reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

mitaginka - współczuję :-(

Ja tez ostatnio nocki sedzam bólowo, twardnieje mi brzuszek i chyba następnym razem wezmę nospe...
Jeśli chodzi o ciuchy to spodni mam 5 par w tym chodze w 3 sztruksowych na zmianę i ogrodniczkach, z jeansów już wyrosłam :zawstydzona/y: A i jedne mam takie wielkie że raczej poleża sobie - może komus innemu się przydadzą ....
Ja wizytę u Gina mam 13 stycznia i pewnie dostanę zwolnienie z pracy, oby - bo juz mi co raz ciężej wysiedziec w robocie :tak: nogi puchną, brzuch ściśnięty no i za dużo siedzenia...
pozdrawiam brzuchatki ;-)

reklama
ale nadajecie kochane, nie idzie nadążyć w ogóle :)

co do bóli to serdecznie współczuje, też czasami miewam i wiem jaki to strach o maleństwo.. u mnie teraz po tym szpitalu to wszyscy na mnie tylko chuchają i dmuchają żeby znowu się coś nie przypałętało.. do tego stopnia mnie wyręczają ze wszystkim że praktycznie nie wychodzę z domu. A jak wyjdę, tak jak wczoraj np, to potem mega zakwasy. tak mnie dzis uda bolą że na kibelku nie mogę usiąść normalnie :szok:
Co do zgagi, owszem ,już mnie nawiedziła parę razy, ale późnym wieczorem więc po prostu poszłam spać:-) A w nocy dla odmiany łapią mnie kurcze w łydce. Pierwszy raz w życiu coś takiego mi sie przydażyło w zeszłym tyg.! Jaki to okropny ból!! Już 2 razy mnie zaatakował! M mówi ze za mało magnezu w organiźmie ale sama boję się go dołożyć do lekospisu.. Na wizycie zapytam lekarza.. a i krwawienie z nosa mi się zdarza.. Jak tak popatrzeć to ta moja ciążą pełna przygód :)

a spodni ciążowych nie mam żadnych, leginsów też nie :) w domu dresy a na wyjście ulubione biodrówki :))

ojjj tyle czsu nie pisałam i chcialabym Wam tyle opowiedzieć moje kochane... ale nie bede Was zanudzać:-D

mitaginka, tak jade w piatek do tego polskiego gina , a w czwartek dzien przed mam polozna tutejsza... oczywiscie nie przyznam jej sie ze jade do ginekologa tylko znowu nakrzycze na chore podejscie do pacjeta.:wściekła/y: Ulze sobie a co ;-)

dlatego odliczam dni do piatku... 2h jazdy ale mam nadzieje ze bedzie warto...

ja mam witaminki dla ciezarnych i to jest taki dwu-pack, jedna tubka z witaminkami, a w drugiej wlasnie kwasy omega. Slyszalam ze przyjmowanie kwasow omega w ciazy zwieksza inteligencje dziecka dlatego chociaz drozsze ale kupuje i lykam.:tak: Z Joshem tego nie wiedzialam, ale mam nadzieje ze nie bedzie z nim tak zle potem:-D

tak, może być :) ale ja osobiście wolę łykać tablety, zwłaszcza że na te moje skurcze trochę "przedawkowuję" magnez (tzn.biorę więcej niż dawka dzienna), więc musiałabym za dużo tego wypić, a nie bardzo mi takie napoje smakują

myslałam że może są jakieś specjalne dla ciężarnych:-D super, dzięki za info, powiem M żeby po pracy mi kupił, może na zakwasy reż pomoże?!;-)

Laurka ja biore Rennie i zwykle na raz musze wziasc 2tabletki, chyba ze to rennie w postaci gumy rozpuszczalnej to juz po 1 przechodzi. Rennie nie da sie przedawkowac bo pomaga naprawde szybko i na dlugo. Teraz tak nie ale z Joshem jak bylam w ciazy to jedno opakowanie na 3dni max starczylo :) bez obaw sprawdzone :D

asiunia876-poproś GP o przepisanie Gavisconu-na receptę dostaniesz za free, bo jesteś w ciąży, lub jak to nie będzie pomagało, to Omeprazole ;-)

mitaginka, tak jade w piatek do tego polskiego gina , a w czwartek dzien przed mam polozna tutejsza... oczywiscie nie przyznam jej sie ze jade do ginekologa tylko znowu nakrzycze na chore podejscie do pacjeta.:wściekła/y: Ulze sobie a co ;-)

A co się dzieje, że do polskiego gina się wybierasz? Ja powiem szczerze, że na opiekę w ciąży i tej i poprzedniej narzekać nie mogę ;-)

tak, może być :) ale ja osobiście wolę łykać tablety, zwłaszcza że na te moje skurcze trochę "przedawkowuję" magnez (tzn.biorę więcej niż dawka dzienna), więc musiałabym za dużo tego wypić, a nie bardzo mi takie napoje smakują

Spróbuj jeść czekoladę 2-3 kostki czeko dziennie powinny uzupełnić zapas. Magnez jest naturalnym składnikiem czekolady.

reklama
Do góry