reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Alexandra- wszystkiego naj z okazji rocznicy slubu i gratuluje wynikow

A ja po wizycie u dentysty. Pani dentystka sie spytala czy chce znieczulenie jak jej powiedzialam ze w ciazy jestem to powiedaziala ze moze mi dac takie lzejsze. i nie dosc ze za darmo to bez kucia tylko takie w areozolu i zupelnie nic nie bolalo. W dodatki biala plomba na tylni zab na NFZ jestem coraz bardziej zadowolona.
Zrobilismy z mezem koncowe zakupy swiateczne.
spotkalam taka chora kobiete ktora boi sie dzieci. Zawsze sie mnie bala jak bylam dzieckiem, spotkalam ja kilka lat temu to nie bala sie juz. Dzisiaj znowu sie mnie bala wiec odmlodnialam :) albo bala sie mojej malutkiej ale w kurtce to nie widac ze w ciazy jestem.

reklama
Alexandra super jest dowiedzieć się że wszytko gra:-) Gratulacje i wielu szczęśliwych lat razem :-)

Monika udanej wizyty!

Kurde boję się wsadzić rękę do klatki z tymi małymi potworkami :szok: mam traumę z dzieciństwa jak u ciotki ugryzł mnie jej chomik. Czuję że Oliwce też trauma zostanie. cholerka muszę je nakarmić:/

Alexandra, najlepsze życzenia z okazji rocznicy ślubu! :-) I cieszę się, że z maleństwem wszystko ok.
Ja mam właśnie przerwę w sprzątaniu. Króciutką, bo podłoga schnie.

nati_k
to normalne znieczulenie w zastrzyku też jest dozwolone, tylko w mniejszej dawce. Ja dostałam ostatnio połowę tej dawki bezpiecznej dla nienarodzonego dziecka. Mój gin mówił, że jest jak najbardziej wskazana. Ja kiedyś chodziłam do dentysty na NFZ, ale powyżej 4 i tak trzeba było dopłacać od 60-90 zł, a że zęby były robione byle jak, to teraz chodzę prywatnie. Płacę ok 150 zł za zęba, ale jestem zadowolona.

alexandra wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu :)

co do ruchów- ja czuję też raczej regularnie. A mój mąż ostatnio po raz pierwszy widział, że podczas kopniaczka rusza mi się brzuch i teraz siada czasem i wpatruje się w brzucholek ;)

Mój ostatnio przyłożył ucho do brzucha i twierdził, że coś tam słychać! Nie wiem czy to jelita czy dziecko można usłyszeć, ale wczoraj też przyłożył ucho i nic nie słyszał, a mała był wtedy wyjątkowo leniwa.

Kurczę, jadłam sobie przed chwilą obiad i nagle poczułam, że mi siara leci :/ Na razie tylko z prawej piersi, ale widzę, że z lewej też leciało, bo mam ślad na podkoszulce. U Was też tak szybko zaczęło lecieć? Nie ukrywam, że nie uśmiecha mi się chodzić już teraz z wkładkami laktacyjnymi. Jakoś tak myślałam, że to będzie trochę później...

witajcie
alexandra- gratuluję udanej wizyty no i wszystkiego najlepszego:tak:
nati- tobie też gratuluję wizyty:-D
monika- nie martw się na zapas, dobrze będzie

u nas też pięknie ale strasznie wieje:) aż się cieszę że nie muszę nigdzie wychodzić:tak: ja czuję maleństwo bardzo często przynajmniej ostatnio, bo wcześniej różnie bywało:) a już po jedzeniu to tak bryka że aż boli:-) no a przykładanie ucha do brzucha, pukanie, dotykanie i oglądanie podskakującego brzucha to już stały rytuał mojego T. i to nawet kilka razy dziennie:-D

dziś w nocy pierwszy raz bolał mnie kręgosłup w okolicy krzyżowej i to mocno aż nie mogłam spać. Czyżby to już czas na nową ciążową przypadłość?oby nie;-)

reklama
dzieki Pandorka :-)
kupilam ta glukoze, kurde jaka to wielka butla :szok: i to jeszcze w wodzie beda rozpuszczac, ale juz sobie przygotowalam cytrynke i nozyk jak by co nie bylo noza w przychodni :-)

Do góry