reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Mam pytanko: czy przez luteinę dopochwowo mogą być takie wodniste upławy? Bo dziś prawie cały dzień przeleżałam w łóżku, wstałam na obiad i po jakimś czasie piżamy i majtki miałam mokre tak jakbym siusiu zrobiła! Zrobiłam zaraz test na to, czy czasem wody mi nie pociekły i wyszedł, że wód brak, a może za późno zrobiłam i nie wyszedł... Sama nie wiem, w pierwszej ciąży tego nie miałam...

kladusia - już prawie dwa miechy biorę luteinę 2 tablety dopochwowo wieczorkiem, a każdy poranek przynajmniej do południa lub czasem dłużej spędzam z wkładkami:baffled: obowiązkowo!!!

reklama
hej :-)

pandorka
, wspolczuje cukrzycy. masakra. u mnie glukoza na szczescie w normie - 102.

morgaine, ale zrobilas chociaz uzytek z tych majt??? :-D a z weselem dobrze zareagowalas, co za !!%^! i jeszcze bedzie ci kazal miske przynosic w nocy :-D czwarte dziecko pod opieke. ekstra :-D

ja tez mam takie cudne wizje - moja SIOSTRA wymyslila sobie slub 4 maja. wszystko super, ale... bede taka brzydka, rozlazla, cieknaca.. fuj...!!!!

No wlasnie!! pierwsze sobie myślę że jak mu tak zależy to pójdziemy do kościoła i na obiad, ale potem po przemyśleniu to masakra, przecież miesiąc po urodzeniu ma się czasem zastoje, chodzi z pieluchą w staniku, zewsząd się jeszcze leje, no a dzieciątko, takie malutkie na tyle ludzi i wirusów narażać, jakby tak nie daj Boże coś się stało to szpital bo małemu nic nie mozna jeszcze podac....w sensie na przeziebienie czy cos tam. z jednej strony to moze przesada,ale z drugiej takim dzieciatkiem lepiej te 3mce sobie odpuscic i poswiecic sie. przeciez sie karmi co 2 godz i w nocy tak samo i przewija co chwile bo to co siusiu to i kupka....no nie wyobrazam sobie... ten ...jeden.... mąż mój!!!!!! zwłaszcza że kuzyn sie hajta we wrześniu, to dzidiza już 5 mcy to spokojnie mozna isc to sei chłop wyszaleje.... co ja mam z tymi facetami, ale mnie nerwy wzięły, znowu sie o to jutro pokłócimy i tak pewnie do kwietnia będzie....:(

z majtek nie było pożytku bo gin zabronił :( przynajmniej przez ten tydzień.
dzisiaj znowu miałam 3 skórcze i ból w podbrzuszu - ale tylko rano. mam nadzieje sie to unormuje.

pzdr

Oj dziewczyny musiałam sobie teraz na noc frytek usmazyć :zawstydzona/y: Z półtorej godziny walczyłam z tą zachcianką, ale okazała się silniejsza. Do tego przyjechali moi rodzice i przywieźli ogromne ilości pierogów z kapustą i miche faworków. No i jak mają te kilogramy nie przybywać :eek:

Kasia CK jak ja Ci zazdroszczę!!! normalnie przed chwilą miałam na coś ochotę, niewiele dzisiaj zjadłam, myślę sobie zjem coś dobrego, słodycze odpadają bo mi niedobrze się robi na samą myśl. myślę zjem jakieś cheerios z mlekiem, mleka nie ma!! ale zobaczyłam jogurt naturalny dałam musli i otreby pszenne i zjadłam. ALE JAKBY MI KTOS FRYTEK USMAŻYŁ TO BYM ZJADŁA NIAM MNIAM. ale za cholere by mi się nie chciało o tej porze tego robić (mrożone frytki wrzucić do frytkownicy - no nie chce mi się)... a kg tez mi przybywają, tylko podniebienia nie raczę dobrym żarciem:( szczęściara z Ciebie!!

klaudusiaNK ja już drugi raz biore luteinę dopochwowo, wcześniej brałam do 20tyg. przerwa i teraz znowu i tez tak mam że przez pół dnia sie ze mnie leje, dramat, ale dla dzidzika jakoś to przeżyję
Morgaine, Aenye ja mam wesele 5 marca, więc miesiac przed, stwierdziliśmy z mężem, że trzeba na wszelki wypadek jechać ze spakowaną torbą przygotow. do szpitala, bo różnie bywa, zobaczymy zresztą jak się będę czuła
Kasia_CK nie przejmuj sie ja dzisiaj zjadłam pół opakowania sorbetu malinowego, nie mogłam się powstrzymać, ale stwierdzam, że za noszenie dzidzika przez 9 miesięcy coś nam sie od życia należy, więc bedę sobie dogadzać, a potem maluszek mi pomoze zgubić kg ;-):-p

piszecie o weselach- u nas tez szykuja sie dwa na które nie pojdziemy...kuzynka meza wychodzzi za maz w wielkanoc, a moj kuzyn zeni sie 2 maja

klaudusiaNK ja już drugi raz biore luteinę dopochwowo, wcześniej brałam do 20tyg. przerwa i teraz znowu i tez tak mam że przez pół dnia sie ze mnie leje, dramat, ale dla dzidzika jakoś to przeżyję
Morgaine, Aenye ja mam wesele 5 marca, więc miesiac przed, stwierdziliśmy z mężem, że trzeba na wszelki wypadek jechać ze spakowaną torbą przygotow. do szpitala, bo różnie bywa, zobaczymy zresztą jak się będę czuła
Kasia_CK nie przejmuj sie ja dzisiaj zjadłam pół opakowania sorbetu malinowego, nie mogłam się powstrzymać, ale stwierdzam, że za noszenie dzidzika przez 9 miesięcy coś nam sie od życia należy, więc bedę sobie dogadzać, a potem maluszek mi pomoze zgubić kg ;-):-p

No ja to też jestem głupia!!! bo juz inaczej się nie wyrażę!! że ja nie podeszłam do tego od tej strony, że 9 mcy dzieciątko w brzuszku, potem dieta przy karmieniu i ja sobie nie dogadzam??!! A CO TAM ZMIENIAM PODEJŚCIE. DZIĘKI BABY_55

bardzo mi przykro, ale co to GTT? I jakim cudem mialas takie badanie tu w UK?

GTT-Glucose Tolerance Test- jest robiony każdej ciężarówce pomiędzy 26, a 28 tyg. w poprzedniej ciąży też miałąm robiony, ale wszystko było ok.

hej :-)
pandorka, wspolczuje cukrzycy. masakra. u mnie glukoza na szczescie w normie - 102.

nie mam pojęcia jaka jest u nas norma, ale ponoć mam wysoko ponad :wściekła/y:

Oj dziewczyny musiałam sobie teraz na noc frytek usmazyć :zawstydzona/y: Z półtorej godziny walczyłam z tą zachcianką, ale okazała się silniejsza. Do tego przyjechali moi rodzice i przywieźli ogromne ilości pierogów z kapustą i miche faworków. No i jak mają te kilogramy nie przybywać :eek:

grzeszysz kobieto... grzeszysz.... :-D

reklama
Dzień dobry :-)
Od piątej nie mogę dospać (dziwne, zważywszy, że zasnęłam dopiero przed 1 ), więc postanowiłam sprawdzić, co u Was.
Dziękuję wszystkim, które pocieszały moją strapioną duszę z powodu rozstępów. Chyba muszę wymienić krem. Nie wiem czy to pomoże, bo w końcu moja mama niczym nie smarowała, a rozstępów nie ma. No ale ona przytyła mniej niż 10 kg, a ja już mam 10 na plusie, więc może to to. Chociaż piersi aż tak bardzo akurat mi nie urosły.
Moja malutka bez przerwy mnie kopie :-) Ja nie wiem, kiedy ona śpi :-)
Prawie wszystkie jesteście już po glukozie. Ja jeszcze nie miałam. Pewnie na następnej wizycie gin mi da skierowanie. Chociaż, może mu się zapomni ;-) Wcale bym z tego powodu nie rozpaczała ;-)
Życzę Wam miłego piątku, bo ja pewnie jeszcze zasnę. Mąż wraca dopiero o 19, więc nie mam powodu, aby się śpieszyć.

Ostatnia edycja:
Do góry