..aenye
Mama grudniowa'06
morgaine, nie, no u nas sikanie priorytetowe
no i moze sprzatanie. o. dwa w jednym, reszta olac ;-) moze jedzneie jeszcze... hehehehehe
uzbieraloby sie ![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
PotwierdzamA co do alkoholi do dla wszystkich mam które mają ciągoty do piwa (bo ja mam straszne w tej ciąży;-)) polecam bezalkoholowe piwko Bavaria, jako jedyne chyba u nas dostępne ma 0,0% alkoholu i smakuje jak prawdziwe piwo![]()
odkładaj do skutku, kładź później, moje motto życiowe: DZIECKO ŻEBY ZASNĘŁO MUSI BYĆ ŚPIĄCE
ja nie mam problemu z Młodym (strasznie trudne dziecko do zasypiania - miał 8 miesiecy, ważył prawie 10kg a ja go na rekach nosiłam żeby zasnął!) odkąd wyczaiłam jego rytm. Młody się budzi, od tego momentu 4,5 godz, i idzie spać - zasypia w 2 minuty, wstaje (nie może spać dłużej niż półtorej godziny bo wtedy sen nocny, wazniejszy, nie trwa tyle co powinien, a i ma problem z zaśnięciem na noc) i od momentu kiedy wstanie 7 godz. i do łóżka. zasypia w 1 minutę.
nie śmiej się, nie wygłupiaj z nim, najlepiej leż z zamkniętymi oczami i odkładaj go, bądź uparta bardziej niż on (to drugie moje motto: być upartym bardziej niż dziecko!
czytałam w książce o zasypianiu że dziecko dobowo ma swoją ilość snu potrzebną do przespania i jak będize dłużej w dzień spało to w nocy już nie potrzebuje! Starszak spał 3-4 godz w dzien i w nocy byla masakra z zaśnięciem! no ale po co mu było tyle snu! a ja go nie wybudzałam bo sen ważny!, sen ważny, ale ten w nocy, w dizeń to ma być tylko drzemka.
także spróbuj go kłaść pół godz później albo wyszalejcie się tak, wyskaczcie żeby był padnięty i zasypiał![]()
Dziewczyny nie straszcie bo sa naprawde osoby ktore beda miec cc i jak to czytam to gotowa jestem uciec przed porodem tylko nie wiem gdzieI tak juz wystarczajaco sie boje,ech.
Ja kochana miałam cc i bardzo szybko wszystko mi się wygoiło, bardzo szybko wróciłam do formy. Spoko. Wszystko będzie dobrze: jak wskazania, to wskazania. U mnie było rewelacyjnie, więc się nie przejmuj.
Wiecie, tak jak pisałam, ja nie stresuję się jeszcze porodem. Ufam tym lekarzom, bo leczę się u nich od dziecka. Znają historię mojej choroby od podszewki i jeżeli powiedzą, że ma być CC to tak będzie. I nie chodzi tu o żadne widzi mi się, bo boleć i tak musi, zarówno w przypadku CC jak i SN, tylko o ryzyko. Bo co z tego, że urodzę dziecko, jak nie będzie ono mogło mieć matki? Dlatego też niezbyt miło czyta się posty, jaka to jest masakra i rzeźnia podczas cesarki. Mi na przykład to nie pomaga, a na rodzaj porodu i tak nie będę miała wpływu. Oczywiście nie mam do nikogo pretensji i nie jestem zła, bo każdy ma tu prawo pisać co chce. Tylko proszę, dziewczny, zanim napiszecie coś, co może niepotrzebnie zestresować drugą osobę i coś co zafunduje drugiej bezsenną noc, zastanówcie się dwa razy, bo przecież jesteśmy tutaj po to, żeby się nawzajem wspierać i podnosić na duchu, a nie niepotrzebnie stresować.
Tak jak piszesz, nie mamy na to za duzego wpływu jak to sie potoczy i nic nie da sie zrobić.
Tak z drugiej jednak strony moja ciocia zna kilku lekarzy ginekologów: jest pielęgniarka środowiskową i jako ciekawostka: żaden lekarz ginekolog swojej żonie nie pozwolił rodzić sn...więc są i takie historie. Ja nam życzę zdrowych, szczęśliwych maluchów, a reszta nie ma żadnego znaczenia![]()
Czy ja mogę się dowiedzieć która z Pań Moderatorek robi za sonderkommando i usuwa moje posty?
Napisałem do lady hatorska co sądzę na temat picia w ciąży a tu pach posta nie ma.
Czy ja mogę się dowiedzieć która z Pań Moderatorek robi za sonderkommando i usuwa moje posty?
Napisałem do lady hatorska co sądzę na temat picia w ciąży a tu pach posta nie ma.
U mnie bylo tak od zawsze, asypial jak tylko glowe na poduszce polozyl, najlepsze jest to ze wieczorem kladzie sie i spi a w ciagu dnia odwala szopki. Ja z nim nie leze, wkladaam do lozeczka i wychodze z pokoju wiec o zabawie nie ma mowy![]()
Nie ma wiekszego znaczenia ktora to usunela a jesli interesuje cie powód to prosze bardzo Prowokacja. Obrażanie użytkowników narusza regulamin forum.
I chyba najlepiej zakonczyc ten temat