reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

a_gala, nie wiem jak u ciebie w szpitalu ale u mnie było znieczulenie i nic a nic nie bolało,najgorsze było czekanie na zabieg bo mnie przetrzymali 4 dni żeby sie upewnić czy ciąża na pewno się nie rozwija, doprowadzało mnie to do szału ale jeśli chodzi o zabieg to bez urazu wspominam,najpierw tabletka dopochwowo któr maiała rozszerzyc szyjke przez kilka godzin a potem znieczulenie,zasnęłam na 10 min i obudziłam się po ,potem troszkę krwawienia i bólów brzucha ale raczej takich jak na okres i od razu następnego dnia wyszłam i czułam się fizycznie dobrze,psychika potrzebuje więcej czasu ;( Dużo mi pomogło,że na łóżku obok leżała dziewczyna z taką samą sprawą, takie rozmowy są terapeutyczne wręcz
karolcia,lepiej podlecz grzyba, sam nie minie za szybko a po co masz się męczyć, z bezpiecznych domowych sposobów polecam Lactovaginal 1 globulka na noc przez 7-10 dni,są to naturalne bakterie bytujące w pochwie i chroniące przed namnażaniem grzybów, mi świetnie pomogły a jeśli całkiem nie pomogą to jakoś dotrwasz do wizyty łatwiej, nie rozkręci się infekcja

Ostatnia edycja:
reklama
a_gala- pisz ile chcesz, wszystko wypada,,,bardzo mi przykro, że tak musiało się stać,,,nawet nie chce myśleć co czujesz bo łzy w oczach się pojawiają,,,pamiętam tą nieprzespaną noc jak ja szłam do szpitala i strach,,,
jeżeli chodzi o ból fizyczny to naszczęście go nie ma,,,podają globulkę do pochwy i musisz czekać,,,ból taki jak w pierwszym dniu okresu,,,później zabieg w narkozie 15 minutowej i na drugi dzień do domku,,,przynajmniej tak jest w naszym zielonogorskim szpitalu. Czasami chcą ten pierwszy dzień poobserwować na usg i w drugim dniu wywołują,,,jednak mi zabieg robił mój prowadzący i on widział, że z tej ciąży nic nie będzie i od razu tak zarządził, żeby podali w pierwszym dniu globulkę i o 21 miałam zabieg.
Trzymaj się Kochana, ciężkie dni przed Tobą, ale musisz dać radę, bo wierzę, że jeszcze w trakcie trwania naszych ciąż pochwalisz się nam swoją fasolką w brzuszku. Tego z całego serca Ci życze. Buziaczki. Odzywaj się o nas :)

krakowianka- wiesz jak to u nas ciągłe obawy, ale już jest lepiej, oderwałam mojego męża od pracy na dworze i musieliśmy szybko do mc donalda jechać,,,tak mi się tej trucizny zachciało, więc chyba jest dobrze,,,ach i zmiana nastroju co 5 min,,,śpij, śpij to dla zdrowia maluszka ;)

Witaj kasiuniakw!

anawoj- coś ten Twoj lekarz źle liczy termin porodu,,,dzidzia jest duża przecież i wychodzi na marzec,,,swoją drogą piękny widoczek miałaś jak dzidzia tak machała,,,super

właśnie przeanalizowałam i faktycznie termin marcowy wyszedł. ale nie wyganiajcie mnie......
doktorek z okresu wyliczał termin i taki kwietniowy zapisywał. dziś już nie poprawiał,
nudzi mi się, chłop jeszcze nie wrócił, dzieci oglądają jakieś bajki...a ja nie mam z kim pogadać

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny:)jestem tu nowa i jeszcze troszke zakręcona:p mam nadzieje ze ktoś mi pomoże,zrobilam już 4 teściki, 3 miały druga kreseczke,tylko bardzo bladą,jednak widoczną gołym okiem. a dzisiaj czwarty bił jedną kreseczką na kilometr:p mam do tego skurcze podbrzusza i własnie trzymam okłady na piersiach,bo nie moge wytrzymać z bólu.nie wiem co mam mysleć,jak myślicie?,jutro ide do lekarza:)ciąża nie planowana,jednak bedzie przez nas bardzo kochana:)proszę o jakąś odpowiedz:D Pozdrawiam

Gratuluje i witam ciebie i pozostale nowe kwietnioweczki:)

Dwa dni temu sie zaniepokoiłam bo nie miałam mdłości caly dzień, zastanawiałam się czy to coś nie tak czy może moje niezdrowe zachcianki na Fantę tak mi pomogły, wczoraj w nagrodę mdliło mnie cale popołudnie i wieczór a dziś po raz pierwszy zaliczyłam bliskie objęcia z klozetem, byłam na czczo jeszcze i zwrócilam tylko witaminy ,które wziełam 15 min wcześniej,najohydniejsze to to że kapsułka z olejem rybim się juz rozpusciła i ten posmak jeszcze bardziej mnie nakręcił, o matko ,nieźle się rozkręca mi ciąża ale pocieszam się,że to dobry znak ;-)

U mnie te objecia to juz norma a mdlosci mam caly dzien

jak zeskanuję zdjęcie, to wrzucę do fasolek.
9 tyg i 2 dni
2,6 cm wzrostu :)
serduszko ładnie bije, łapki i (przyszłe) nóżki machają się śmiesznie. jak u żuczka, którego ktoś położył na pleckach
beta 85 951 ( ładna?)

Az mi sie wzruszylam, super wyniki. Nie gniewaj sie kochana, nie wszystkie z nas od razu przeczytaly twoj post, ja np dopiero teraz:tak:

dziewczyny caly czas was podczytuje, tak ciezko jest mi sie z tym wszystkim pogodzic...tak ciezko jest mi sie rozstac z tym forum...jutro ide do szpitala, bede miala wywolywane poronienie :( i najprawdopodobniej czyszczenie macicy...wiem, ze to smutny i ciezki temat, moze nie powinnam tutaj na waszym watku...sama nie wiem...tak bardzo sie boje tego co mnie czeka...

Pisz z nami kochana jesli tylko przyniesie ci to choc odrobine ukojenia, tule mocno, bądz silna:-(

marma Temat na zakupowy wątek geniany, na pewno sie przyda:tak:

kasiuniakw i kozica Połącze wasze powyższe posty, postarajie sie w przyszlosci prosze używać opcji edytuj żeby nie pisać posta pod postem:-)

Lece dale nadrabiac a wam milego wieczoru zycze;-)

tia, lekarz mówi, że i tak chłopiec będzie. kazałam mu się zamknąć. he he
Kozica, a wiesz, że ja kiedyś chciałam od Ciebie odkupić fotelik, ale na allegro nieoczekiwanie wygrałam. masz go jeszcze? pewnie przyda się

anawoj zostań z nami oczywiście,,,tyko Ci mówię, że już swoje maleństwo będziesz miała wcześniej,,,fajnie

jola24- no naskrobałyśmy dzisiaj,,,coś powoli wątek się rozkręca,,,oby tak dalej

zmykam spać,,,karaluchy pod poduchy ;)

anawoj, jakie duże dziecko masz już, taki widok to musiał być raj dla oczu :-D
Trzymam kciuki za spełnienie marzeń o dziewczynce, ja też o niej marzę ale z sympatii mogę wziąć i chłopca gdyby dla ciebie miało dziewczynek zabraknąć ;-)

reklama
Witajcie!
Też należę do przyszłych kwietniowych mam:) Moje Maleństwo ma już 6 tygodni i 6 dni. W piątek mam kolejne usg i już się nie mogę doczekać. Boję się, ponieważ od dwóch tygodni leżę w łóżku przez plamienie i bóle. Dodatkowo męczą mnie takie wymioty, że jestem nieźle osłabiona i ledwo do toalety wstaje. Ale czego się nie wycierpi dla Maluszka:)

Do góry