reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

tak jak się trochę uspokoję to muszę się nad tym zastanowić...ale obawiam się że nic mi innego nie pozostanie jak tylko chodzić do jeszcze jednego. jak już się z maleństwem uspokoiło i zaczęłam myśleć że wszystko będzie ok,to się coś innego posypało. No nic trudno pomyśle i może coś wymyśle:-) dzięki dziewczyny, zaraz człowiekowi lepiej jak się jest komu wyżalić :-)

reklama
pandorka przecież możesz po prostu dalej do niej chodzić a lekarz rodzinny może wystawiać ci z wolnienia. Co za różnica z jakiej specjalizacji. Zwolnienie to zwolnienie. A cofnąć prawo do wystawiania zla może zus w każdej chwili i wystarczy do tego duperela. np dzień spóźnienia z dostarczeniem zwolnień bo poczta nie dostarczyła na czas.... znam to z autopsji.

a rodzinny moze wystawic 100% zwolnienie??
bylam jednak z psem w lesie i wiecie co cudnie, cieplej niz miedzy blokami i mniej slisko. ledwo tam doszlam a mam naprawde blisko ok 3 min. ale jak juz weszlam w las to cudo polecam taki mrozny spacerek

100% płatne zwolnienie masz wtedy jśsli na zwolnieniu masz oznaczenie "B", ale czy lekarz rodzinny moze wystawić to niewiem, sądzę, że tak

Ostatnia edycja:
Lenka, każde dziecko ma inny charakterek i inaczej się rusza więc sie nie martw;-)
A ja mieszkam na Bemowie przy Forcie Bema więc mamy tam gdzie chodzić na sanki.
Ale zmarzłyśmy więc szybko wróciłyśmy:-)

w moim przypadku lekarz rodzinny odpada po pierwsze bardzo bardzo bardzo nie chętnie wystawia l4 i jest okropnie gburowaty a po drugie pracuje u mojego szefa, więc dla świętego spokoju nie będę ryzykować że szef pomyśli że coś kombinuję... nie był zachwycony moim l4:wściekła/y:także chyba poszukam 2 ginekologa...tyle że to będzie duuuży problem:wściekła/y:

a na poprawienie humoru wybiorę się na małe zakupy, może coś dla małego?:-)

Gratuluję kolejnych dziewczynek :-D

pandora to jakaś dziwna sytuacja. Nie dziwię się, że się wściekłaś, skoro lekarka dobra. Ale jakieś wyjście niestety będziesz musiała znaleźć.

Ja dopiero od 9 rano wróciłam niedawno do domku. Byłam u dentysty z tym ukruszonym zębem i całe szczęście, że tak szbko poszłam, bo od środka ząb przedstawiał ruinę. Tak już mam, że wszystkie zęby od zewnątrz wyglądają ładnie, a w środku są po prostu zgniłe. No ale najważniejsze, że jest zrobiony. Dentysta powiedział, że gdybym jeszcze troszkę poczekała, to mogłoby się to źle skończyć. I pomyśleć, że pół roku przed ciążą wszystkie zęby leczyłam, a one i tak psują się w ekspresowym tempie. Śmiać mi się chciało, bo to tylny ząb, więc leżałam na płasko na fotelu, a malutka przez cały czas mnie kopała, aż mi brzuszek podskakiwał :-D Wiecie co, w jeansy żadne już się nie mieszczę, więc chodzę w legginsach, ale dzisiaj tak mi przez to tyłek i nogi zmarzły, że chyba będę musiała zamówić na allegro te ocieplane, które któraś z Was tu polecała. Czy któraś z Was ma takie? Czy są faktycznie ciepłe?

cos ostatnio cichutko tutaj. Czyzby to przez swieta?? juz Was szalenstwo swiateczne ogarnelo??
poszlabym gdzies na spacer ale w taka zimnice to nawet nosa nie wystawie a do lasu po ciemku to nie koniecznie dobry pomysl. jak ja bym chciala zeby juz bylo malenstwo to na sanki albo na jakis spacerek bym poszla.

Dziewczyny ale mnie przestraszyłyście z tą przesyłką kurierską SIóDEMKI!!! Ja właśnie już tydzień na przesyłkę czekam i nic.... kurde ale jestem zła bo to jest prezent świąteczny!!! Sprzedający twierdzi że wysłał, jak sprawdzam na stronie siódemki to moja przesyłka jest już niedaleko, tylko coś dojechać nie może!!! Gdzie ja jeszcze mam pisać??? Dzwonić??? Poradźcie proszę!

reklama
witam się
nie nadrobie Was chyba, no może jutro jak M nie będzie to bede miała więce czasu :)
Brzuchatkom które dowiedziały sie o płciach Gratuluje! za Brzuchatki które są przed wizytami trzymam kciukasy!

u mnie w telegraficznym skrócie:
córa już zdecydowanie lepiej
zakupy gwiazdkowe zrobione dla całej dzieciarni
zakupy choinkowe też uważam za udane bo tylko łancucha i anielskiego włosa mi brakuje
firany uszyte i będą się jutro zakładać przez mamcię
M nie skończy mi kuchni przed Świętami bo dostał awans i teraz to już całe dnie co dzień go nie ma
fryzjer zaliczony;kolor odświeżony

aaaaa w sprawie M.. doprowadził mnie do łez wczoraj; jego szczęście że ze śmiechu :) Stwierdził że ma obawy przed sexem bo brzusio juz taki duży i nie chce tam "stukać" do dziecka :D ze jakoś mu niezręcznie:) myslałam że padnę bo jak pół roku temu jego przyjaciel miał taki problem ze sobą to ten mój stukał sie w głowę! :p ale na szczęście wybiłam mu te głupie obawy wieczorem :D

uciekam bo woła mnie do mycia podłogi po swojej robocie.
jutro na pewno będe z Wami

buziale kochane kwietnióweczki

Do góry