zwłaszcza, że mały jest zdrowy, dwie rączki, dwie nóżki, jedna główka itd ;-) 18cm i 325g :-D

Pandora - witaj :-) Leżenia i szpitala współczuję, leżałam miesiąc, w szpitalach też, wiem jak jest. Teraz na szczęście mogę już nieco pochodzić.

Zaraz będę robić bigos na obiad, tylko skoczę do sklepu i przewietrzyć się przed zmrokiem. A malować to się maluję tylko od dzwonu, ja mam bardzo ciemną oprawę oczu, nie czuję potrzeby, zwłaszcza, jak jestem w domu.

Ostatnia edycja:
meriderka-gratuluję synusia:))i ślicznego imienia!

U nas pogoda taka,że lepiej nie wychodzić jak nie trzeba-zawieje i zamiecie jak w zimie stulecia...
Ja od paru dni znów sama z Marysią,mąż od rana do wieczora w pracy-więc-wychodzi kiedy śpimy a wraca kiedy już śpimy..Zresztą-nic po jego obecności,skoro i tak do wszystkiego jestem sama..E tam,nie ma się co użalać,bo to mi i tak nic nie daje.
Zaraz obiadek-ja mam dziś jarzynową i pierogi z truskawkami.Kto ma ochotę-zapraszam:))

reklama
ja tez malo ze zdjec usg widze :), tzn jak wiem jak patrzec to widze wszytsko. cos mi sie zdaje ze moja malutka bedzie wielka baba, wazy 410g a jak was czytam to chlopaki sa lzejsze.:-D
ale sie wscieklam.
umylam podlogi naszczescie mopem bo byly w sumie dosc czyste wiec nie musialam na kolanach, poszlam umyc mopa i nagle slysze halas wchodze do pokoju a tam moja kotka zrzucila kwiatek i ziemia na mokrej podlodze a kotka zadowolona bawi sie i roznosi po calym mieszkaniu, myslalam ze ja utluke. oberwala w pupe i nadal sie bawila. moj 2 kot to zawsze zmykal a ta....., no i musialam na kolanach myc.

Do góry