reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

apropo bolu dzisiaj w nocy to mialam akcje:
wstawalam siusiu, zamiast obrocic sie na bok , nogi z lozka i wstac to chcialam zrobic to szybko i z plecow usiadlam gwaltownie, popprostu takiego bolu to jeszcze nie mialam. odrzucil mnie bol z powrotem na lezaco. to byl skorcz zoladka ale az plakalam z bolu po kilku sec przeszlo ale bylo potwornie
ja mialam ostatnio ktg u gina i nagle wstałam po 10 Min. lezenia i tez mnie cos zabolało, musiałam usiąść z powrotem. położna mi powiedziała że w ciąży musimy robić wszystko 50% wolniej niż zwykle:)

Lenka kto powiedział że ciąża to najpiękniejszy okres w życiu?:) bo ja ani jednej opinii takiej nie słyszałam hahah, nie mówie o samych dzieciątkach itd, a ciąża sama w sobie... każdej kobiecie ciężko, a niektórym naprawdę bardzo i każda mimo wszystko nie może doczekać się porodu....

reklama
lenka, ja rozważałam imię Joanna :) Asia, ładnie dla dziewczynki, lubię to imię :) Ale u nas wygrała Gabrysia ;) Asia mi się kojarzy z kimś spokojnym, grzecznym, może dlatego, że większość Asiek, które znam takie są. A Gabrysia to taki mały łobuz. No i moja już taka jest ;) Nawet na usg się chowała przed nami a potem się z nas śmiała ;)

Morgaine wszędzie spotykałam się z tym powiedzeniem.Twierdzą tak moje koleżanki -mamy którym marzy się kolejne dziecko ,tytuły w gazetach,w telewizji też to sugerują,pacjentki w mojej pracy które właśnie były w ciąży.
A ja się zastanawiam dlaczego to fajny okres?Noszę dziecko pod sercem ,cieszę się jak czuje mała ,ale na pewno bardziej się bedę cieszyc jak już ta ciąża się skończy i maleństo bedzie już nie w brzuchu.:tak:

lenka, ja rozważałam imię Joanna :) Asia, ładnie dla dziewczynki, lubię to imię :) Ale u nas wygrała Gabrysia ;) Asia mi się kojarzy z kimś spokojnym, grzecznym, może dlatego, że większość Asiek, które znam takie są. A Gabrysia to taki mały łobuz. No i moja już taka jest ;) Nawet na usg się chowała przed nami a potem się z nas śmiała ;)

Ładne imię Gabrysia ,a wiesz że co do usposobienia Asiek to masz racje.Moja kuzynka Joanna właśnie jest taka spokojna,rozważna ale pazura czasem potrafi pokazać.
Mojemu C kojarzy sie to imię z osobą Joanny d'Arc-chodzi o cechy przywódcze .A że on miłośnik historii ,szczególnie walkami,przewrotami,bitwami ,wojnami to stwierdził że naszej córki imię Joanna jak najbardziej będzie pasować

Morgaine a za darmo masz dostawę do domu czy do najbliższej apteki?
Ja te sprawy apteczne i kosmetyczne zamierzam kupić dopiero w marcu i tak nie zamierzam wcześniej rodzić ;-) Zastanawiam się tylko nad fridą, bo już kilka osób mi mówiło, żebym poczekała, bo być może dostanę w paczce ze szpitala. Sama nie wiem... Nie lubię niczego zostawiać na ostatnią chwilę.

mi tylko raz tesciowa powiedziala ze to czas blogoslawiony i tyle. Ja tez "nie lubie ciazy" ciagly brak sily, jakies bole, nerwy ze wszystko ok. nie to nie dla mnie. a biedna slonica 2 lata w ciazy chodzi :(

Ja nie mogę narzekać. Naprawdę ciążę dobrze znoszę. Powiedziałabym, że lepiej czuję się niż przed, bo np. w ogóle nie boli mnie głowa, co przed ciążą często się zdarzało. Nie mam żadnych uporczywych infekcji, nic mnie boli, więc możliwe, że jestem stworzona do chodzenia w ciąży. Jedyne co, to powoli zaczyna mi dokuczać brak kondycji i to mnie martwi najbardziej. Gdyby jeszcze w ciąży nie przybywało kilogramów, to w ogóle byłoby wspaniale :-D A ruchy dziecka w brzuszku są po prostu bezcenne :-)

Joanna spokojna?? Wow, o mnie tak nigdy nikt nie powiedzial,no bo ja bardziej jak ta D'arc;) nie znam spokojnej Aśki, ale różnice pewnie są dlatego że imię niewiele ma wspólnego z tym jacy jesteśmy, chyba bardziej my dopasowujemy pewne cechy do imion, bo geny, charakter, wychowanie, środowisko - to ma największy wpływ na to jacy jesteśmy... no i forum bb tez ma na to wpływ;)
Morgaine wszędzie spotykałam się z tym powiedzeniem.Twierdzą tak moje koleżanki -mamy którym marzy się kolejne dziecko ,tytuły w gazetach,w telewizji też to sugerują,pacjentki w mojej pracy które właśnie były w ciąży.
A ja się zastanawiam dlaczego to fajny okres?Noszę dziecko pod sercem ,cieszę się jak czuje mała ,ale na pewno bardziej się bedę cieszyc jak już ta ciąża się skończy i maleństo bedzie już nie w brzuchu.:tak:
też tak będziesz mówić o ciąży jak urodzisz, w trakcie ciąży to ja nie słyszałam żeby się komuś podobało:) tzn.wiadomo że jest to jedyny sposób na własne bejbe więc nie twierdzę że ciąża jest zła lub niepożądana, ale dobrze że trwa TYLKO 9 miesięcy!!
Morgaine a za darmo masz dostawę do domu czy do najbliższej apteki?
Ja te sprawy apteczne i kosmetyczne zamierzam kupić dopiero w marcu i tak nie zamierzam wcześniej rodzić ;-) Zastanawiam się tylko nad fridą, bo już kilka osób mi mówiło, żebym poczekała, bo być może dostanę w paczce ze szpitala. Sama nie wiem... Nie lubię niczego zostawiać na ostatnią chwilę.

na pewno fridę bądź otrivin (jeszcze lepszy moim zdaniem) dostaniesz w szpitalu. nawet jak nie, tego nie używa się na co dzień tylko jak dziekco ma katarek, bo co chcesz odciągać codizennie? wystarczy sól fizjologiczna, dziecko na brzuszek i wszystko wydmucha samo, takie odciąganie, to moja lekarka twierdzi że nawet jak ma dziecko katar (takie malusie dzieciątko) to jest niezdrowe. więc nie spiesz się, może w ogóle nie będzie potrzebny!!!!
dostawę mam za darmo do apteki, ale apteka tuż obok więc spoko. M wyślę to będzie to dźwigał;)

witam sobotnio:-)
widzę, że przekroczyłyśmy magiczny tysiąc stron...
Kurcze jak dla mnie to ciąża mimo tych wszystkich bóli, wymiotów i mdłosci jest naprawdę fajna, mimo tego, że musiałam leżeć i teraz też mam dużo odpoczywać, to jednak ta myśl, że noszę pod sercem małą istotkę, o którą musze dbać, którą się niedługo będę na żywo opiekować, powoduje, że robi mi się cieplutko na sercu...:tak: Samo to oczekiwanie na maleństwo jest dla mnie takie magiczne:happy2: a potem nadejdzie moment kiedy zaczniemy byc już na zawsze dwiema odrębnymi osobami, to jest dopiero magia...
Ale się rozmarzyłam :)

Wracając do rzeczywistości:
Asiunia masz od nas rozkaz odpoczywania i przekaz to mężowi, Ty masz leżeć, bez dyskusji;-)
Mitaginko daj znać, że wszystko OK:tak:
Lenka Ty też nie szalej za bardzo ze sprzątaniem, a jak się coś teściowej nie spodoba, to niech sobie sama posprząta;-)
Cucumber może powiedz sąsiadom, że jak mają taką wprawę w odkurzaniu to u mnie też by mogli tak przy okazji:tak:

Dzisiaj mam w planie pranie kolejnej partii ciuszków i prasowanie tego co już wyschło, teraz tylko na zakupy, jakiś obiadke ugotować i mozna sie brać do prasowania,a wieczorem wybieramy się do znajomych na chwilkę, odwiedzić tą koleżanke co leżała w szpitalu na obserwacji, pogoda jakoś nie nastraja pozytywnie, ale trzeba sie zmobilizować:-)
Miłego dzionka dziewczynki

reklama
hello brzuchatki,

mitaginka - trzymaj sie dzielnie,myslami jestem z toba,bedzie dobrze !!!

asiunia - odpoczywaj kochana !!!!

aenye -te stronki,nie znalam ich...bomba !!!

my po czesci nieoficjalnej - tzn.domowo-tortowej,nie wiem czy ja sie starzeje,czy to hormony,ale poryczalam sie skladajac oskarowi zyczenia - mam prawie doroslego juz syna...aaaaachhhhh...:happy2:biore sie dalej za robote...

buziaki

Do góry