reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

ja po badaniach.
1 dzidzia starsza niz na suwaczku, 13 tc i 3d, 68mm Nt-1,6. Serce ok, mozg ok, nosek ok, kregoslup ok, 2 nozki i 2 raczki.
2 dzidzia niestety wybrala aniolka w 9 tc, no coz wiedzialam ze tak moze sie zdarzyc :( wazne ze z 1 wszystko ok.

reklama
Witam Wszystkie mamy,
Jestem tu nowa, ale też postanowiłam zacząć udzielać się na forum. Tak jak chyba Wy wszystkie mam termin porodu na kwiecień a dokładnie na siedemnastego. Jestem w ciąży po raz pierwszy a długo z tą informacją się nigdzie publicznie nie dzieliłam ze względu, że wciąż z mężem trudno nam w to uwierzyć. Nasze starania o dziecko trwały co do miesiąca 2 lata i nagle pozytywny test był dla nas pewnego rodzaju szokiem. Teraz dopiero więcej rozmawiamy na ten temat i oswajamy się z tą radosną informacją :)
Widzę z tego co przejrzałam na szybko starsze posty, że już w tym tygodniu macie kontrolne USG, ja mam dopiero za tydzień. Z moich obliczeń jestem w 12 tygodniu ciąży, ale podczas pierwszej wizyty w szpitalu położna wyliczyła mi ciąże o jeden tydzień krótsza, stąd zamiast mieć USG w 12 tygodniu, czeka mnie ono dopiero w 13...
Jeśli chodzi o moje objawy i samopoczucie to muszę przyznać że to kolejna dziwna sprawa, przez którą jeszcze trudniej uwierzyć mi że jestem w ciąży. Nie mam żadnych objawów! Jedynie to zgaga, która już mija pomału, a tak czuję się jakby nigdy nic. Można by rzec że jestem szczęściarą, ale jakby trochę mnie pomęczyło też bym nie narzekała :)
Obecnie jestem drugi tydzień na zwolnieniu ze względu na drobne przeziębienie a lekarz zdecydowanie nadgorliwy nie chciał mnie puścić wcześniej do pracy, więc czeka mnie jeszcze tydzień byczenia się:)

Serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz witam na forum!

Witajcie kochane cieplutko!

Pogoda do bani,leje jak z cebra;
Smurfetka
-zamów ładną pogodę,co...?

nati-dobrze,że choć z jedną dzidzią wszystko w porządku,w ciąży mnogiej jest zawsze takie ryzyko,że drugie może nie przeżyć.Oczywiście szkoda Aniołka,ale teraz dbaj o siebie i kruszynkę,która została!

cucumber-co za wieści!Niedługo Twój ślub,ale sie wpakowałaś!Dobrze,że Cie wypuścili!Uważaj na siebie i nie stresuj sie niczym:))

fisia-witaj:))

A jak tam dziewczyny u was z pogodą?Mała stoi pod drzwiami i męczy mnie o podwórko..Chyba założę kalosze i wezmę ją na ten deszcz,niech ma uciechę..
Pozdrawiam i życzę udanych wizyt i samych dobrych wieści:))

hej dziewczyny

Czuję się fatalnie od wczoraj, coś stoi mi na żoładku. Wydawało mi się, że drugi trymestr się zbliża i koniec niespodzianek żołądkowych, a tu jak na złość pawik mi się ciśnie...
U nas na zachodzie jeszcze nie pada, ale chyba zaraz zacznie, bo ciemno jakoś...

Nati tulę do serca Twego aniołka i trzymam mocno kciuki za zdrową fasolkę...
smurfetka żeby załapać się na darmowe badania prenatalne musisz mieć ukończone 35 lat.
fisia witam wśród nas i gratuluję upragnionej fasolki:-)
Magdalen oby ból kręgosłupa szybko sobie poszedł w siną dal...
Cucumber ale wieści z tym szpitalem...:-(Najważniejsze, że dzidzia zdrowa, trochę szkoda, że nie widzieliście tego cudu na żywo, ale pewnie potem będzie jeszcze okazja, by zobaczyć małego, rozbrykanego bobaska. Zaskoczyłaś mnie z tą solą, ja też raczej jej unikam, bo zawsze mi się wydawało, że szkodzi.
krakowianka jak po wizycie?

Dziewczyny, a ja jutro mam prenatalne. Bardzo Was proszę o zaciśnięte kciuki, bo trochę się denerwuję.

Cucumber ale wieści z tym szpitalem...:-(Najważniejsze, że dzidzia zdrowa, trochę szkoda, że nie widzieliście tego cudu na żywo, ale pewnie potem będzie jeszcze okazja, by zobaczyć małego, rozbrykanego bobaska. Zaskoczyłaś mnie z tą solą, ja też raczej jej unikam, bo zawsze mi się wydawało, że szkodzi.
Sól podnosi ciśnienie, dlatego powinno się jej unikać. Moje ciśnienie w szpitalu wynosiło 90/55 więc nie zaszkodzi jakby się podniosło ;)

Dziewczyny, ja mam to USG genetyczne dopiero o 18:30, więc dopiero wieczorem dam znać, co i jak. Ja tam mam 1,5 h drogi tramwajem, także zanim wrócę, to trochę czasu minie... Cholernie się denerwuję... Dzięki za słowa wsparcia. :*

Nati, przykro mi, że jedno z Twoich Maleństw dołączyło do grona Aniołków. :( Ale jednocześnie się cieszę, że z drugim wszystko w porządku. :) Rośnijcie sobie spokojnie i zdrowo. :*

Cucumber
- no to w sumie zaliczyłaś to samo, co ja. Ponoć woda mineralna "Muszynianka" ma dużo sodu, więc ją warto pić. Ja też prawie nie solę... chyba zacznę, bo wczoraj znów mi się coś zaczęło kręcić. o_O

Madziarkas, AguHan - wysyłam Wam ciepłe myśli przed jutrzejszymi badaniami.

Widzę, że Wam się sporo postów podublowało, coś chyba było z forum nie tak?

Aha, wczorajsza pizza, na którą wydawało mi się, że mam ochotę, oczywiście wyszła mi bokiem. :/

Witajcie,

Nati bardzo mi przykro że jedno z Twoich maleństw jest wśród Aniołków, natomiast najważniejsze żebyś się skupiła teraz na sobie i na drugim szkrabku który rośnie jak na drożdżach.

Krakowianka nie denerwuj się bo wszystko musi być dobrze i nie ma innej opcji. To samo tyczy się Madziarkas, AguHan. Macie myśleć tylko POZYTYWNIE, bo to naprawdę działa.
Jeżeli chodzi natomiast o wody mineralne to ostatnio dowiedziałam się, że trzeba bardzo uważnie czytać etykietyi sprawdzać jaka jest zawartość minerałów mg/l. Najlepsze wartości to podobno ok. 1000mg/l. Przy takiej wodzie dostarcza się odpowiednią ilość minerałów organizmowi. A często zdarza się że wody mineralne mają np. tylko 200 czyli jak woda z kranu. I trzeba zwracać też uwagę czy woda jest mineralna czy źródlana bo to też jest zasadnicza różnica.Ja dzisiaj natomiast chciałam podłączyć ładowarkę i kopnął mnie prąd:(. A mój mężuś zamiast zapytać czy nic się nie stało, zaczął się śmiać WRRR....

no i jestem po wizycie u mojej gin. Niby wszystko ok, dostalam luteine na wszelki wypadek. nastepna wizyta za 4 tyg, chyba ze cos by sie dzialo to od razu. Jutro jeszcze test papa i w 20tc znowu genetyczne usg, jak to pani gin powiedziala wszystko ok ale jak NFZ placi to niech placi do konca. Troszke mi smutno , ze jeden jest aniolkiem i w dodatku jeszcze jest , wiec drugie malenstwo teraz mieszka z aniolkiem i jakos tak dziwnie, no ale ciesze sie ze z 2 wszystko ok no i ladny termin 01.04.2011 a nie 10.04.2011 wiec moze na prima aprislis bedziemy juz po :)

Krakowianko- nie martw sie wszystko bedzie ok,
nie wiem jak u Was ale tu w Gdyni leje, do lekarza mam 10 min od autobusu a zmoklam tak ze zdjelam skarpetki u lekarza. wiec ubierz sie cieplo i glowa do gory

trzymam kciuki za wszystkie Wasze badania

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, dopiero wróciliśmy... OGROMNIE dziękuję Wam za wszelkie słowa wsparcia, były dla mnie wielką pomocą w przetrwaniu czekania na to USG. :)

Napiszę krótko: z Dzieciątkiem wszystko w jak najlepszym porządku! :) Ma już 6 cm. :D I Jego wiek wg USG pokrywa się dokładnie z wiekiem wg OM. :) Kolejne USG genetyczne będziemy mieć w 20 tygodniu. :) Musiałam mieć USG także przez pochwę, ponieważ Maleństwo się rozbrykało i pan doktor miał problemy z wykonaniem pomiarów. ;) A ja z utrzymaniem na wodzy wzruszenia. ;)

Trzymam kciuki za Dziewczyny, które mają USG w najbliższych dniach, mocno zaciśnięte.

Do góry