reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
ech, mielismy juz trzech kurierow, gls, ups, teraz siodemka.. w zeszlym roku spisywali sie rewelacyjnie, no i maja najnizsze ceny - co dla klientow ma duze znaczenie. no ale na pewno w przyszlym roku shenkera wezmiemy.

nie wiem, co sie dzis ze mna dzieje, ledwo widze na oczy. chyba zaraz pojde spac, bez kitu. tylko malz mi pewnie powie, ze siostra ma kupe roboty i moze bym jej pomogla,bo cala noc bedzie siedziec.. ech. i nici z mojego spania ;-)

w ogole u mnie za oknem jakis armageddon :szok: nie pada, ale tak wieje, ze nie wierze. swiszczy, dudni, no niesamowite wrazenie :-) nic tylko zwinac sie w kulke pod koldra z dobra ksiazka :-)

Dzień dobry. Widzę, że Wy spać nie możecie :)
cucumber- do jakiej lekarki chodzisz? (moja bratowa musi zmienić lekarkę a chce na Kraśnickiej rodzić)
Doktor Stasiak-Kosarzycka, przyjmuje prywatnie w gabinecie Donna Vita na Jana Sawy :)

A ja dzisiaj padam na ryjka. Z rana morfologia i CRP. Hemoglobinka spadła, ale ginka mówiła, że taka to jeszcze może być. CRP lekko podwyższone, ale też nie panikowała. Potem zakupy w Tesco bo w sobotę impreza urodzinowa męża i trzeba będzie sałatki kroić i piec ciastka. No a po południu urodziny męża chrześniaka, gdzie jest dwóch bliźniaków i jeden 2-letni chłopczyk więc zostaliśmy zamęczeni ;) Oczywiście atrakcją był dzidziuś u cioci w brzuszku :D Ich mama dała im latarkę i na pożegnanie poświecili mojej małej przez brzuch i poprzytulali się do niej :)
Zmykam zaraz spać, bo pojadłam i mnie żołądek boli troszkę...

Witajcie. :*

Byłam dziś u lekarza - badała mnie ginekologicznie. Wszystko ok, ale luteinę i tak mi zostawiła. Zleciła mi ponownie toxo i test obciążenia glukozą. Wizytę mam 3 stycznia, więc chyba w przyszłym tyg będę musiała iść... Mam dawkę 75 i po 2 h dopiero pobranie. :/ Powiedziała, że dopiero po tym drugim pobraniu mogę coś zjeść, ale babka w lab mówiła mi, że po podaniu glukozy spokojnie mogę zjeść kanapkę... No to ja już sama nie wiem. :/ Nie wysiedzę tych dwóch h bez jedzenia, i to po wypiciu tego ulepka...

Monika
- witaj w naszym gronie. :)

Beata - mnie lekarka na pęcherz kazała zażywać ŻUWRAWIT a przy pogorszeniu: UROSEPT. Może też sobie urosept zakup, a nie tylko sok z żurawiny...? Wracaj do zdrowia!

Anetka - dobrze, że do nas wróciłaś. Najważniejsze, że z Maleństwem wszystko dobrze. :)

Madziarka - nie martw się Kochana na zapas tą szyjką, będzie dobrze! Odpoczywaj jak najwięcej.

A ja dziś już popakowałam prezenty, jestem z siebie dumna. ;) Jeszcze tylko na 3 które mają przyjść kurierem czekam.

no nie o tej godz pierwsza :)
zimno i ponuro, chyba sie pzreziebilam po wczorajszym spacerku. nic mi nie jest ale zimno mi, leze pod puchowa koldra i sie trzese co mi sie nie zdarza.jeszcze nie ma komu mi cieplej herbatki zrobic :(
no coz pora wstac

Dzień dobry

U mnie słoneczko w okienka zagląda ,pewnie mrozek na dworku.
Kawa się skończyła w domu i muszę zejść do sklepu,bo jak się jej nie napije to nie będe funkcjonować.Cisnienie ledwo 90/70.Prezenty wczoraj kupiłam ,wszystkim po ślicznym takim puchatym kocu + słodycze i osobno dla każdego indywidualny upominek.
Jestem zadowolona :-)

Sprawdzałam w necie wyniki mojej krwi i mam podwyższone leukocyty + bakterie w moczu ale crp niskie(nie ma żadnej infekcji mimo bakterii).Zobaczymy co lekarz powie .

Nie wiem czy mam iść na to Usg ,miałam wpaść i zobaczyć czy się uda płęć sprawdzić.Ale w pn dzidzia nie chciała pokazać i nie wiem czy jest sens znowu ultrasonarować dziecko.Jak myślicie zaszkodzi?

Lecę po kawe .
Trzymajcie się cieplutko

[FONT=&quot]nati_k [/FONT][FONT=&quot]te pierogi[/FONT][FONT=&quot] to [/FONT][FONT=&quot]też mogę pomóc jeść:-D
pogoda u mnie straszna -16 stopni i ja jeszcze w pracy a potem wizyta u gin trzymajcie kciuki
[/FONT]

Adi- kciuki zacisniete.
mowisz -16 to pewnie u nas tez ale nie chce mi sie balkonu otwierac zeby to sprawdzic
Lenka- USG teoretycznie nie jest szkodliwe ale to jeszcze jakas tam nowosc wiec pewnie za 20 lat beda pelne wyniki. A czulas zeby sie przekrecila dzidzia?? ja czasami czuje wyraznie ze sie przekreca i robi fikolka.

wstalam tylko -15 na 5-tym pietrze, blisko drzwi balkonowych wiec pewnie w normalnych warunkach -17.
a chcialam isc z psem do lasu ale raczej nie ide, zimno mi

reklama
no nie o tej godz pierwsza :)
zimno i ponuro, chyba sie pzreziebilam po wczorajszym spacerku. nic mi nie jest ale zimno mi, leze pod puchowa koldra i sie trzese co mi sie nie zdarza.jeszcze nie ma komu mi cieplej herbatki zrobic :(
no coz pora wstac
Ja też chyba znowu przeziębiona :/ Katar mam jakiś i w nocy mnie męczył. Ale trzeba się spiąć i sprzątać mieszkanie i szykować jedzonko na jutro.

Do góry