reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Laurko - upewnij się jeszcze u lekarza, ale jeśli nie masz żadnych infekcji,to nie powinno być przeciwwskazań.

Ja już po obiadku i po małym deserze. Czeka na mnie prasowanie odkładane cały tydzień. Ehhh, co robić, czas się wziąć za nie.

reklama
To przeziębienie mnie wykończy. Dzisiaj ledwo ugotowałam obiad, bo mnie łamało. Okazało się, że mam 37,8 stopni. Teraz spadło do 37,4 po godzinnej drzemce. Nos mam zawalony i kicham seriami co jakiś czas. Mam wrażenie jakbym miała wielką głowę wypełnioną czymś ciężkim. Znowu będę musiała się najeść czosnku brrr. Mam też sok malinowy. Macie jeszcze jakieś domowe sposoby na przeziębienie i katar?

mitaginka-a ja byłam za Magdą bo ona mieszka niedaleko mojej babci. Jej domek to około 30m kwadratowych w którym są 2 pokoje. W jednym mieszka ona z mamą, siostrą i ojcem a w drugim jaj babcia z dwoma wujkami alkoholikami. Dostała w zeszłym miesiącu stypendium od gminy 1000zł. miesięcznie.
Oglądam moje wyniki po glukozie- norma to od 65 do 105 a ja mam 122,5 cholera. pewnie jeszcze raz będę musiała to pić. Ciekawe czy dla kobiet w ciąży też są takie same normy ( bo na spotkaniu na którym byłam ostatnio babki mówiły, że normy różnych badań są inne dla ciężarówek i nieciężarówek)

Ostatnia edycja:
meriderka i może to było trochę ustawione, bo oni powtarzali co jakiś czas, że ona kupi za te pieniądze dom, a przecież nikt tvn-owi nie udowodni, ile i na kogo faktycznie smsów było ;)

cucumber pij dużo herbaty z cytryną i siedź pod kocem albo kołdrą, żeby się wygrzać, a jak Ci nie przejdzie, to lepiej przejdź się we wtorek, środę do lekarza, żeby nie zdążyło rozwinąć Ci się coś poważniejszego

taki jest show-biznes. Nikt im nic nie udowodni. Ale mi skzoda było tej małe- pewnie kariery nie zrobi jak będzie starsza ale lepszy start wżyciu ją na pewno czeka.
Już doczytałam o tej glukozie- na szczęście to normalny wynik :)

tak pisała wcześniej aenya, bo na wydruku jest od 65 do 105 a jak się nie przekroczy ok 140 mg to nie ma czym sie martwić ( przynajmniej ja tak zrozumiałam) jutro mam wizytę o 15-stej więc oceni czy dobrze rozumuję :) Ja pisałam wcześniej byłam kilka dni temu na spotkaniu diagnostyka ciąży- lekarka mówiła, że wyniki co robimy są wg norm dla niezaciążonych a niektóre wyniki rózżnią się u ciężarnych. Nie jestem pewna czy dobrze zapamiętałam ale w morfologii krwi zawsze u ciężarnej podwyższony jest poziom limfocytów a cos innego spada. Ciężar właściwy moczy też jest inny.

Ostatnia edycja:
reklama
No nieźle, 38,4 stopni. Już dzisiaj jeden apap brałam. Ale chyba lepiej wziąć drugi niż chodzić z taką temperaturą, nie? Podobno taka jest niebezpieczna dla dziecka.

Do góry