reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

AguHan, przemysl duplo. strasznie drogie, a jakosciowo nie odstaja od 3 razy tanszych jixinow i jdlt. looknij na allegro, duzo aukcji. ja mam jixin i jestem super-zadowolona :-) najlepsza wersja z kolejka.

Aligator, hej! co u ciebie?

ja juz czuje swieta... strasznie sie ciesze! kocham lampki, choinki, last christmas i inne swiateczne piosenki.. zawsze mi sie lezka wzruszenia w oczku kreci :-)

ahhhhh, zeby juz byl koniec grudnia!!!

reklama
macie rację, że w taką pogodę najlepiej posiedzieć w domu, zapalić kilka świeczek i poddać się przedświątecznej aurze :)
w weekend planuję popiec pierniczki (dziękuję za przepisy na wątku bożonarodzeniowym :)
ozdoby choinkowe też już powyciągałam, sprawdzałam, co jest z zeszłego roku, a co przydałoby się dokupić
hm...ale się rozmarzyłam

no tak narzekacie na urzędników a oni co? ja jestem urzędnikiem i poprostu czasem też mnie szlag trafia jak jakiś jołop przychodzi i pyta po 50 razy o to samo albo twierdzi, że ktos mu coś obiecał, a tamta pani to powiedziała coś innego. Ale prawda leży po obu stronach- sa u nas też i takie starsze panie, które muszę przyznać rację nie chętnie współpracują :)
No ale nie o tym chciałam bo u nas pada- wręcz sypie. Miałam wizytę na 15 ale przełożyłam za tydzień bo nasza policja kochana (czyli między innymi mój mąż) zamknęli wjazdy do Lublina. No to se pojechałam. A jakbym nawet chciała to i tak miasto sparaliżowane nawet autobusy nie jeżdżą. Tak się wnerwiłam, że pojechałam do rodzinnego i mam L4 do końca tygodnia. A co? należy mi się. Zakopałam się u mamy ( po drodze pojechałam do taty na zastrzyk i zmianę opatrunku) ale kobitka ma tyle siły, że wypchała mi jakoś samochód:)

...aenye- dzięki, dobrze :). Troszkę się wzięłam za siebie i wylazłam z łóżka...dlatego ta neobecność na forum:). Nadrabiam wszystkie spotkania z przyjaciółmi i każdy dzień praktycznie zajęty ;). Kopniaki ostre dostaję więc wierzę, że z malutką wszystko w porządku. Cieszę się, że u Was też ok, a Księżniczką będziesz Ty w domku bez konkurencji ;) Buziaczki :).

dzieki dziewczyny
jakos sie nie spodziewalam dziewczynki ale juz sie zaczynam przyzwyczajac, cala rodzina szczescliwa "bo juz mam doswiadczenie" :)
najwazniejsze ze okaz zdrowia, wazy 410gr dlugosc 18,6 cm, serduszko ladnie cztero komorowe, mozg ok, fałd karku 4,1 mm ( to nie wiem co to znaczy). dostalam pelno zdjec i bardzo ladny opis. ja malutkiej nie widzialam ale maz tak- jak to stwierdzila lekarka ja i tak mam najwieksze doznania ciazowe to niech sobie maz pooglada :)
corka szczesliwa ze siostrzyczka.
a u nas paskudnie zimno, nosa nie da sie wystawic, niby -6 ale czuje sie -10 wieje i bleee.

cocosowa-a co u Ciebie??

Nati, gratuluję Dziewczynki. :) Ten fałd to to, czym ja się denerwowałam. Ale już wiem, że norma w 22 tc to do 6 mm, więc wszystko ok. :)

Mitaginka, dzięki za radę. :* Jakoś czuję, że chyba pojadę jednak jutro. No chyba, że nas mega mocno zasypie. Zaoszczędziłam na ubrankach ;) (napiszę w odpowiednim wątku) to wydam na USG.

Madziarka - ja mam wizytę jutro o 17:00. I się raczej na nią wybieram, bo od wczoraj też mi podbrzusze daje w kość. Musimy być dobrej myśli!

Marma
- wyobrażam sobie Twojego Synka przy tym oknie. :D Co do kaszlu - jest taki specjalny syrop dla kobie w ciąży w aptece, zapomniałam nazwy, ale na pewno będą wiedzieć.

Bachucha - może do jutra Kraków i okolice trochę odkopią. ;)

Meriderka - wolne Ci się jak najbardziej należy. :) Wiem, że czekanie jeszcze tydzień nie będzie przyjemne, ale mam nadzieję, że Ci szybko zleci. :)

reklama
Do góry