reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

a widzisz i wszytsko jasne :)
w Gdyni sa darmowe szczepionki dla dziewczynek w wieku 14-stu lat wiec corka sie zalapie, ale slyszalam ze szczepionki tylko na dziewice dzialaja, wiec moze dlatego sie przyczepil do Ciebie??

wikipedia pisze:
Szczepionka przeciw wirusowi brodawczaka ludzkiego - szczepionki przeciwko onkogennym typom wirusa HPV 16 i 18. Szczepionki te chronią przed zmianami przedrakowymi, wywołanymi przez dwa najczęstsze typy wirusa HPV: 16 i 18, które łącznie odpowiadają za ponad 70% przypadków raka szyjki macicy na świecie. Szczepionka powinna zostać podana u kobiet, które nie rozpoczęły współżycia płciowego, lub innych w wieku do 26 lat, u których wykluczy się zakażenie wirusem brodawczaka. Aby wytworzyć odpowiedni poziom przeciwciał musi zostać ona podana trzykrotnie.

W UK szczepionka jest dostępna bezpłatnie dla dziewczynek w wieku 12-14 lat, natomiast dla wszystkich innych kobiet szczepionka jest odpłatna. Koszt jej to Ł300 (około 1200-1300zł). Nie jest dostępna dla chłopców/mężczyzn, dlatego ważne jest aby kobiety były szczepione na HPV, ponieważ w ten sposób chronią nie tylko siebie ale i swoich potencjalnych partnerów.

reklama
jejku, lenka, ale cholerstwo.. a ja nigdy nie bylam na to badana, nieraz chcialam sobie zrobic badanie i w razie czego zaszczepic.. cholera jasna :-( wspolczuje, mam nadzieje ze wytepicie dziadostwo!!!

mitaginko
, trzymaj sie! nogi razem i do gory!

piczon to zdjecia lasek z NK, same sobie robia i wstawiaja w profile - moj ulubiony piczon to np Diwa z Wąsem:

Diwa Z Wąsem | Po Drugiej Stronie Piękna | Piczon.pl

i Smakowity Suchar:

Suchar | Po Drugiej Stronie Piękna | Piczon.pl

a Ekskluziff.pl to strona ze zdjeciami pochodzacymi z serwisow nieruchomosci, zdjecia mieszkan i domow wystawionych na sprzedaz. zdjecia maja zachecac do kupna, robia je i umieszczaja sami wlasciciele, autor strony zbiera i opisuje :-D

moje ulubione kategorie to "Fotka z gospodarzem":

Ekskluziff - kategoria: fotka z gospodarzem

i np:

Ekskluziff - Kuchnio-łazienka

Ekskluziff - Rustykalnie

jakie ludzie maja pomysly, to sie w pale nie miesci :-D

Martusia-ja do dra Rutkowskiego:))i b.sobie chwalę,a wizytę mam 9 lutego:-)

mitaginka-kciuki zaciśnięte,dasz radę,będzie dobrze!Pamiętaj,że masz nasze smsy przekazywać na forum;-)

reklama
Do góry