reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Hej lasencje:-)

Od dwóch dni czuję się "jako tako" więc zaczęłam troszkę się ruszać w granicach rozsądku (nie myście, że dźwigam,skaczę, sprzątam, czy się wysilam nad czymkolwiek), tzn. robię jakiś delikatny obiadzik, bawię się z Hanią, ale wszystko naprawdę na "pół gwizdka". Plamienie pojawia się bardzo rzadko i to w kolorze beżowo-różowym, zaobserwowałam, że z dnia na dzień coraz bardziej jaśnieje więc chyba będzie ok.
Myślę sobie, że skoro nic złego się nie wydarzyło do tej pory to musi być dobrze.

Dziś deszczowo, Hania dostwała głupawki w domu więc pojechała z tatusiem do centrum handlowego jeździć schodami ruchomymi:-D, to jest nasza alternatywa na złą pogodę. Zobaczyć jej dumną minę, gdy jedzie schodami...bezcenne...:tak:

Witam serdecznie joll, jesteś nareszcie... ale nas przestraszyłaś. Cieszę się, że wszystko dobrze u Was. Z facetami tak jest, że czasem trzeba "ostro zagrać", dopiero wtedy zaczynają analizować swoje zachowanie i wyciągać wnioski.

Pozdrawiam niusieagusię, też myślałam o Tobie, że coś się nie odzywasz...Teraz już wiem dlaczego.

Ale Masz CUDNE ŚLICZNOŚCI, Słodka Gwiazdeczka:*
Cieszę się, że plamienia ustąpiły, JEST DOBRZE! ale i tak Dbaj o siebie Słoneczko!

reklama
Witam Was :) Zrobiłam bete drugi raz po 2 dniach i wyszła prawie 3 razy wyższa, troche sie zestresowałam, że to za dużo, ale w necie pisza, że to normalne, do gina idę dopiero za półtora tygodnia

Kochana jak rośnie tzn iż ciąża rozwija sie prawidłowo i wsio ok !

Przy ocenie wczesnej ciąży od bezwzględnych wartości HCG ważniejsze są przyrosty jego stężenia w czasie. W prawidłowej ciąży poziom

HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin.

Co to jest Beta-hCG? Istota i normy | Ciąża, poród, wychowanie - parenting.pl

ja nie lubię cichych dni, bo mam wrażenie, że tak marnuję czas. nie wiemy ile tak na prawdę go mamy. czasem przy poważniejszych kłótniach, gdy brakuje mi już sił myślę jak łatwo mogłabym go stracić i wtedy emocje opadają.
poza tym mam jedną zasadę, zawsze informuję lubego o co się gniewam, bo i tak by się sam nie dmyślił

AguHan Oszczedzaj sie dziewczynko, najwazniejesze ze plamienia nie sa juz tak intensywne.

anawoj brawo za zdrowe podejscie do facetow:):) Popieram

joll witaj

Moje dziecie zasnelo wyczerpane, Tatus polazl gierke uruchamiac a ja zerkam co w trawie piszczy.

Miłego wieczoru brzuchatki

mała mysz - za 2 miesiące idę na zwolnienie, od 1 sierpnia podwyższyłam składki :) a wcześniej nie płaciłam chorobowego, więc luzik. na macierzyński od razu niestety, od dnia porodu lub 2 tyg wcześniej (chyba). Pamiętaj, że na L4 i macierzyńskim nie możesz podpisywać faktur
No właśnie z powodu braku możliwosci wystawiania rachunków nie mogę sobie na zwolnienie pozwolić... i na macierzyński też. Ja szkołe kursową prowadzę, działam tak jak działa rok szkolny, czyli nie mogę skończyć w kwietniu :(
Witaj joll!!
Kłótnie... mój małżonek ma tę przypadłość, że nie mówi, jak coś mu nie leży, muszę silą od niego wyciągać, bo jak mu się czasem pretensji nazbiera, to ...... Zachowuje się w tym temacie jak rasowa baba - to ja w naszym związku muszę się domyślać. Czasem mam dość, ale czego się nie robi. Ja jestem raczej choleryczką i jak mi coś nie pasi to walę prosto z mostu.
Zupka koperkowa sie gotuje i pachnie że mniam. Jeszcze raz dzięki za przepis.

mała mysz, to można łatwo załątwić. wystawisz komuś umowę zlecenie na potrzebny okres, lub w tym czasie mąż może pomagać. pogadaj z mądrą księgową/kadrową
idę spać, buziaki

ja nie lubię cichych dni, bo mam wrażenie, że tak marnuję czas. nie wiemy ile tak na prawdę go mamy. czasem przy poważniejszych kłótniach, gdy brakuje mi już sił myślę jak łatwo mogłabym go stracić i wtedy emocje opadają.
poza tym mam jedną zasadę, zawsze informuję lubego o co się gniewam, bo i tak by się sam nie dmyślił

W naszym przypadku to nie były ciche dni. Rozmawialiśmy codziennie. Mój wyjazd nie miał być żadną demonstracją, cała kłótnia dotyczyła właśnie tego wyjazdu, tzn. do mojej mamy (która jest w bardzo trudnej sytuacji) miał pojechać Qlf i w ostatniej chwili zrezygnował i zabronił jechać...mnie. Długo nie mogliśmy zrozumieć swoich racji, emocje brały górę. To był naprawdę trudny czas dla nas obojga, a właściwie dla nas trojga (myślę o mamie, która czuje się samotna po śmierci taty, do tego doszły inne problemy, które trudno opisać jednym zdaniem) natomiast w trzech słowach... kobieta na skraju załamania nerwowego.

Ja zawsze jestem za rozmową, za dialogiem, a nawet za polemiką, można dużo więcej zrozumieć, a przecież miłość to także empatia -jak cień zrozumienia

Witajcie!
Już po stresie. Byłam na usg i wszystko jest w porządku :) Już nawet nie muszę leżeć plackiem w łóżku i mogę wracać do pracy:D
Moj Szkrab ma 11,3 mm:) i bije mu serduszko z pędkością 144 uderzeń na minutę:)
Czy hbd oznacza wiek ciąży? Bo wg wielkości pęcherzyka ciążowego hbd jest 8,2 a według wielkości zarodka hbd wynosi 7,2. Czyli zarodek ma tyle, ile powinien a nawet jakoś o jeden dzień więcej;) Taki śmieszny wydłużony ten pęcherzyk ciążowy, w którym sobie mieszka Dzidziuś;)

Witajcie!
Już po stresie. Byłam na usg i wszystko jest w porządku :) Już nawet nie muszę leżeć plackiem w łóżku i mogę wracać do pracy:D
Moj Szkrab ma 11,3 mm:) i bije mu serduszko z pędkością 144 uderzeń na minutę:)
Czy hbd oznacza wiek ciąży? Bo wg wielkości pęcherzyka ciążowego hbd jest 8,2 a według wielkości zarodka hbd wynosi 7,2. Czyli zarodek ma tyle, ile powinien a nawet jakoś o jeden dzień więcej;) Taki śmieszny wydłużony ten pęcherzyk ciążowy, w którym sobie mieszka Dzidziuś;)

Pięknie...cieszze się że wszystko dobrze:)

reklama
To wspaniale Cucumber że wszystko dobrze z Tobą i z Maleństwem :) Ja nie mogę doczekać się kiedy zobaczę swoją Fasolinkę (a to dopiero w polowie wrzesnia)
mala_mysz mam nadzieje ze zupka bedzie smakowala,,,piszac ci ten przepis i ja nabralam ochoty :)
Mezus dzis w pracy na nocke a ja nie umiem sobie znalezc miejsca zeby się ułożyć wygodnie :(

Ostatnia edycja:
Do góry