reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kwiecień 2011

A w nocy dla odmiany łapią mnie kurcze w łydce. Pierwszy raz w życiu coś takiego mi sie przydażyło w zeszłym tyg.! Jaki to okropny ból!! Już 2 razy mnie zaatakował! M mówi ze za mało magnezu w organiźmie ale sama boję się go dołożyć do lekospisu.. Na wizycie zapytam lekarza.. a i krwawienie z nosa mi się zdarza..

Mnie też takie skurcze nawiedzają ale jakoś boje sie na własną rękę magnez brać zwłaszcza że łykam witaminki dla ciężarówek a tam też jest - co zadużo to niezdrowo. Pamietam jak mój tata miał takie skurcze to było właśnie z niedoboru magnezu ale on litrami kawę pił a kawa wypłukuje ten pierwiastek. Skonsultuje z moją gin tę kwestię ale dopiero 18-go

reklama
poproś GP o przepisanie Gavisconu-na receptę dostaniesz za free, bo jesteś w ciąży, lub jak to nie będzie pomagało, to Omeprazole ;-)

na sama mysl o GP mnie ciarki przechodza i nerwica bierze. Zaczynajac od tego ze na wizyte musze czekac grubo ponad tydzien, to nie chce mi sie tam isc i fatygowac, pozatym GP to temat rzeka, a nie chce zaczynac bo mnie skurcze z nerwow chwyca...

A co się dzieje, że do polskiego gina się wybierasz? Ja powiem szczerze, że na opiekę w ciąży i tej i poprzedniej narzekać nie mogę ;-)

Od miesiaca moze juz nawet dluzej mam takie skorcze ze czesto wymiotuje juz z bolu... Nie moge stac w pozycji pionowej a te bole jak na @ to spac po nocach nie daja... A oni madrzy co? PARACETAMOL:wściekła/y: takiego kogos to nawet lekarzem nazwac nie mozna, bo nawet ja wiem ze na skorcze przeciowbolowe nie pomoga...:wściekła/y::wściekła/y: buuu i znowu sie denerwuje a nie powinnam.... ufff....

Witajcie dziewczyny!

Podczytuje Was, ale jakoś brak weny na pisanie. Zignorowałam trochę przeziębienie, i teraz czuję się fatalnie, mam kaszel okropny :-(Dziś od 12-15 spałam chyba miałam temp:-(

margola najlepszy dla kobiety w ciąży jest asparaginian extra potasu i magnezu . Można brać dwa razu dziennie. Ja podczas napinania się brzuszka brała 3 x dziennie i spisał się super.

Trzymajcie się dziewczyny , będę zaglądać.

A ja powoli łapię doła... Dzisiaj jest pierwszy dzień od kiedy mój mąż zaczął dodatkową pracę. Wyjechał o 7 rano, a wróci ok. 19 :-( Siedzę sama w domu, nie mam się do kogo odezwać i ogólnie jest mi smutno z tego powodu :-( A jak pomyślę, że to dopiero początek i tak będzie przez najbliższy rok, to już w ogóle ... :-( Oby do kwietnia i będę miała jakieś zajęcie...

Cześć dziewczyny :-)
Mogę się przyłączyć? Ja też zostanę kwietniową mamusią, mam termin wg OM na 8 kwietnia, chociaż na każdym USG wychodzi troszkę wcześniej.

kwasy omega 3 na pewno w ciąży są wskazane, natomiast nie wypowiem się ani na temat wiesiołka, ani na temat oleju z rekina
a kiedy masz wizytę? może najlepiej spytaj gina
Olej z wiesiołka jest niewskazany w ciąży. Powoduje mikroskurcze macicy powodujące poronienie. Wiesiołek można łykać do owulacji jak się stara o dziecko. Potem zakaz.

Dziewczyny jaki magnzez łykacie? Ja chciałam w aptece z witaminą b6 to mi nie sprzedali dla kobiet w ciąży, tylko zwykły Magnezin 500 mg. Dziwne bo gin pozwolił z b6.
Glukoza po 75 g wyszła mi równo 140,00 i mam powtórzyć przed nst. wizytą, bo ciut za duża. Czy któraś miała powyżej 140,0?

Kasia_CK- witaj

co do magnezu ja sama z siebie biore z wit b6- wit B6 ulatwia wchlanianie magnezu i jak kupowalam to w aptece slowa nie powiedzieli, wydaje mi sie ze gin wie lepiej niz farmaceuta.
Maz pije taki magnez z biedronki ma owiele wiecej magnezu niz te w tabletkach ale ja sie jakos nie odwarzylam jeszcze

reklama
ojej nie yło mnie pare godzin a tu lektura cała;)
po tym dzisiejszym poranku musiałam choć troche odespać.niewyrabiałam wziełam córe pod kocyk i 2.5 h pospałyśmy:)

kasia CK: witaj a znasz już płeć maluszka??
futuremummy: u mnie też kominek no i od rana trzeba w nim napalić,ale nic tego ciepła nie zastąpi:)

Do góry