reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

maga no to super!

nati do dentysty też muszę się wybrać, ale odwlekam to jak mogę, bo nie cierpię chodzić do dentysty; miałam już tyle przejść, że głowa mała. A poza tym najgorsze jest to, że przed ciążą nie zaleczyłam sobie zębów i wiem, że mam dziury :(

krakowianko jak tam?

reklama
Zazdroszczę ty, które znają płeć. Ja czekam do wtorku. chyba jajko zniosę.
A z tym ziarenkiem... powiedziałam Hani, że tacie wypadło przez... hm pupę. Hani mianem pupa określa cały obszar poniżej pępka i powyżej nóg. No i ta samą droga trafiło do mojego brzuszka. Wystarcza jej to tłumaczenie na razie, ciekawe na jak długo. Ale chyba póki co jest to gdzieś na granicy jej rozumienia świata, więc się nie dopytuje.
Mój dzidziu jakoś się od wczoraj mniej rusza. Może odpoczywa sobie, albo się tyłem przekręcił.... Albo go pogoda dobija, tak jak mnie.

mala mysz- moja corka jak byla mala to miala pojecie:
- przednia pupa
- tylnia pupa
i standartowo chlopcy maja siusiaka zamiast przedniej pupy.
kurde trudno nazwac po dziecinnemu co maja dziewczynki :(
moj maz sie zawsze smial z przedniej pupy.
a skad sa dzieci?
z brzucha mamy i jakos jej to wystarczylo na dlugo az moglam jej powiedziec cos blizej :)

Maga gratuluję :-) A czy mi się wydaje czy Wy już macie jedną córeczkę? :-) Jeśli tak, to nie dziwię się reakcji Twojego męża :-) Taki mały babiniec w domu:-)

mitaginka ja właśnie przed zajściem w ciążę wleczłam sobie wszystkie ząbki. To był nasz warunek, przed zaściem w ciążę- postawiliśmy sobie takie ultimatum- najpierw leczę, potem zachodzimy :-) W efekcie miałam taką motywację, że przed ciążą przez 4 miesiące po kilka razy w miesiącu biegałam do dentysty. No troszkę się tego nazbierało- zęby miałam w fatalnym stanie. Na okres ciąży została mi tylko malutka dziurka i już ją wylaczyłam, więc póki co mam spokój :-)

Maga gratuluję :-) A czy mi się wydaje czy Wy już macie jedną córeczkę? :-) Jeśli tak, to nie dziwię się reakcji Twojego męża :-) Taki mały babiniec w domu:-)

mitaginka ja właśnie przed zajściem w ciążę wleczłam sobie wszystkie ząbki. To był nasz warunek, przed zaściem w ciążę- postawiliśmy sobie takie ultimatum- najpierw leczę, potem zachodzimy :-) W efekcie miałam taką motywację, że przed ciążą przez 4 miesiące po kilka razy w miesiącu biegałam do dentysty. No troszkę się tego nazbierało- zęby miałam w fatalnym stanie. Na okres ciąży została mi tylko malutka dziurka i już ją wylaczyłam, więc póki co mam spokój :-)

to naprawdę Ci zazdroszczę i podziwiam za motywację i determinację ;)

mitaginka ja tak jakby nie miałam wyjścia, bo zęby miałam w stanie fatalnym, a wiadomo, że w ciąży nieleczone zęby mogą popsuć się jeszcze bardziej. Dziecko chcieliśmy bardzo, więc musiałam się przełamać i twardo chodziłam :-)

Maga gratulacje, superancko,że wszystko okej.
Mała mysz no odpowiedź zbliżona do rzeczywistości, pokomplikowałoby się w momencie zadawania kolejnych pytań:)

ja bylam u dentysty chyba jakos w lipcu jak jeszcze w ciazy nie bylam lub nie wiedzialam o ciazy i wszysto mialam wyleczone a teraz czuje, dwie male dziurki i strasznie krew mi leci przy myciu zebow wiec wypada isc :(, a ze w ciazy ma sie chyba nawet kanalowe leczenie za darmo to wykorzystam

reklama
nati_k mi też strasznie leci krew podczas mycia zębów. Nigd wcześniej tego nie miałam. Wyczytałam gdzieś, że w ciąży może się tak zdarzać. Jak będziesz pamiętała, to napisz mi, co powiedział Ci dentysta, bo ja zapomniałam o to zapytać, a chodzę prywatnie, więc nie będę szła na kolejną wizytę z tego powodu. Mi leci też czasami krew z nosa, nie mocno, ale zawsze.

Do góry