reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

ja ostatnio mialam leukocyty podwyzszone a cos tam obnizone i podobne w ciazy to ok. Trzymacie wyniki badan?? bo ja trzymam do wizyty u gin pokazuje tam, polozna przepisuje je na karte i karte ciazy a ja pozniej je wywalam. Jakos nie widze potrzeby trzymania tych stosow papierow.

obcianalam paznokcie u nog ( jakos w ciazy mi szybciej rosna :( ) no i to chyba bylo ostatnie obcinanie samemu, strasznie mi brzuch uciskal a maluszek kopal i kopal, juz za 15h bede mogla pisac zdecydowanie czy to on czy ona, przynajmniej mam taka nadzieje

cucumber- lepiej wez leki i sie kladz pod koldre. temperatura jest zla i dla Ciebie i dla maluszka przynajmniej taka wysoka

reklama
Tą, która była wyższa mierzyłam termometrem do czoła elektronicznym. Zmierzyłam teraz zwykłym rtęciowym pod pachą i mam 37,4 wg niego. A jest dobry, bo mierzyłam nim często i działał. Któremu wierzyć i co robić. Ehh.

Nati_k ja trzymam wszystkie wyniki. Wiem, że położna do karty nie wpisuje wszystkiego, a poza tym zawsze w wypadku zaginięcia karty ciąży, jest jakiś punkt odniesienia. Ale ja w ogóle lubię mieć porządek w dokumentach, więc wszystko co jeszcze może się przydać- trzymam, a porządki robię kilka razy w roku i dzięki temu zawsze mam wszystko, co trzeba :-)

ja tez wszystkie mam. mam specjalną ,,teczkę ciążową'' tak ją nazwałam. Pierwsze wyniki mam z maja ( gdy już podęliśmy decyzję o dzidzi) i tak co miesiąc morfologia, mocz i usg dochodzą. Poza tym na pendrivie mam je zapisane ( wszystkie badania robię prywatnie więc sama ściągam z neta i drukuję, tak mi jest wygodniej). Mąż ma ją zabrać jakbym w razie czego zaczęła rodzić- jest tam wynik krwi, książeczka ubezpieczeniowa i reszta papierów.

cucumber- mam gazetę i zaraz napiszę co tu wypisują ( nie wiem czy prawda_.
normalna temperatura u ciężarnej do 37,5 C Przedział od 37,6-38,5 stan podgorączkowy. Powyżej 38,5 to gorączka. Najlepiej mierzyc pod pachę (długo i spokojnie) - chłodny prysznic, schładzaj i nawilżaj powietrze w pomieszczeniu, przykręć kaloryfer kładąc na nim mokry ręcznik, Pij duzo wody, lub soki z owoców tropikalnych. Napisane jest tu jeszcze aby nie stosować herbatek napotnych i nie okręcac się w koc ( po dłuższym czasie to pomaga ale od razu efektem jest podwyższenie temperatury). Niezwłocznie do lekarza jak przekroczy 39 stopni a jak jest niższa to w ciągu 24 godzin.
artykuł z - M jak mama

Ostatnia edycja:
cucumber a na ile się czujesz? Ponad 38 to już się odczuwa, że się ma gorączkę...jakby nie było, ja na Twoim miejscu podeszłabym jutro do lekarza, jeśli nie będzie lepiej

nati ja też zachowuję wyniki badań, bo faktycznie do karty nie wszystkie są wpisywane

ja jak bym miala temp 37,5 to bym umierala,moja normalna temp w ciazy tez to 35,5 wiec 37,5 to juz cierpie.
wiec to chyba subiektywne temp. zalezy od organizmu

ja jak mam 37 to już czuję, że coś się dzieje:) napisali, że ciężarne maja podwyższoną temperaturę ok. 0,5 stopnia. Ja u siebie też nic takiego nie zauważyłam więc chyba nie ma co brać do siebie tego artykułu.

nati - ja przechowuję wszystkie wyniki badań i układam je chronologicznie. Tak jak meriderka mam specjalną teczkę. Ponadto badania mam w oryginale i kopii, w razie gdybym miała gdzieś zostawić,to zawsze kopię, oryginał mam u siebie.

Cucumber - tyle juz dziewczyny napisały o temperaturze, że powiem tylko tyle, że ja bym na wszelki wypadek poszła jutro do lekarza, jesli będzie Cie nadal trzymać.

reklama
cucumber a na ile się czujesz? Ponad 38 to już się odczuwa, że się ma gorączkę...jakby nie było, ja na Twoim miejscu podeszłabym jutro do lekarza, jeśli nie będzie lepiej
Łamie mnie w kościach jakbym miała wyższą. No i wymiotowałam, ale mi zawsze przy przeziębieniu niedobrze. Jak rano nie będzie lepiej to idę do lekarza.

Do góry