reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Dzień dobry dziewczynki.
Dzisiaj juz nie jestem taka spokojna ,chyba przez głupie sny których głównym wątkiem była krew.
Panadto sniło mi się też ,że robiłam jakieś nie grzeczne rzeczy z moim narzeczonym ,co spowodowało ,że normalnie dostałam orgazam w czasie snu.
Wcale mi sie to wszystko nie podoba ,gdyż ten nieszczęsny orgazm spowodował skurcze macicy a to bardzo niebezpieczne dla mojej kruszynki.
Co prawda nic mnie nie boli teraz ,czuje się dobrze ,ale nie wiadomo jakie mogą być konsekwencje.Lekarz wyrażnie powiedział że zero współżycia aż do odwołania ,a tu mi sie takie rzeczy przydażają.
Od momentu gdy zaszłam w ciąże ,to miewam dziwne sny ,aż sie boje jaki koszmar mi się dzisiaj przyśni.
Pozdrawiam i życze miłego dnia.

reklama
czytam, ze macie zachcianki, bóle i inne "objawy ciążowe", a ja nic. tylko zaparcia i co 10 minut siusiam :-(. Denerwuje sie ze cos jest nie tak, maz sie smieje mowiac ze widzialam serduszka bijace, wiec mam nie wymyslac, a ja bym tak chciala wyslac meza w nocy po "ogorka z marmolada" :-D
Ja w pierwszej ciąży żadnych zachcianek nie miałam, teraz też sie nie zapowiada, wiec głowa do góry, pewnie ten typ tak ma :)
Poza tym zaparcia i siusianie to też oznaki ciązy!!!

czesc
oprocz standartowych badan z krwi ( gr krwi, morfologia, mocz, glukoza, toksmoplazmoza i wr) dostalam tez jakies inne, nikt w przychodni nie umie rozszyfrowac na co ( ach to pismo lekarzy). Moze ktoras z was miala podobne: wyglada to mniej wiecej tak:
skierowanie na bad. M(?)N
Corar II Hbd7
w czwartek dopiero moge sie spotkac z lekarka zeby mi to odszyfrowala ale moze ktos wie co to moze byc?

Hej kochane...
proszę o tzymanie kciuków za dzisiajeszą wizytę....znowu mam stresa....

a do tego jeszcze wczoraj po przytulankach pojawiła się krew....żywa, czerwona....myślałam, że to koniec....ale nie było jej dużo, a dziś rano już tylko resztki kawowego śluzu.....mam nadzieje, że to tylko jakieś otarcie....i nic złego się nie stało....bo już nam się tak bardzo chciało....byliśmy bardzo delikatni....mam nadzieje, że nie skrzywdziliśmy fasolki....
dobrze, że dziś wizyta...to mu o tym powiem....

Lenka - ja też miałam kilka razy sny...podczas, których miałam coś jak orgazm i skurcze macicy...aż się budziłam bo mnie to nawet bolało....po jednym z takich snów zaczęłam plamić....ale na szczęście nic się nie działo....i na usg okazało się, że wszystko ok....

Witajcie,
muszę się pochwalić, że dzisiaj miałam pierwszy od długiego czasu poranek bez wymiotowania. W nocy za to mnie mdliło. Przez te nudności nie lubię spać, bo wiem, że przy każdym przekręcaniu się na bok będzie niedobrze:(
Ja też mam od mojej pani gin zakaz przytulania do końca 1 trym. Akurat po 12 tygodniu bierzemy ślub, więc na noc poślubną zakaz już nie będzie obowiązywał ;)
Wczoraj cały dzień spędziłam na jeżdżeniu i zapraszaniu rodzinki narzeczonego i swojej na ślub, okropne zajęcie. Oczywiście wszyscy się gapili i zastanawiali, czy jestem w ciąży :p Jestem, i jestem z tego dumna, a co :D

karolcia81, trzymam kciuki. Będzie dobrze, zobaczysz :)

Zgłaszam że ja po USG.Maleństwo słodkie, serduszko bije, szyjka ok, łożysko w dobrym miejscu. Ufffff. Z USG 7 tygodni i 4dni ciąży. czyli tyle co na suwaczku :-)
Wybaczcie że się nie odzywam ale czuje się fatalnie. Co tylko zjem to wymiotuje przez co jestem osłabiona a młody nie próżnuje. Dziś poszedł do przedszkola więc mam w końcu chwilkę dla siebie. Idę spać. :-D

Dzien dobry!

jola :-)

karolcia, trzymam kciuki za wizyte!

nati, pojecia nie mam. a nie mozesz zadzwonic do tej ginki??

uwazajcie z tym seksem, jesli macie plamienia.. wiem, ze latwo sie mowi ;-) ale najlepiej sie powstrzymac, skoro istnieje jakies zagrozenie. ale moze to tylko jakas nadzereczka mala, albo cos.. lepiej to skonsultowac z lekarzem!

ja od wczoraj czuje sie koszmarnie.. niedobrze mi, wymiotowalam dwa razy. alez mi mloda daje w kosc ;-) fuj. wszystko mi smierdzi, nie moge nic zjesc, tylko podjadam - paluszki, sucharki, chleb suchy lub z odrobina masla, nic innego nie chce mi przejsc przez gardlo. boszzzzzzzz. to sie ponoc konczy w 3 miesiacu, nie??

buziam i milego dnia!

czesc
oprocz standartowych badan z krwi ( gr krwi, morfologia, mocz, glukoza, toksmoplazmoza i wr) dostalam tez jakies inne, nikt w przychodni nie umie rozszyfrowac na co ( ach to pismo lekarzy). Moze ktoras z was miala podobne: wyglada to mniej wiecej tak:
skierowanie na bad. M(?)N
Corar II Hbd7
w czwartek dopiero moge sie spotkac z lekarka zeby mi to odszyfrowala ale moze ktos wie co to moze byc?

ja także strasznie bazgrolę, więc może pomogę odszyfrować te hieroglify ....dla mnie owe "corar II Hbd7" to -ciąża II Hbd-oznacza tydzień, czyli 7tydzień
ale oczywiście mogę się mylić

WITAM WSZYSTKIE KWIECISTE I ŻYCZĘ KOLEJNEGO CUDOWNEGO DNIA NADZIEJNEGO

Witajcie. :*

Ja dziś już 3 dzień leżę, bo mam mdłości naprzemienne z helikopterami w głowie. :/ Teraz jakby na chwilę ustąpiło, więc zaryzykuję wyjście do najbliższego sklepu na małe zakupy. No i trochę się przewietrzę. Jak wrócę, to Wam poodpisuję.

reklama
witam kochane kwieciste,

dzisiaj slyszalam bicie serduszka naszego kochanego ludka:o)...to bylo fantastyczne,wzruszajace,ach po prostu cuuudowne!!!
kruszynka rosnie,wyniki -super,mdlosci minely jak reka odjal...tylko jeszcze przede mna badania prenatalne.

karolcia-trzymam wszystkie mozliwe kciuki-bedzie ok,zobaczysz:o)))

wspanialego startu w nowy tydzien zycze wam kochane kwieciste,waszym brzuszkom i rodzinkom:o)

Do góry