reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

licytacja?:))
ja mam dwa wózki ( po Jaśku) dwa łóżeczka, bo dla Jasia kupiliśmy drewniane i turystyczne, więc teraz się super przydadzą. dwa komplety pościeli, bo kupowaliśmy dla znajomych wyprawkę( nie mieli czasu i możliwości), ale wcześniej sami nabyli kołderkę i nie chcieli drugiej. więc nam została nieodpakowana. całe mnóstwo ubranek - standardowo po Jaśku, ale też od przyjaciółki po jej bliźniaczkach.
tylko butelek jeszcze nie mam i pieluch w rozmiarze "1" hihi

reklama
Cześć dziewczyny, mam nadzieję, że będę mogła do Was dołączyć :) Wczoraj zrobiłam test i wyszła bardzo blada druga kreska, rano zrobiłam drugi i kreska również wyszła, ale też blada. 24 mam wizytę u lekarza i mam nadzieję, że potwierdzi ciążę :)

Witam nową kwietnióweczke...i pozostałe kwietniówki...

Laktator to Avent Via + pojemniki do przechowywania pokarmu (chyba coś takiego) dziś powinien przyjść...

No numer,numer...narazie sobie żartujemy...i tak myśle dlaczego lekarz mi wypisał antybiotyk(globułki)-Nystatyne, skoro mnie nie badał ginekologicznie ani razu tylko za kazdym razem mi usg dopochwowe robi...nic sie nie skarzylam,bo i nic mi nie boli nie piecze itd tylko kazal mi przypomniec aby cytologie pobrał choc nie dawno mialam ale mowi ze zrobi świerzą...
Wam też coś lekarz przepisał? Ja zaczelam brac od wczoraj,moze to tak profilaktycznie czy jaki gwint...A moze te drugie jajeczko to nie dzidziuś tylko jakiś guz czy tak coś...zaczynam sie martwić...ale na pierwszym usg nie bylo...

Zaczynam sie bać... :-(

niusiagusia, może lekarz zobaczył więcej wydzieliny na głowicy do USG i dlatego przepisał ci przeciwgrzybiczy a może przed pobraniem cytologii chciał wytłumić ew.stan zapalny żeby lepiej wyszła, słyszałam o takich.Myślę że niepotrzebnie się nakręcasz z jakimiś guzami, lekarz wie co widzi ale z tego co mi wiadomo nie każdy mówi od razu kobiecie w sposób hurraoptymistyczny bo z drugim jajem płodowym czasem zdarza się,że obumiera i znika w poczatkowym okresie ciąży i jest stres i płacz jak się człowiek na dwójkę nastawił.
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, zwłaszcza te w krzyzysowych momentach,mam nadzieję że nam się uda doczekać razem kwietnia i cieszyć razem.
U mnie rozkręciły się mdłości popołudniowo -wieczorne , odbijania i wzdęcia.Wzdęcia są na tyle silne,że rano bolą mnie mięśnie brzucha choć nie ćwiczę -pewnie od tego rozciągania.Staram się jak gdzieś idę panować nad brzuchem ale w domu odpuszczam.
Śmierdzące otoczenie bardzo mnie męczy,kolejnych środków czystości nie toleruję bo już mi śmierdzą, dziś chyba zabiorę się za sprzątanie w maseczce z nakropionym olejkiem grejfrutowym to może przeżyję, przed mną kuwety i piekarnik po rybie, już na samą myśl mnie mdli.Czy to minie w kolejnych trymestrach, wiecie może?
Mam napady smaków i wstrętów, łącznie z tym że bywało ,że jedyny obiad jaki moglam sobie wyobrazić to hamburger z macdonalda, ciężko mi przełknąć warzywa,ostatnio kupiłam pierogi leniwe domowej roboty to pierwszy i jedyny od razu po nadgryzieniu wyplułam bo to nie był ten smak;/, na szczęscie owoce mi wchodzą.Ze slodyczy lody są super bo po nich dugo mnie nie mdli ale próbuję je sobie wybić z głowy bo są zbyt chemiczne, wczoraj testowałam zamrożony jogurt, całkiem dobry substytut

No w końcu się zmobilizowałam żeby u was napisać.

*emi*25 nie przejmuj się tak wszystkim, nie możesz sie denerwować. Tylko spokój

Ja byłam dziś u gina. Trochę się poedłamałam. Kazał mi przyjść dopiero za około 4 tygodnie, bo narazie pęcherzyk jest za mały. Jest ciałko żółte zagnierzdżone w macicy. I tyle. Byłam na becie, wynik 2180/ wydaje mi się że za mały.
Ale mam podły nastrój, nie wiem co myśleć.
Nie załamuj się. Do gina powinno się iść najwcześniej w 6 tc, no ale my przyszłe mamy zawsze sie spieszymy i lecimy jak tylko dowiemy sie o ciąży. Ja, mama 3 dzieci też tak zrobiłam i z gabinetu wyszłam z płaczem i trzęsłam się z nerw jak galareta. Poczekaj na spokojnie i zobaczysz wszysstko będzie dobrze.:-)

Hej wszystkim

Od wczoraj odpoczywam a plamienia ciągle się pojawiają. Czasem brązowe, czasem żywa krew. Nie jest to jakiś krwotok ale delikatne sączenie. Nie wiem dlaczego, ale zawsze po siku tak jest. Kiedy leżę to mam sucho i nic złego się nie dzieje.Dlaczego tak jest...
Niania przychodzi na 4 godz. i zajmuje się małą. Dziś jej powiedziałam jak się sprawy mają i chyba jednak taki układ 4-godzinny jej nie satysfakcjonuje, bo wiecie ma płacone za godziny i zawsze pracowała 8. Także pewnie będę szukać nowej niani.
Szkoda mi Hani, bo ona jakby coś wyczuwała. Już jej nie noszę, nie bawię się tak wariacko z nią... Podchodzi do mnie i tuli się. Łzy mi kapią jak grochy, ale musimy to przetwać. Maleństwo też musi mieć szansę na życie...
Spróbuj wytłumaczyć swojej Hani, że mama ma w brzuszku dzidzię i musi dużo leżeć żeby dzidzia była zdrowa itp. Wiem że to trudne, ja też przez to niedawno przechodziłam, tylko mi było łatwiej bo mam starsze dzieci. A może jak leżysz to pograj z Hanią w jakąś grę żeby wiedziała że mama ją cały czas tak samo kocha:-)

Witajcie dziewczyny dziekuje za słowa pocieszinia życzę wam zdrowych dzidziusiów
dziekuje i życzę spokojnej ciąży może następnym razem sie uda , trzymajcie sie pozdrawim
Kochana, tak mi przykro. Wierzę i ty też musisz wierzyć że kiedyś napewno sie uda. Nie poddawaj sie.

a-gala i aguhan trzymajcie się dziewczynki
oblałam egzamin, zjadły mnie nerwy/ buuu
źle się czuję, mdli mnie i nie mam siły, zaraz chyba pójdę spać
buziaki
Nie przejmuj się tym egzaminem. Dbaj o siebie i maleństwo a z czasem napewno się uda czego ci szczerze życzę.

hej dziewczynki, rozmawialam z lekarzem, niestety nie z moim prowadzacym bo ma caly czas wylaczony tel. chyba musze go zmienic. nerwow najadlam sie co nie miara :( doktor powiedzial, zeby sie za brdzo nie martwic, bo to nie jest duzy spadek i czasami tak sie zdarza, najwazniejsze ze nie plamie. w sobote jade do niego na badanie, jestem ciekawa co powie, bo bede u niego pierwszy raz. troszke sie uspokoilam, ale stres i obawa nadal jest :(
Nie stresuj się tak bo to nie pomoże. Wiem że to nie jest takie proste. A twoj lekarz może jest na urlopie i dlatego ma wyłaczony tel.

Cześć dziewczyny, mam nadzieję, że będę mogła do Was dołączyć :) Wczoraj zrobiłam test i wyszła bardzo blada druga kreska, rano zrobiłam drugi i kreska również wyszła, ale też blada. 24 mam wizytę u lekarza i mam nadzieję, że potwierdzi ciążę :)
Bladą kreską się nie przejmuj. U mnie też były blade i teraz mam Maję:-D

Laktator to Avent Via + pojemniki do przechowywania pokarmu (chyba coś takiego) dziś powinien przyjść...

No numer,numer...narazie sobie żartujemy...i tak myśle dlaczego lekarz mi wypisał antybiotyk(globułki)-Nystatyne, skoro mnie nie badał ginekologicznie ani razu tylko za kazdym razem mi usg dopochwowe robi...nic sie nie skarzylam,bo i nic mi nie boli nie piecze itd tylko kazal mi przypomniec aby cytologie pobrał choc nie dawno mialam ale mowi ze zrobi świerzą...
Wam też coś lekarz przepisał? Ja zaczelam brac od wczoraj,moze to tak profilaktycznie czy jaki gwint...A moze te drugie jajeczko to nie dzidziuś tylko jakiś guz czy tak coś...zaczynam sie martwić...ale na pierwszym usg nie bylo...

Może to znachor:-D Ja do takiego magika chodziłam który mnie ani razu nie zbadał a leki mi dawał na oko:szok::angry:Tyle że ja chodziłam do niego tylko ze względu na zwolnienia a dodatkowo chodzilam prywatnie do porządnego lekarza.

Dziewczynki a teraz coś dla rozładowania nerwów. Obejrzyjcie sobie ręcznie robioną biżuterię naszej koleżanki z BB. Może któraś będzie chciała coś dla siebie?https://www.babyboom.pl/forum/moje-hobby-f71/bizuteria-z-misiowych-lapek-43182/

A może ktoś szuka jakiejś dodatkowej pracy w domu to zapraszam do mnie. Piszcie na pw to wam pomogę.:-D

Witam

Chciałam się pochwalić, że dziś nie plamię... hip, hip,hurra...

Wczoraj się wyluzowałam, zaczęłam myśleć pozytywnie, poczytałam o poronieniu zagrażającym i już wiem, że w przypadku plamień ważna jest diagnostyka USG dopochwowego. Jeśli stwierdza prawidłowy rozwój płodu z bijącym sercem, wówczas szanse na donoszenie to 85-97%, czyli BAAARDZO dużo.

Kochaniutkie przeczytajcie to co napisałam wyżej i bądźcie optymistkami...
Naszych fasolek nie tak łatwo w tej chwili wykurzyć z cieplutkiej,milutkiej macicy. Będzie coraz lepiej...:-)

Sorry, ale muszę kończyć. Może odezwę się później, to odpiszę każdej z Was pokolei.

Witam się bo koszmarnej nocy. Kacperczak maa zapalenie uszy i całą noc nosiłam go na rękach. Jestem totalnie wykończona. Teraz zasnął ale popłakuje przez sen. Dziś wizyta u gina o 15:45. Wyniki odebrane i wszystko ok. Zobaczymy co powie. Nie odpisuję i nie poczytałam go nie mam za bardzo siły. Idę się położyć z małym.

Witam w piątkowy poranek.
Dopiero sie z łóżka zwekłam i to też ledwo:dry:

Gratuluje, u mnie te przy pierwszych dwóch wyszła blada a trzeci kupiłam innej firmy i wyszłam mocna:tak:

Czemu nie dopytałas o ten antybiotyk? Ja tam od razu dopytuje, nie dociera do mnie termin profilaktycznie:no: Ale zapewne lekarz wiedział co robi i wszystko ułoży się potwojej myśli:tak:

Śmierdzące otoczenie bardzo mnie męczy,kolejnych środków czystości nie toleruję bo już mi śmierdzą, dziś chyba zabiorę się za sprzątanie w maseczce z nakropionym olejkiem grejfrutowym to może przeżyję, przed mną kuwety i piekarnik po rybie, już na samą myśl mnie mdli.Czy to minie w kolejnych trymestrach, wiecie może?
Mam napady smaków i wstrętów, łącznie z tym że bywało ,że jedyny obiad jaki moglam sobie wyobrazić to hamburger z macdonalda, ciężko mi przełknąć warzywa,ostatnio kupiłam pierogi leniwe domowej roboty to pierwszy i jedyny od razu po nadgryzieniu wyplułam bo to nie był ten smak;/, na szczęscie owoce mi wchodzą.Ze slodyczy lody są super bo po nich dugo mnie nie mdli ale próbuję je sobie wybić z głowy bo są zbyt chemiczne, wczoraj testowałam zamrożony jogurt, całkiem dobry substytut

U mnie minęło po trzecim m-cu i czułam się świetnie, mam nadziejeże i tym razem tak bedzie bo też się męczę ale wiem ze niektóre trzyma dużo dłużej:baffled:

Witam

Chciałam się pochwalić, że dziś nie plamię... hip, hip,hurra...

Wczoraj się wyluzowałam, zaczęłam myśleć pozytywnie, poczytałam o poronieniu zagrażającym i już wiem, że w przypadku plamień ważna jest diagnostyka USG dopochwowego. Jeśli stwierdza prawidłowy rozwój płodu z bijącym sercem, wówczas szanse na donoszenie to 85-97%, czyli BAAARDZO dużo.

Kochaniutkie przeczytajcie to co napisałam wyżej i bądźcie optymistkami...
Naszych fasolek nie tak łatwo w tej chwili wykurzyć z cieplutkiej,milutkiej macicy. Będzie coraz lepiej...:-)

Sorry, ale muszę kończyć. Może odezwę się później, to odpiszę każdej z Was pokolei.

No i pięknie, najważniejsze to optymistycne nastawienie;-)

Witam się bo koszmarnej nocy. Kacperczak maa zapalenie uszy i całą noc nosiłam go na rękach. Jestem totalnie wykończona. Teraz zasnął ale popłakuje przez sen. Dziś wizyta u gina o 15:45. Wyniki odebrane i wszystko ok. Zobaczymy co powie. Nie odpisuję i nie poczytałam go nie mam za bardzo siły. Idę się położyć z małym.

Biedny malutki, zdrówka dla niego:blink: i wytrwałości dla ciebie

Witam wszytskie mamuski jestem wlasnie w 8 tygodniu ciazy to moje trzecie dziecko
Mieszkamy w Anglii
w zeszlym tygodniu pojawil mi sie sluz z domieszka krwi bardzo sie wystraszylam szybciutko pobieglam najpierw na pogotowie gdzie mnie zbadano i skierowano na usg wiec pojechalismy na usg mialam usg dopochwowe widzialam piekna fasolke bardzo juz przypominajaca dzidziulka na szczescie sie okazalo ze wszystko jest oki i pani doktor powiedziala ze niektore kobiety plamia w ciazy z racji tego ze poprzednie ciaze mialam zagrozone bardzo sie martwilam ale teraz przestalam plamic i mam nadzieje ze juz bedzie oki serdecznie pozdrawiam wszytskie mamusie w poniedzialek mam wizyte u poloznej
naprawde kobietki jesli macie jakies plamienia idzcie do lekarza ale nie stresujcie sie bo szkoda waszych nerwo no i fasolka tez cierpi na tym jak my sie denerwujemy zycze wszytskim ciazy bez plamien i samych cudownych chwil a mam pytanko jak tam wasza skora bo moja staje sie okropna i do tego straszne mam mdlosci a jak tam u was
termin mam na 1 kwietnia

Ostatnia edycja:
reklama
No mi też tak sie wydaje ze to chodzi z tym antybiotykiem zeby wlasnie wiarygodna cytologia wyszla,jesli chodzi o koncowke do usg to raczej nie zobaczyl bo tak malo mam ze musial duzo zelu uzywac...i naprawde nic sie nie dzieje...

Postaram sie nie myslec o tym...wziąść i tyle...

No laktator doszedl,ale...sama nie wiem...jakos malo zadowolona jestem...mam wrazenie ze za słabo zasysa...a nie wiecie moze dziewczyny czy do Avent isis mozna dokupic akumulatorek i przerobic na elektryczny?

Do góry