reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

dzien dobry dziewczynki,

...wyspane???

dzisiaj mialam znowu spokojna nocke i odziwo bez zgagi:o)))

a propos kawy-pije codziennie moje "siki weroniki",mocniejsza kawa mi nie smakuje,moze to przyzwyczajnie odkad rozstalam sie z papieroskami:o)

reklama
Cześć dziewczynki :-)
Nie mam siły Was nadrobić, jakaś taka rozbita jestem, chyba mnie coś znowu łamie, jakieś przeziębienie czy coś.
Byłam wczoraj u lekarza na wizycie, maluszek zdrowo się rozwija, waży już 860 g. Ze mną trochę gorzej, bo mam jakąś infekcje układu moczowego i dostałam leki, a poza tym szyjka mi się trochę skróciła i zmiękła, więc znowu wracam do luteiny, chyba sama trochę sie temu przysłużyłam moim szlaeństwem przed świętami (gotowanie sprzątanie itp) no i zabawą sylwestrową, bo przetańczyłam w butach na obcasie do 3 rano:szok: :sorry: Ale nic to będzie dobrze, mam odpoczywać, dużo leżeć i wszystko będzie ok.
Dostałam też kartę ruchów płodu do uzupełniania od 29 tyg. więc za 2 tyg. zaczynamy liczenie:tak::happy: Wy też dostałyście już taką kartę?
Przy okazji witam nowe kwietnióweczki :tak:

Zauważyłam, ze coś o kawie piszecie... Ja na początku jak poczułam zapach to leciałam do kibelka, a teraz czesto mam ochotę i piję kawkę :-) lekarz powiedział, że jedna, dwie słabe nie robią problemu, zresztą w coca coli też jest cofeina, więc jak ktoś nie pije kawy a pije cole to wychodzi na to samo, Ja za to piję i colę i kawę i maluszek sie zdrowo rozwija, więc jest ok

Ostatnia edycja:
baby - trzymaj sie cieplo!!! super,ze u adrianka wszystko ok:o)

asiunia - niemiecka karta ciazy-mutterpass-tez zawiera wszystko co mozliwe od poczecia do porodu z ta jednak roznica,ze po porodzie nie musisz zostawic w szpitalu.dla ciekawosci porownalam sobie poprzednie i moje dzieci ida "glowka w glowke"...moje wyniki rowniez ...z wyjatkiem wagi:szok:

emi - dzisiaj postanowilam kupic migdaly,podobno sa skuteczne w walce z zgaga.

musze sie pochwalic, naprawilam laptopa :)
2 tyg temu kot zwalil mi ze stolu na kafelki w kuchni i niby sie wlaczal ale nic nie bylo widac, rozkrecilam poruszalam kabelki i dziala nawet juz skrecilam i dalej dziala jupi :)
maz nie wiedzial o usterce i sie balam ze bedzie wsciekly, ale sie ciesze.
to ide sobie obejrzec buty w sklepie z radosci moze cos jednak kupie

emi ja też ostatnio miałam straszną zgagę, aż mnie w mostku łamało jak na zawał. Wczoraj mąż mi kupił migdały i jest to jedyna naturalna rzecz, która mi zawszr pomaga. Wystarczą 3-4 szt. i zgaga mija :-D

Stwierdzam, że te przeziębienia teraz są naprawdę wstrętne. Strasznie długo trzymają, no ale najważniejsze, że powoli mi przechodzi, czyli obędzie się bez leków. Mam dzisiaj tyle do zrobienia w domu, ale nie wiem czy już dzisiaj dam radę, bo ciągle słaba jestem. Także chyba tylko ogarnę mieszkanie i znowu wyląduję w łóżku. Późnym popołudniem tylko obiad zaszykuję, a pracę na jutro sobie zostawię.

nati - super,kobieta wszystko potrafi!!!drzemie w tobie ukryty talent:o) powodzenia w szukaniu bucikow,ja sobie wczoraj zafundowalam z przeceny czarne oficereczki.

dobra kochane ...mykam na kawke i zycze wam przemilego dzionka:o)

buzka

reklama
Dzień dobry

Mitaginka moje bóle są dokładnie takie same jak przed okresem ,ale nic złego się nie dzieje więc sie nie martwie ,widac musi trochę bolec i już.

Wstałam sobie dopiero ,ogromny mam apetyt ,już wsunełam trzy omlety z dżemem i śmietaną ,popiłam 2 szklankami mleka ,zagryzłam 3 mandarynkami -oj coś mi się wydaje że przytyje teraz bardzo -i tak już wyglądam jak słonica.

Co do ruchów to ja teraz najbardzieje czuje maleństwo około 5 nad ranem ,wieczorem przed snem nie zawsze jest ruchliwe ,ale za to w nocy na pewno baraszkuje. .Zresztą teraz jak siedzę i piszę to też mnie kopie.Zobaczymy jak będzie za 3 tygodnie.
Rozmawiałam z koleżanka i ona mówi ze jej już roczny synek zupełnie nie podporządkowywał się karcie ruchów płodu.Najbardziej dokazywał po południu i w nocy a rano i wieczorem odpoczywał .Dwa razy była na IP bo się martwiła że nie czuje długo ruchów i za każdym razem wszystko było okey.Zobaczymy jak to będzie ze mną ,ja to się o wszystko martwie.

Kurczę musze się wziąć do roboty ,posprzątać,zrobić coś na obiad ,a nic mi sie nie chcę .Całuje Was kochane Stare i Nowe Kwietnióweczki

Do góry