reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

a_gala, nie wiem jak u ciebie w szpitalu ale u mnie było znieczulenie i nic a nic nie bolało,najgorsze było czekanie na zabieg bo mnie przetrzymali 4 dni żeby sie upewnić czy ciąża na pewno się nie rozwija, doprowadzało mnie to do szału ale jeśli chodzi o zabieg to bez urazu wspominam,najpierw tabletka dopochwowo któr maiała rozszerzyc szyjke przez kilka godzin a potem znieczulenie,zasnęłam na 10 min i obudziłam się po ,potem troszkę krwawienia i bólów brzucha ale raczej takich jak na okres i od razu następnego dnia wyszłam i czułam się fizycznie dobrze,psychika potrzebuje więcej czasu ;( Dużo mi pomogło,że na łóżku obok leżała dziewczyna z taką samą sprawą, takie rozmowy są terapeutyczne wręcz
karolcia,lepiej podlecz grzyba, sam nie minie za szybko a po co masz się męczyć, z bezpiecznych domowych sposobów polecam Lactovaginal 1 globulka na noc przez 7-10 dni,są to naturalne bakterie bytujące w pochwie i chroniące przed namnażaniem grzybów, mi świetnie pomogły a jeśli całkiem nie pomogą to jakoś dotrwasz do wizyty łatwiej, nie rozkręci się infekcja

Ostatnia edycja:
reklama
a_gala- pisz ile chcesz, wszystko wypada,,,bardzo mi przykro, że tak musiało się stać,,,nawet nie chce myśleć co czujesz bo łzy w oczach się pojawiają,,,pamiętam tą nieprzespaną noc jak ja szłam do szpitala i strach,,,
jeżeli chodzi o ból fizyczny to naszczęście go nie ma,,,podają globulkę do pochwy i musisz czekać,,,ból taki jak w pierwszym dniu okresu,,,później zabieg w narkozie 15 minutowej i na drugi dzień do domku,,,przynajmniej tak jest w naszym zielonogorskim szpitalu. Czasami chcą ten pierwszy dzień poobserwować na usg i w drugim dniu wywołują,,,jednak mi zabieg robił mój prowadzący i on widział, że z tej ciąży nic nie będzie i od razu tak zarządził, żeby podali w pierwszym dniu globulkę i o 21 miałam zabieg.
Trzymaj się Kochana, ciężkie dni przed Tobą, ale musisz dać radę, bo wierzę, że jeszcze w trakcie trwania naszych ciąż pochwalisz się nam swoją fasolką w brzuszku. Tego z całego serca Ci życze. Buziaczki. Odzywaj się o nas :)

krakowianka- wiesz jak to u nas ciągłe obawy, ale już jest lepiej, oderwałam mojego męża od pracy na dworze i musieliśmy szybko do mc donalda jechać,,,tak mi się tej trucizny zachciało, więc chyba jest dobrze,,,ach i zmiana nastroju co 5 min,,,śpij, śpij to dla zdrowia maluszka ;)

Witaj kasiuniakw!

anawoj- coś ten Twoj lekarz źle liczy termin porodu,,,dzidzia jest duża przecież i wychodzi na marzec,,,swoją drogą piękny widoczek miałaś jak dzidzia tak machała,,,super

właśnie przeanalizowałam i faktycznie termin marcowy wyszedł. ale nie wyganiajcie mnie......
doktorek z okresu wyliczał termin i taki kwietniowy zapisywał. dziś już nie poprawiał,
nudzi mi się, chłop jeszcze nie wrócił, dzieci oglądają jakieś bajki...a ja nie mam z kim pogadać

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny:)jestem tu nowa i jeszcze troszke zakręcona:p mam nadzieje ze ktoś mi pomoże,zrobilam już 4 teściki, 3 miały druga kreseczke,tylko bardzo bladą,jednak widoczną gołym okiem. a dzisiaj czwarty bił jedną kreseczką na kilometr:p mam do tego skurcze podbrzusza i własnie trzymam okłady na piersiach,bo nie moge wytrzymać z bólu.nie wiem co mam mysleć,jak myślicie?,jutro ide do lekarza:)ciąża nie planowana,jednak bedzie przez nas bardzo kochana:)proszę o jakąś odpowiedz:D Pozdrawiam

Gratuluje i witam ciebie i pozostale nowe kwietnioweczki:)

Dwa dni temu sie zaniepokoiłam bo nie miałam mdłości caly dzień, zastanawiałam się czy to coś nie tak czy może moje niezdrowe zachcianki na Fantę tak mi pomogły, wczoraj w nagrodę mdliło mnie cale popołudnie i wieczór a dziś po raz pierwszy zaliczyłam bliskie objęcia z klozetem, byłam na czczo jeszcze i zwrócilam tylko witaminy ,które wziełam 15 min wcześniej,najohydniejsze to to że kapsułka z olejem rybim się juz rozpusciła i ten posmak jeszcze bardziej mnie nakręcił, o matko ,nieźle się rozkręca mi ciąża ale pocieszam się,że to dobry znak ;-)

U mnie te objecia to juz norma a mdlosci mam caly dzien

jak zeskanuję zdjęcie, to wrzucę do fasolek.
9 tyg i 2 dni
2,6 cm wzrostu :)
serduszko ładnie bije, łapki i (przyszłe) nóżki machają się śmiesznie. jak u żuczka, którego ktoś położył na pleckach
beta 85 951 ( ładna?)

Az mi sie wzruszylam, super wyniki. Nie gniewaj sie kochana, nie wszystkie z nas od razu przeczytaly twoj post, ja np dopiero teraz:tak:

dziewczyny caly czas was podczytuje, tak ciezko jest mi sie z tym wszystkim pogodzic...tak ciezko jest mi sie rozstac z tym forum...jutro ide do szpitala, bede miala wywolywane poronienie :( i najprawdopodobniej czyszczenie macicy...wiem, ze to smutny i ciezki temat, moze nie powinnam tutaj na waszym watku...sama nie wiem...tak bardzo sie boje tego co mnie czeka...

Pisz z nami kochana jesli tylko przyniesie ci to choc odrobine ukojenia, tule mocno, bądz silna:-(

marma Temat na zakupowy wątek geniany, na pewno sie przyda:tak:

kasiuniakw i kozica Połącze wasze powyższe posty, postarajie sie w przyszlosci prosze używać opcji edytuj żeby nie pisać posta pod postem:-)

Lece dale nadrabiac a wam milego wieczoru zycze;-)

tia, lekarz mówi, że i tak chłopiec będzie. kazałam mu się zamknąć. he he
Kozica, a wiesz, że ja kiedyś chciałam od Ciebie odkupić fotelik, ale na allegro nieoczekiwanie wygrałam. masz go jeszcze? pewnie przyda się

anawoj zostań z nami oczywiście,,,tyko Ci mówię, że już swoje maleństwo będziesz miała wcześniej,,,fajnie

jola24- no naskrobałyśmy dzisiaj,,,coś powoli wątek się rozkręca,,,oby tak dalej

zmykam spać,,,karaluchy pod poduchy ;)

anawoj, jakie duże dziecko masz już, taki widok to musiał być raj dla oczu :-D
Trzymam kciuki za spełnienie marzeń o dziewczynce, ja też o niej marzę ale z sympatii mogę wziąć i chłopca gdyby dla ciebie miało dziewczynek zabraknąć ;-)

reklama
Witajcie!
Też należę do przyszłych kwietniowych mam:) Moje Maleństwo ma już 6 tygodni i 6 dni. W piątek mam kolejne usg i już się nie mogę doczekać. Boję się, ponieważ od dwóch tygodni leżę w łóżku przez plamienie i bóle. Dodatkowo męczą mnie takie wymioty, że jestem nieźle osłabiona i ledwo do toalety wstaje. Ale czego się nie wycierpi dla Maluszka:)

Do góry