reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

mitaginka- też o tym czytałam, i pewnie wpadłabym w panikę po jego zrobieniu więc tłumaczyłam sobie że to na pewno nie to- ach ta siła autosugestii:-D zresztą ta cena:szok:

właśnie dzwoniła do mnie lekarka i powiedziała że przez najbliższe 2-3 miesiące nie będzie mogła wystawiać l4:szok: i czy w związku z tym nie chcę chodzić do kogoś innego:szok: no chyba mnie zaraz trafi- wymarzony lekarz:-( i co teraz? a miał być taki piękny dzień:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień doberek w popoludnie piątkowe

Witam witam się.

chora bardziej ale co tam..

zdrówka dla chorutkich też .

glukoze ja mam w styczniu dopieru o fuj ..

wczoraj na wizycie byłam, i ..będzie pipulcia hehe , mąż w szoku tak chciał, wyniki krwi i moczu oki,pomiary małej też, niby waży 560 gram,och ale fajno :-),

Dziewczyny to ja też sie w końcu moge pochwalić: na 80% CÓRCIA:-).....

ja jakoś tak sceptycznie podchodze do tej diagnozy bo juz kilka moich znajomych tak sie rozczarowało, ale coś czuje że już tak będzie jednak:-0

Baaaardzo sie cieszeee, może przełamie wreszcie w rodzinie passe na chłopaków (i u męża i u mnie)

waży 480g i ma sie dobrze,...to dla mnie było najważniejsze

powiem wam że miała od paru dni stracha że mi sie wody sączą, ale na ",\szczęście" to "tylko" jakaś infekcja. dostałam clotrimazol w globulkach. Jak poczytałam czym może grozić na tym etapie utrata wód płodowych to oczywiście nie mogłam zasnąć i juz tylko jedno sie liczyło....czy wszystko dobrze. Ale która z nas tak nie ma....

Wielkie gratki :)

Tak podczytuję o tej glukozie mnie tez to czeka jestem ciekawa kiedy , masakra jakas z tym badaniem ale co zrobić
Miłego dnia Wam życzę :)

Jednak nie idę na drzemke.Strasznie nie zdecydowana jestem w tej ciaży:-D

I bardzo niezdarna,udało mi się wczoraj wylac wodę na tasmę przesuwającą zakupy.To ludzie patrzyli się na mnie z politowaniem.Ale przepuścili na początek kolejki ,więc zadowolona byłam i szybko do domku wróciłam.:tak:

Zapomniałam że muszę poczekać na listonosza bo zasiłek ma przynieść.Sprawdziłam domofon -działa więc listonosz powinien łaskawie pofatygować się do mnie osobiście .
Zobaczymy jak będzie ...mam nadzieje że nie bedę musiała gnać na pocztę .
Jeszcze mnie wkurza taka opcja ,że jak nie odbiorę pieniędzy od listonosza to na poczcie mogę je odebrać w kolejnym dniu roboczy po godzine 12 nastej .Nierozumiem tego.A jakbym musiała wyjechać na miesiąc ,to kasa będzie tak leżeć ?Muszę sprawdzić czy to są ustalenia tej tylko poczty czy ogólnie przyjęte.

Dobra nie zanudzam Was kochane .Spadam coś porobić min.
uszka:tak:

Lenka-to zalezy od poczty, u mnie paczki,listy polecone,przekazy po 18 tego samego dnia-czasami o 18 listonosz nie zdazy doniesc listy, poczta do 20 wiec przed 20 ide. moze Twoja poczta do 18?? i dlatego nie zdaza tego samego dnia

pandora a to niby czemu nie może wystawiać l4? może za dużo powystawiała "lewych" i była jakaś kontrola ZUS-owska ?:/

lenka nati ma rację, to jest spowodowane tym, że listonosz nie zdąży wrócić z tymi pieniędzmi na pocztę; jak np. przyjdzie do Ciebie o 11:00, a potem idzie w trasę, a Ty pobiegniesz na pocztę o 12:00, to ani listonosza, ani Twoich pieniędzy nie ma na poczcie, żeby mogli Ci je wydać. Z paczkami i listami poleconymi jest tak samo.

Dziewczyny wiem o tym że listonosz trasę swoją musi zrobić.

Z innymi listami,paczkami,przesyłkami nie ma problemu-można je odebrać tego samego dnia ale dopiero po godzinie 18 mnastej i tego nie neguje .Poczta czynna do 20 stej więc to żaden problem.
Zastanawia mnie tylko dlaczego przekazu pieniężnego nie mogę odebrać po tej godzinie 18 mnastej, tylko na następny dzień i to po godzinie 12 nastej.Nigdy mi się nie zdarzyło aby listonosz przyszedł do godziny 12 jeszcze na następny dzień z tym przekazem.

Sprawdzałam też jak to się wszystko ma od strony Zusu(teoretycznie od kwietnia tego roku) i więc taki przekaz jest wysyłany na daną pocztę w formie elektronicznej a pieniądze są wpłacane na konto pocztowe.Więc co to za różnica gdzie pobiore zasiłek ,przecież banknoty te u listonosza nie są podpisane moim imieniem i nazwiskiem .Jak odbiore kase na poczcie to te pieniądze które miał listonosz zostaną wzamian wypłaconych na poczcie.

dopóki listonosz nie przyniesie listy z przekazami to nie wiedzą czy przypadkiem nie odebrałaś już w tym dniu, moze jest tak, że jedna osoba rozlicza listonoszy z przekazów i wieczorem jej nie ma u mojej koleżanki jest właśnie tak i dopiero na drugi dzień może odebrać

mitaginka- żebym to ja wiedziała, też podejrzewam kontrolę:wściekła/y: tylko czemu muszą na tym cierpieć Ci którzy nie korzystali z jej uprzejmości i nie prosili o lewe tylko faktycznie muszą je brać?:wściekła/y: nie uśmiecha mi się zmieniać lekarza bo ta lekarka jest naprawdę ok- wszystko tłumaczy, niczego nie bagatelizuje, kontakt telefoniczny cały czas, no i pracuje w szpitalu gdzie chce rodzić a poza tym zna mój przypadek. No trafi mnie zaraz:wściekła/y:

reklama
pandora to może spytaj jej, co masz teraz zrobić? ja rozumiem, że może chcieć ograniczyć wydawanie l4, jesli naprawdę dawała ich za dużo, ale faktycznie- dlaczego mają na tym cierpieć osoby, które na l4 muszą być...
kurcze, faktycznie sytuacja dziwna...aż nie wiadomo, co poradzić...

Do góry