hahahahahahahahahahaha
nawet i taki post się fajnie czyta....a potem laski narzekają że nadrabiać mają 50 stron!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
hahahahahahahahahahaha
a co położna o ZZO Ci mówiła? bo ja dwójkę rodziłam bez, teraz też bez, ale utwierdź mnie wprzekonaniu...![]()
też wam się nic nie chce?
tzn. tak ciężko się oderwać od bb i zrobić cokolwiek innego?
czesc dziewczynki,
pogoda "pod psem" szaro-buro i nijako,nic sie nie chce a tyle do zrobienia...katastrofa...najchetniej wskoczylabym pod kolderke
wrocilam z cukrzykowatego posiedzenia,bylo milo i przyjemnie.wyklady na temat odzywiania,dostalam przykladowe jadlospisy i 2 przepisy na ciasto malinkowe i mandarynkowe (zainteresowanym podesle ). moje ranne odczyty sa niezbyt dobre i krotko przed spaniem musze wstrzyknac sobie insulcie.1-sza probe mam za soba,a ze kochanego ciala teraz w nadmiarze nie bylo bolesnie...
kochane,kofeiny mi brak...odezwe sie pozniej
Szlag mnie szczerze mówiąc trafia jak czytam w tych pismach, że owinięcie nie jest groźne itp itd, - zawsze jest niebezpieczne, bo nigdy nie wiadomo jak długa jest pępowina - może być bardzo krótka i wtedy może być rożnie, tak samo jak może być bardzo długa i dziecko owinięte jak spadochroniarz.asiunia cytat z M jak mama:
Mrożące krew w żyłach historie o dzieciach owiniętych pępowiną są mocno przesadzone. Wszyscy się tego boją jak ognia, choć znacznie większe niebezpieczeństwo czyha na malca, gdy mama w ciąży nie dba o siebie i np. pali papierosy lub źle się odżywia. Bardziej niepokojące są supły na pępowinie. Ale przecież po to poród odbywa się w szpitalu, aby uniknąć przykrych niespodzianek. Poza tym owinięcie pępowiną nie jest tym, co szczególnie przeraża położników. Luźno okręconą pępowinę lekarz po prostu zdejmuje z szyi dziecka w trakcie porodu, gdy główka jest już na zewnątrz. Poza tym w czasie porodu wykonuje się badanie KTG- gdyby działo się coś niepokojącego, lekarz może zadecydować o cc.
Opisała ze szczegółami jak lekarz sie wbija w kręgosłup, wprowadza tam rureczke przypominająca wenflonprzykleja to przeciaga do ramienia i na ramieniu mocuje plastrem, i dopiero do tego podaje sie lek, potem trzeba lezeć równo, zeby cie równo po obu stronach znieczuliło, ale i tak kilka razy sie zdarzyło, ze tylko połowa ciała była znieczulona a druga połowa juz niepokazała też to wszystko na zdjęciach i jak to zobaczyłam to stwierdziłam, że dziekuję, postoję
właśnie od pół godziny czeka na mnie pranie a pralce do powieszenia i nie mogę sie oderwać, masakra, ale chyba jednak muszę...
Ja poproszę o przepisymam ochotę na jakieś dobre ciasto owocowe