reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

mitaginka - współczuję :-(

Ja tez ostatnio nocki sedzam bólowo, twardnieje mi brzuszek i chyba następnym razem wezmę nospe...
Jeśli chodzi o ciuchy to spodni mam 5 par w tym chodze w 3 sztruksowych na zmianę i ogrodniczkach, z jeansów już wyrosłam :zawstydzona/y: A i jedne mam takie wielkie że raczej poleża sobie - może komus innemu się przydadzą ....
Ja wizytę u Gina mam 13 stycznia i pewnie dostanę zwolnienie z pracy, oby - bo juz mi co raz ciężej wysiedziec w robocie :tak: nogi puchną, brzuch ściśnięty no i za dużo siedzenia...
pozdrawiam brzuchatki ;-)

reklama
ale nadajecie kochane, nie idzie nadążyć w ogóle :)

co do bóli to serdecznie współczuje, też czasami miewam i wiem jaki to strach o maleństwo.. u mnie teraz po tym szpitalu to wszyscy na mnie tylko chuchają i dmuchają żeby znowu się coś nie przypałętało.. do tego stopnia mnie wyręczają ze wszystkim że praktycznie nie wychodzę z domu. A jak wyjdę, tak jak wczoraj np, to potem mega zakwasy. tak mnie dzis uda bolą że na kibelku nie mogę usiąść normalnie :szok:
Co do zgagi, owszem ,już mnie nawiedziła parę razy, ale późnym wieczorem więc po prostu poszłam spać:-) A w nocy dla odmiany łapią mnie kurcze w łydce. Pierwszy raz w życiu coś takiego mi sie przydażyło w zeszłym tyg.! Jaki to okropny ból!! Już 2 razy mnie zaatakował! M mówi ze za mało magnezu w organiźmie ale sama boję się go dołożyć do lekospisu.. Na wizycie zapytam lekarza.. a i krwawienie z nosa mi się zdarza.. Jak tak popatrzeć to ta moja ciążą pełna przygód :)

a spodni ciążowych nie mam żadnych, leginsów też nie :) w domu dresy a na wyjście ulubione biodrówki :))

ojjj tyle czsu nie pisałam i chcialabym Wam tyle opowiedzieć moje kochane... ale nie bede Was zanudzać:-D

mitaginka, tak jade w piatek do tego polskiego gina , a w czwartek dzien przed mam polozna tutejsza... oczywiscie nie przyznam jej sie ze jade do ginekologa tylko znowu nakrzycze na chore podejscie do pacjeta.:wściekła/y: Ulze sobie a co ;-)

dlatego odliczam dni do piatku... 2h jazdy ale mam nadzieje ze bedzie warto...

ja mam witaminki dla ciezarnych i to jest taki dwu-pack, jedna tubka z witaminkami, a w drugiej wlasnie kwasy omega. Slyszalam ze przyjmowanie kwasow omega w ciazy zwieksza inteligencje dziecka dlatego chociaz drozsze ale kupuje i lykam.:tak: Z Joshem tego nie wiedzialam, ale mam nadzieje ze nie bedzie z nim tak zle potem:-D

tak, może być :) ale ja osobiście wolę łykać tablety, zwłaszcza że na te moje skurcze trochę "przedawkowuję" magnez (tzn.biorę więcej niż dawka dzienna), więc musiałabym za dużo tego wypić, a nie bardzo mi takie napoje smakują

myslałam że może są jakieś specjalne dla ciężarnych:-D super, dzięki za info, powiem M żeby po pracy mi kupił, może na zakwasy reż pomoże?!;-)

Laurka ja biore Rennie i zwykle na raz musze wziasc 2tabletki, chyba ze to rennie w postaci gumy rozpuszczalnej to juz po 1 przechodzi. Rennie nie da sie przedawkowac bo pomaga naprawde szybko i na dlugo. Teraz tak nie ale z Joshem jak bylam w ciazy to jedno opakowanie na 3dni max starczylo :) bez obaw sprawdzone :D

asiunia876-poproś GP o przepisanie Gavisconu-na receptę dostaniesz za free, bo jesteś w ciąży, lub jak to nie będzie pomagało, to Omeprazole ;-)

mitaginka, tak jade w piatek do tego polskiego gina , a w czwartek dzien przed mam polozna tutejsza... oczywiscie nie przyznam jej sie ze jade do ginekologa tylko znowu nakrzycze na chore podejscie do pacjeta.:wściekła/y: Ulze sobie a co ;-)

A co się dzieje, że do polskiego gina się wybierasz? Ja powiem szczerze, że na opiekę w ciąży i tej i poprzedniej narzekać nie mogę ;-)

tak, może być :) ale ja osobiście wolę łykać tablety, zwłaszcza że na te moje skurcze trochę "przedawkowuję" magnez (tzn.biorę więcej niż dawka dzienna), więc musiałabym za dużo tego wypić, a nie bardzo mi takie napoje smakują

Spróbuj jeść czekoladę 2-3 kostki czeko dziennie powinny uzupełnić zapas. Magnez jest naturalnym składnikiem czekolady.

reklama
Do góry