reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Witajcie kochane:-)

Ja dzisiaj tak wdepnelam szybko z zapytaniem do Was wiem ze duzo z Was czuje juz ruchy maluszka, ja tez je czuje od jakiego czasu ale byly to takie pojedyncze jakby kopniecia. Natomiast dzisiaj rano czulam bardziej na dole brzucha taki caly cykl czegos bo nie wiem czy to moga byc ruchy czy nie ale naprawde troche trwaly i byly takie hmmmm jak to okreslic pulsacyjne......:eek:o teraz jak pisze znowu to czuje.....

reklama
Witam Wszystkie Kwietnióweczki i te stare i te nowe :-)

aenye zazdroszczę Ci męża ,też bym chciała dostać od mojego chłopaka list z wyznaniem,wsparcie,opieke,chciałabym mieć pewność że mimo wszystko bardzo mnie kocha i razem pokanamy wszystkie problemy.
Ale tak nie jest ,ja już sobie nie mogę dać z nim rady ,koledzy są najważniejsi ,wydaje kase na Bóg wie co ,mam wrażenie że ja jestem dla niego nie wygodnym problemem.
Obraża się nie wiadomo o co .Czasami żałuje że on właśnie jest ojcem kruszynki.
Już wiem jak to będzie jak dziecko się urodzi ,zostanę ze wszystkim sama -bez pomocy ,bez wsparcia.Tak to się zapowiada.
Ponadto byłam wczoraj na kolejnym usg ,znowu się szyjka skróciła ,chociaż w poniedziałek miała 4 cm .Chyba to jakiś błąd pomiarów ,ale stwierdziłam że się tym przejmować nie będę .Przecież tam każdy narząd pracuje w środku ,i róznie bywa -jakby mi codziennie Usg robili to założe się że każdy pomiar byłby inny.

I tyle ,trzymajcie się ciepło mamuśki.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
anetko, a kiedy wraca? ja tu najbardziej podziwiam hmm, amber chyba ;-) (przepraszam, klopoty z pamiecia) - ktorej maz na 6 miesiecy wyjechal.. ja nie dalabym psychicznie rady, wiem dobrze. to okropne, jak musimy zostac z tym calym bagazem hormonow, a dodatkowo z calym majdanem domu i dzieci - same w tym czasie.

moj D na szczescie wraca juz niedlugo, bo w poniedzialek. sie doczekac nie moge :-)

lenko
- tak mi przykro... ja tu takie rzeczy pieje, a niektore z was maja tak ciezka sytuacje :-( ale musisz walczyc o siebie i o dziecko, nie odpuszczaj mu. nie pozwol, by was zepchnal w taki kacik, z ktorego nie bedzie juz wyjscia. jak raz sie na to zgodzisz, by robic wszystko sama w domu, przy dziecku, wokol siebie, a jemu pozwolisz latac gdzie chce, wydawac pieniadze byle gdzie itepe - to naprawde nie bedzie latwo przywolac go do porzadku. on sam z siebie sie nie zmieni. wiem, co mowie, bo identyczna sytuacje mam w najblizszej rodzinie. jak chcesz to na zamknietym ci opowiem, do czego to prowadzi. naprawde, walcz. a to maz czy chlopak? jak chlopak i mialby byc tak nieodpowiedzialny, okrutny dla ciebie w swoim egoizmie - to lepiej, by tylko alimenty placil. ale zawsze warto powalczyc - i wygrac swoja godnosc i spokoj.

Lenka kochana nie dałam rady odczytać tego co napisałaś bo dla mnie za małe litery:no: a nie wiem jak się powiększa.

Jola super ta dynie. A ten kominek... ja tak uwielbiam kominki.

Natasza jak dobrze że jesteś bo ja już myślałam że coś się stało bo tak długo się nie odzywałaś :zawstydzona/y: A co do tego spotkania z mama rozmawia to czytałam na ten temat i też bardzo chciałam się na to wybrać.

Moje dziecko dziś całą noc strasznie kaszlało i dostało kataru. Nic poza tym się nie dzieje ale nie wiem czy to od alergii czy tylko jest przeziębiony. W każdym razie został ze mną w domu. Teraz ogląda Kubusia Puchatka a mamusia na BB :-DRano zaliczyliśmy spacerek bo chlebka w domu nie było. A że przepiękne słońce świeci to pospacerowaliśmy troszkę. Tak sobie myślę że może przejdę się z nim na cmentarz a później do rodziców. Trzeba nazbierać tej energi słonecznej bo nie wiadomo jak długo jeszcze będzie nam sprzyjać :-)

Kobietki głowa do góry. wszystko będzie dobrze bo musi być i tyle! Teraz martwić się proszę tylko o siebie i dzieciaczka a facetów na księżyc posłać ! No może poza tymi miłymi i kochającymi ;-):-D

Przesyłam wam duuuuuuuuużżżżżżżżżżżoooooooo słońca

NATASZA a na jaki termin się zapisałaś? Może pójdziemy razem?

LENKA teraz mi się normalne litery pokazały ? W poprzedniej ciąży miałam tak że szyjka mi się skracała i wydłużała sama z siebie. Więc niektóre tak mają.:) Ważne żebyś b yła pod dobrą stałą kontrolą lekarza. I tu niestety konieczne jest częste USG i jeszcze jedno. Jak najwięcej odpoczywaj i uważaj na siebie!

Ostatnia edycja:
Mój K wraca dopiero na święta Bożego Narodzenia:(:(:(:(:( A po nowym roku chyba znów wyjedzie........

Lenko ja znam takie sytuacje bo sama miałam podobnie... Ale pokazałam facetowi jak to wygląda z boku i co on robi... Trochę to trwało ale zrozumiał, co jest tak na prawdę dla niego ważne i wszystko inne poszło w odstawkę. Teraz stał się taki jaki był zawsze miły i kochany:)
Więc trzeba walczyć bo masz dla kogo. Trzymaj się:)

p19u3e3kvsquukwf.png

Marma, pisałam Ci maila,nie dostałaś?Nic się nie stało tylko jak zrobiłam zaległości na forum to potem przeczytac wszystkiego nie miałam kiedy...Zapisz sie na spotkanie,będzie nam raźniej!

reklama
nati_k - ja mam dwa takie rudzielce! Kocur jest mój, urodzinowy kot, a kotka jego. Siostra i brat. Oba brytki.

a tak w ogóle to dzień dobry wszystkim!
wyłączyli mi zimną wodę, nie mogę się wykąpać i zła jestem jak osa!

Życzę Wam miłego dnia, ja mam dzisiaj dużo zajęć,więc pewnie znowu wieczorem będę miała lekturę i coś napiszę od siebie.
Pozdrawiam

Do góry