reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

reklama
ciąża znakomicie tfu tfu, zważając że jestem okropną astmatyczką z mega zaostrzeniami w ciąży. Jem sterydy i inne takie, ale jeśli chodzi o niunię, to ksiązkowo ;) zawsze miałam jakies anemie, braki witamin, a teraz wyniki mam "godne pozazdroszczenia" (tak powiedział ginio). wiem co bedziemy mieli.... Helenkę ;) Jesteśmy przeszczęśliwi... a widzę, że to forum jest bardzo życzliwe ;*** dziękuję ;*

Dziewczyny czy któraś z Was bierze czasami rennie na zgagę? Jeśli tak, to jaka dawka jest dozwolona? Mało tego,że jestem chora i ledwo żyję, to jeszcze nawet położyć się nie mogę, bo przez zgagę czuję silny ból w klatce piersiowej :-( Nigdy wcześniej nie brałam żadnych tabletek w ciąży, więc nie wiem ile tego mogę zażyć i czy w ogóle...

Nic więcej nie napiszę, bo czuję się potwornie. Od kaszlu i kataru aż brzuch mnie boli :-(

Laurka ja biore Rennie i zwykle na raz musze wziasc 2tabletki, chyba ze to rennie w postaci gumy rozpuszczalnej to juz po 1 przechodzi. Rennie nie da sie przedawkowac bo pomaga naprawde szybko i na dlugo. Teraz tak nie ale z Joshem jak bylam w ciazy to jedno opakowanie na 3dni max starczylo :) bez obaw sprawdzone :D

hej dziewczynki witam porankowo a nawet bardzo porankowo

ja mam znowu kłopoty ze snem,dziś obudziłam się o 3.30 z okropnym bólem brzucha jak nigdy był strasznie twardy,nigdy mi się to nie zdarzało:-( i tak siedze wyprawiłam męża do pracy ,i zasnąć już nie mogę....póżniej się nie prześpie bo córa mi nie da,a poza tym dziś wizyta u gina,ale z tego to akurat się ciesze.
wczoraj byłam na zakupach w H&M i kupiłam soie 2 pary spodni ciążowych po przecenie bo są ogromne wyprzedarze,potem pojechałam do znajomych i od niej dostałam 3 pary także do końca mam w czym chodzić,no a przy okazji kupiłam łożeczko dla malutkiej Oliwki:-)odkupiliśmy od znajomych takie biało-różowe z materacykiem użyte może ze 3 razy,o ich malutka śpi z nimi w kojcu na podłodze:szok:słuchajcie ja bym tak nie mogła:no:

a w sumie nie taka malutka dawno bo jak ją zobaczyłam to w lekkim szoku byłam ma 5 miesięcy i waży prawie 10 kg!!!!!!!!!!dla porównania moje 2.5 letnie waży 14:cool:

suma sumarum nówka lożko chyba drewexu z materacykiem jeszcze w folii 200 więc pozostał tylko wózek:tak:
laurka ja jak miałam zgage to ginka mówiła żeby ,leko pić i pomagało
futureMummy witaj :-)

ale się rozpisałam:zawstydzona/y: pozdrowionka:-)

Witajcie :-) Obudziłam się jak mąż wstawał do pracy i już nie zasnęłam. Asiunia, dzięki za odpowiedź. Beata, mleko przy lekkiej zgadze mi pomaga, ale przy tak silnej już nie. Wczoraj wieczorem wzięłam jedno rennie i pomogło. Do rana nie wiedziałam, co to zgaga. A że leczę się cytryną i sokiem z malin, to nic dziwnego, że zgaga mnie przy tym dopadła.

Ja jeszcze nie mam żadnych spodni ciążowych, a brzuszek spory. W te normalne już dawno się nie mieszczę. Chodzę cały czas w legginsach. Mam nadzieję, że do końca ciąży uda mi się obyć bez spodni ;-)

witajcie
u mnie tez noc nie przespana. cala noc sie krecilam, bolalo mnie doslownie wszytsko, od kolan po serce. Czuje sie jak stara babcia. Jak juz sie ulozylam i mnie nic nie bolalo to mnie zaczynal brzuch bolec. o 4.30 jak maz wstawal to bylam potwornie glodna, zoladek mnie bolal z glodu ale akurat wygodnie sie ulozylam i udalo mi sie do 7 zasnac ale juz jestem po pizzy :-), a mialam ograniczac jedzenie ale bylo to jedyne pod reka co szybko mozna bylo tylko podgrzac.
pogoda paskudna, sypie snieg
futureMummy witaj

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was bierze czasami rennie na zgagę? Jeśli tak, to jaka dawka jest dozwolona? Mało tego,że jestem chora i ledwo żyję, to jeszcze nawet położyć się nie mogę, bo przez zgagę czuję silny ból w klatce piersiowej :-( Nigdy wcześniej nie brałam żadnych tabletek w ciąży, więc nie wiem ile tego mogę zażyć i czy w ogóle...

Nic więcej nie napiszę, bo czuję się potwornie. Od kaszlu i kataru aż brzuch mnie boli :-(
Ja zajadam się Rennie :-) Najpierw próbuję szklanki ciepłego mleka a jak nie pomoże to rennie. W poprzedniej ciąży pod koniec to dzień zaczynałam od i kończyłam na reenie:-D Spokojnie możesz brać dziecku nie szkodzi.

Witam nową ciężarówkę :-)

U nas noc również koszmarna. Temperatura młodemu nie spada. W nocy bezprzerwy budził się i płakał w końcu zabrałam go do łóżka i zarobiłam takieo kopa w brzuch że się dobra chwilę zwijałam. Po tym zrobiłam sobie strefę buforową poduszką co by nóżki młodego mnie już nie dosięgły. Zaraz się zabieram za ogarnięcie mieszkanaka i lecę na 12 do szkoły rodzenia. Ciekawe czy coś nowego wymyślili od ostatniego razu :-D

Do góry