reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

A w nocy dla odmiany łapią mnie kurcze w łydce. Pierwszy raz w życiu coś takiego mi sie przydażyło w zeszłym tyg.! Jaki to okropny ból!! Już 2 razy mnie zaatakował! M mówi ze za mało magnezu w organiźmie ale sama boję się go dołożyć do lekospisu.. Na wizycie zapytam lekarza.. a i krwawienie z nosa mi się zdarza..

Mnie też takie skurcze nawiedzają ale jakoś boje sie na własną rękę magnez brać zwłaszcza że łykam witaminki dla ciężarówek a tam też jest - co zadużo to niezdrowo. Pamietam jak mój tata miał takie skurcze to było właśnie z niedoboru magnezu ale on litrami kawę pił a kawa wypłukuje ten pierwiastek. Skonsultuje z moją gin tę kwestię ale dopiero 18-go

reklama
poproś GP o przepisanie Gavisconu-na receptę dostaniesz za free, bo jesteś w ciąży, lub jak to nie będzie pomagało, to Omeprazole ;-)

na sama mysl o GP mnie ciarki przechodza i nerwica bierze. Zaczynajac od tego ze na wizyte musze czekac grubo ponad tydzien, to nie chce mi sie tam isc i fatygowac, pozatym GP to temat rzeka, a nie chce zaczynac bo mnie skurcze z nerwow chwyca...

A co się dzieje, że do polskiego gina się wybierasz? Ja powiem szczerze, że na opiekę w ciąży i tej i poprzedniej narzekać nie mogę ;-)

Od miesiaca moze juz nawet dluzej mam takie skorcze ze czesto wymiotuje juz z bolu... Nie moge stac w pozycji pionowej a te bole jak na @ to spac po nocach nie daja... A oni madrzy co? PARACETAMOL:wściekła/y: takiego kogos to nawet lekarzem nazwac nie mozna, bo nawet ja wiem ze na skorcze przeciowbolowe nie pomoga...:wściekła/y::wściekła/y: buuu i znowu sie denerwuje a nie powinnam.... ufff....

Witajcie dziewczyny!

Podczytuje Was, ale jakoś brak weny na pisanie. Zignorowałam trochę przeziębienie, i teraz czuję się fatalnie, mam kaszel okropny :-(Dziś od 12-15 spałam chyba miałam temp:-(

margola najlepszy dla kobiety w ciąży jest asparaginian extra potasu i magnezu . Można brać dwa razu dziennie. Ja podczas napinania się brzuszka brała 3 x dziennie i spisał się super.

Trzymajcie się dziewczyny , będę zaglądać.

A ja powoli łapię doła... Dzisiaj jest pierwszy dzień od kiedy mój mąż zaczął dodatkową pracę. Wyjechał o 7 rano, a wróci ok. 19 :-( Siedzę sama w domu, nie mam się do kogo odezwać i ogólnie jest mi smutno z tego powodu :-( A jak pomyślę, że to dopiero początek i tak będzie przez najbliższy rok, to już w ogóle ... :-( Oby do kwietnia i będę miała jakieś zajęcie...

Cześć dziewczyny :-)
Mogę się przyłączyć? Ja też zostanę kwietniową mamusią, mam termin wg OM na 8 kwietnia, chociaż na każdym USG wychodzi troszkę wcześniej.

kwasy omega 3 na pewno w ciąży są wskazane, natomiast nie wypowiem się ani na temat wiesiołka, ani na temat oleju z rekina
a kiedy masz wizytę? może najlepiej spytaj gina
Olej z wiesiołka jest niewskazany w ciąży. Powoduje mikroskurcze macicy powodujące poronienie. Wiesiołek można łykać do owulacji jak się stara o dziecko. Potem zakaz.

Dziewczyny jaki magnzez łykacie? Ja chciałam w aptece z witaminą b6 to mi nie sprzedali dla kobiet w ciąży, tylko zwykły Magnezin 500 mg. Dziwne bo gin pozwolił z b6.
Glukoza po 75 g wyszła mi równo 140,00 i mam powtórzyć przed nst. wizytą, bo ciut za duża. Czy któraś miała powyżej 140,0?

Kasia_CK- witaj

co do magnezu ja sama z siebie biore z wit b6- wit B6 ulatwia wchlanianie magnezu i jak kupowalam to w aptece slowa nie powiedzieli, wydaje mi sie ze gin wie lepiej niz farmaceuta.
Maz pije taki magnez z biedronki ma owiele wiecej magnezu niz te w tabletkach ale ja sie jakos nie odwarzylam jeszcze

reklama
ojej nie yło mnie pare godzin a tu lektura cała;)
po tym dzisiejszym poranku musiałam choć troche odespać.niewyrabiałam wziełam córe pod kocyk i 2.5 h pospałyśmy:)

kasia CK: witaj a znasz już płeć maluszka??
futuremummy: u mnie też kominek no i od rana trzeba w nim napalić,ale nic tego ciepła nie zastąpi:)

Do góry