reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

margola- trzymaj sie biedaku. dobrze ze jest lacze bezprzewodowe w szpitalu :), chyba ze inaczej sie laczysz i placisz to juz gorzej :(
mam nadzieje ze na swieta wypuszcza i spedzisz je ze swoja coreczka i mezem. Z dwojga rzeczy dobrze ze to nerki a nie cos z malenka. nie denerwuj sie i odpoczywaj.

reklama
Hej:)

Właśnie wróciłam od lekarza i niby wszystko jest ok:-) dostałam kolejne l4 ale to ze względu na atmosferę w mojej pracy a nie na mój stan zdrowia ale to długo by pisac (temat rzeka mojej "prorodzinnej" firmy -najchętniej to by się mnie z tamtąd pozbyli już w dniu kiedy im powiedziałam, że w ciąży jestem, no i oczywiście musieli mi ciśnienie podnieśc przed samymi świętami bo po wizycie pojechałam im zwolnienie zawieśc:wściekła/y:).
Pytałam się go o co chodzi z tymi dawkami glukozy - powiedział, że do 28 tygodnia daję się dawkę 50g i jeżeli wynik jest ponad normę wtedy robi się jeszcze raz z dawki 75g lub też jeśli lekarz podejrzewa cukrzycę to może wtedy od razu skierowac na dawkę 75g.

margola trzymaj się kochana! tak jak nati pisała, dobrze, że to jakaś bakteria, a nie złe rzeczy z maleństwem

monika ja od razu dostałam 75 g, czyżby lekarz podejrzewał cukrzycę? może to dlatego, że przytyłam tylko 2 kg? a może z powodu moich bóli? tak hipotetyzuję teraz, bo nie wiem, czym taka cukrzyca się objawia...

piszecie, że jak się słodzi herbatę, to glukoza nie jest straszna...ja nie słodzę już od bardzo dawna, no ale cóż- postaram się negatywnie nie nastawiać

ja tez dostalam od razu 75g a nie bylo zadnych podejrzen, no dziwne to
ja tez herbaty nie slodze ale zaczelam 3 dni temu i to duzo doslownie 3 lyzki nie lyzeczki tylko lyzki po 2 dniach sie przyzwyczailam :)

heh ja też od razu 75g ciekawe....

margola- trzymaj się bidulko, dobrze że z małą wszystko ok, trzymam kciuki za szybkie wyjście:tak:

monika- gratuluję udanej wizyty:-)

Margola współczuję,domyślam się, co musiałaś przeżyć. Pewnie strach o maleństwo był gorszy od tego bólu. Najważniejsze, że wszystko się wyjaśniło, dziecku nic nie zagraża, a bakterię jakoś sobie wyleczysz. Trzymam kciuki, abyś święta spędziła z rodziną :-)

Dziewczyny

a czy spotkałyście sie z tym , że lekarz każe wypić glukoze, np w domu czy w lab. i po godzinie pobrać krew....bez tego badania na czczo???

aż pytałam, czy najpierw nie trzeba właśnie na czczo i po godzinie ponownie pobrać po glukozie ale zdecydowanie powiedział że tylko po glukozie i na dodatek sam stwierdził że wogóle reszte bedań, tzn ogólnie morfologie z tego samego pobrania można bo jemu ta glukoza nie przeszkadza, tzn nie rzutuje na wyniki inne..........normalnie przewertowałam net i już sama nic nie wiem.....:baffled:
Mój lekarz mi to samo powiedział, dokładnie, a może jesteś z Torunia?

reklama
mitaginka- jakos chcialo mi sie wiecznie cukru i przypadek sprawil ze smakowlao podobnie :)
antonina- aenye kiedys pisala ze u Ona normalnie je sniadanie w domu pije glukoze i po chyba godz czy 2 idzie do laboratorium na pobranie krwi. moglam cos pokrecic ale jakos tak pisala.
A ja wyspana biore sie za makowce
milego dnia

Do góry