dobrze ze jajko a nie nic innego z kieliszka :-), a synek mojej siostry ( co prawda jej wychowanie to jest odrebny rozdzial :-(, no ale kazdy ma swoj "plan" na dziecko) 1-szego maja skonczy 3 lata i nie je doslownie nic, ostatnio byl u mojej mamy caly dzien i przez caly dzien zjadl 3 lyzki zupy i tylko dlatego ze mu mama obiecala ciastko- ciastka nie zjadl bo mial na mysli inne. Siostra twierdzi ze on wieczorem je, 3 lata a wazy max 15kg, wiec chyba wole jednak takiego Twojego Mlodego co ma 4 zoladki![]()
ta, ja mam starszego niejadka i zaczął jeść jak mu przestałam dawać ahahahha, jak zgłodnieje to przyjdzie. ale nerwy to masakra jakie miałam, z Młodym zero problemu, sam łyżką macha
15kg na 3 lata to nie mało! Starszak waży 17 a ma 4,5 roku ale ogólnie jest drobny, średniego wzrostu, do najwyższych na pewno nie należy bo i my z M jesteśmy drobni. Młody 12kg i w marcu 2 latka, też w normie
a z tym jedzenie, och...to faktycznie, podejście rodziców przy niejadku może znacznie pogorszyć sprawę... ale człowiek uczy się na błędach, również tych wychowawczych, niestety.... generalnie, zero słodyczy cały dzień i dziecko te 3 posiłki spokojnie zje. aj ak się za dużo słodyczy daje to i taki jadek jak Młody nie chce nic normalnego tylko czeka na słodycze!