reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

hello, babes :-)

morgaine
, ja z Toba nie gadam. jedno dziecko 4h, drugie 2h i apap na zlagodzenie dolegliwosci :-D i jeszcze ma corke na dokladke, no naprawde, szczesciara po prostu!! cczym ty sobie na to zasluzylas, ja sie pytam? :-D
dla porownania jednego rodzilam 18h, a drugiego 26h, i ZZO sprawilo, ze przez chwile poczulam sie szczesliwa, a nie zlapana w pulapke biologiczna oszalala z bolu samica :-D

ja dzis tez kupilam szmatki. tj. trzy bluzki dla mlodego w reserved za 25zl ;-) ale jaki czad, boskie sa :-D jutro powklejam foty. i paczka przyszla do mnie z neta- szoooook, ile ja juz mam ubranek!!! masakra!!! moglabym co najmniej 2 dzieci chyba ubrac... fak... plus jest jeden - bede mogla prac je raz na dwa tygodnie chyba :-D

reklama
morgaine dobrze wiedzieć o tych ewentualnych przeciwbólowych po porodzie ;)
ewentualnych??!! koniecznych mitaginka!!
hello, babes :-)

morgaine
, ja z Toba nie gadam. jedno dziecko 4h, drugie 2h i apap na zlagodzenie dolegliwosci :-D i jeszcze ma corke na dokladke, no naprawde, szczesciara po prostu!! cczym ty sobie na to zasluzylas, ja sie pytam? :-D
dla porownania jednego rodzilam 18h, a drugiego 26h, i ZZO sprawilo, ze przez chwile poczulam sie szczesliwa, a nie zlapana w pulapke biologiczna oszalala z bolu samica :-D

ja dzis tez kupilam szmatki. tj. trzy bluzki dla mlodego w reserved za 25zl ;-) ale jaki czad, boskie sa :-D jutro powklejam foty. i paczka przyszla do mnie z neta- szoooook, ile ja juz mam ubranek!!! masakra!!! moglabym co najmniej 2 dzieci chyba ubrac... fak... plus jest jeden - bede mogla prac je raz na dwa tygodnie chyba :-D

no widzisz, ale dla żadnego wózka cameleon nie miałam i mieć nie będę!!!
za to czuję się tak potwornie że nikomu nie życzę!! niedobrze mi!! skurcze!! żygać mi się wręcz chce!! i gadam z szefem na fb!! no walnięta baba!! szef się pożegnał, ufff - a jak przeczyta tego posta??!! wyleje mnie z roboty!!

aenye wiesz jeszcze nie urodzilas wiec niespodzianka nie wykluczona :) ja tez bym sie nie obrazila jakby dzidzia "bezjajeczna" wyszla :D

a co do postawy wobec ZZO - rozumiem, ze mozna nie chciec znieczulenia, ba, ja nawet scjentologow jestem w stanie zrozumiec, co sie zamykaja w ciemnym pomieszczeniu i rodza bez jednego dzwieku - a niech kazdy robi co chce, nawet rodzi w kiblu, jak kobiety z ciazy z zaskoczenia - byle potem zajal sie dzieckiem odpowiednio. ale nigdy nie pojme, jak mozna naturalna chec zmniejszenia swojego bolu i wspolczesna medycyne, ktora to umozliwia - nazwac nienaturalnym! dla mnie to niepojete po prostu ;-) moze ograniczona jestem, ale naprawde nie kumam, przeciez wszystko idzie z duchem czasu, chodzimy na nienaturalne usg, podgladamy dzidzie, czy zdrowo rosna, bierzemy nienaturalne leki, podtrzymujace ciaze, gdy trzeba, a biedne, nieszkodliwe ZZO sprawia, ze porod jest juz uznany za nienaturalny ;-)

baby pisala, ze chce miec swiadomosc, ze urodzila swoje dziecko wlasnymi silami - JA TEZ mam taka swiadomosc :-D i moze przy tym zostanmy.

się żegnam dziewczynki. nie wytrzymam dłużej tak mi niedobrze!!

jutro glukoza rano. także nawiedzę was dopiero po południu jak małż dopuści do kompa....

zdrówka życzę

Ja dzisiaj gadałam przez telefon z kierowniczką i uważam to za całkiem normalne :tak: fajna z niej babka i dzwoni do mnie często zapytać jak sie czuję. Dzisiaj dzwoniła odnośnie tego nagrania, które bedzie w czwartek.

morgaine, trzymam kciuki za twoje lepsze samopoczucie :-) nie przejmuj sie szefem. i nie gadaj z nim przez nastepne pare miesiecy.

PS ja poki co cameleona jeszcze nie mam, ehhh

asiunia
- u mnie wykluczona :no: mam tyyyyyle ubranek dla chlopca, ze juz zadnej pipki nie chce :-D

a co do postawy wobec ZZO - rozumiem, ze mozna nie chciec znieczulenia, ba, ja nawet scjentologow jestem w stanie zrozumiec, co sie zamykaja w ciemnym pomieszczeniu i rodza bez jednego dzwieku - a niech kazdy robi co chce, nawet rodzi w kiblu, jak kobiety z ciazy z zaskoczenia - byle potem zajal sie dzieckiem odpowiednio. ale nigdy nie pojme, jak mozna naturalna chec zmniejszenia swojego bolu i wspolczesna medycyne, ktora to umozliwia - nazwac nienaturalnym! dla mnie to niepojete po prostu ;-) moze ograniczona jestem, ale naprawde nie kumam, przeciez wszystko idzie z duchem czasu, chodzimy na nienaturalne usg, podgladamy dzidzie, czy zdrowo rosna, bierzemy nienaturalne leki, podtrzymujace ciaze, gdy trzeba, a biedne, nieszkodliwe ZZO sprawia, ze porod jest juz uznany za nienaturalny ;-)

baby pisala, ze chce miec swiadomosc, ze urodzila swoje dziecko wlasnymi silami - JA TEZ mam taka swiadomosc :-D i moze przy tym zostanmy.

A JA SIĘ ZACZYNAM SCHIZOWAĆ. BOJĘ SIĘ PORODU. ZNOWU TO SAMO!! PRZERAZIŁAM SIĘ DZISIAJ!! sama nie wiem czym, dociera do mnie że ciąża kończy się porodem czy co??
zzo czy bez zzo i tak boli jak cholera!! (o chorobie mówię, nie przeklinam szanowna pani moderator:p)
byleby było szybko!! najważniejsze szybko!! tak godzinkę teraz, dobrze Panie Boże?:D:D

reklama
Do góry