reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Czesć dziewczyny
My dzisiaj pojechaliśmy w odwiedziny do rodzinki do gliwic, cały dzień nas nie było i dopiero wróciliśmy do domu, teraz mają wpaść do nas znajomi więc uciekam coś przygotować na przekąskę, Pozdrowionka i miłego wieczora :)

reklama
A powiedzcie mi czy rozstępy tuż po pojawieniu się są koloru czerwonego czy białego? Tak mnie nastraszyłyście swoimi postami, że dzisiaj rano się dokładnie obejrzałam (mnie też ciągle swędzi brzuszek i piersi) i na brzuchu mam taką cieniutką białą kreskę ok 4,5 cm. Tylko nie wiem czy się podrapałam przypadkim czy to byłby pierwszy rozstęp? Coś mi się obiło o uszy, że powinien być najpierw czerwony, ale nie jestem pewna. Co prawda od początku używałam oliwki. Od 4 mies. ziajki na rozstępy, ale przez ostatnie 3 dni zapomniałam na śmierć, żeby się posmarować. No i jeszcze jedno: uda też smarujecie kremami? Bo ja je w sumie olałam i smaruję tylko piersi i brzuch, ale może uda też powinnam?

anawoj to Ty masz już trzech chłopców i rozumiem, że ten czwarty to też facet, tak?

baby- napisalas posta z przyszlosci. jest 18:02 a data z postu 18:55. :) ja siedze u tesciow, ale juz bym do domku poszla :), jeszcze mam wzdecie max :(:(
edit: leee juz zmienili godzine

laurko, z doswiadczenia wiem, ze rozstepy sa najpierw sinofioletowe (moje przynajmniej). ja dzis znalazlam cos dziwnego, ale nie wiem, czy to przypadkiem nie zyla, co sie uwidocznila po 'wydeciu' sie brzuszka.

my poszalelismy z malzem i znowu mnie tak dziwnie brzuch boli, co wtedy, kiedy lecialam do szpitala. cholera jasna. nie zawsze po seksie tak mam, no ale juz sie obawiam nastepnych razow :-( niestety, to okropne uczucie jest, ciagle chce ci sie cos wiekszego :sorry: i brzuch nabrzmialy taki. a za godzine mamy gosci, tzn bez zadecia, nasi najlepsi znajomi wpadaja na winko (oni, nie ja, niestety).. no i trzeba cos poogarniac.
dobrze, ze mlody sie w srodku rusza, uspokaja mamuske. ech. dwie nospy wzielam, ale wiem, ze to nie pomoze nic. dupa.

Dzięki! :-D Tralalalala, dałyście mi nadzieję, że to jednak nie mój pierwszy rozstęp w życiu :-D Normalnie bym go chyba opłakała ;-)

Laurka22 ja Cie niestety zasmucę. Moje rozstępy maja kolor zależny od tego, gdzie się pojawiają. Na udach są fioletowo sine, ale te na brzuchu zupełnie białe, albo leciutko różowe. To chyba cecha osobnicza jest.
Lenka dobrze, ze wszystko dobrze. Ja bym chyba zeszła na zawał.
Ja po zakupach przyjechałam wypruta. Hanka zachowywała się jak te dzieci z programów o superniani. Najpierw była wojna, bo w oszołomie na samym wejściu zabawki były powystawiane, więc wszystko nagle chciała, a ja nie miałam zamiaru niczego jej kupować. Niedługo mikołajki, a poza tym ma tyle tego badziewia, że polowa na strychu leży, bo się nie mieści. Jak już doszłyśmy w tej kwestii do porozumienia (siłowego cokolwiek), jakby szaleju się napiła. Zaczęła latać po sklepie jak z szyszką w tyku. Mój biedny brat biegał za nią aż się zdyszał. Nie kupiłam połowy rzeczy, które miałam kupić. Chciałam pochodzić po ciuchowych sklepach i nic z tego. Jak przyjechałyśmy położyłam się spać i sama tez zaległam.
A poza tym poszczuję Wam kubki smakowe. Pieczeń z szyneczki opiekła mi się właśnie. Pychota. Jakoś tak w sklepie będąc mnie naszło. Sporą szynkę kopiłam, zamiar był taki, żeby było na kilka dni do chleba, ale już połowa zjedzona, jutro pewnie dokończymy i byłoby na tyle. :)

O kurczę! Krótko trwała moja radość ;-) W takim razie chyba się pokażę znajomej kosmetyczce, niech mnie obejrzy i się wypowie.

Skoro wszyscy o jedzeniu- to ja właśnie próbuję sałatkę, którą przed chwilą zrobiłam: ryż, jajka, ogórki i inne zaległości z lodówki. Nawet smaczna :-)

reklama
wrocilam od tesciow. ale mnie tesciowa wkurzyla dawno tak zla nie bylam. Chciala napisac kartke 5-ty miesiac polozyc mi na brzuchu i robic zdjecia. normalnie myslalam ze ja wzrokiem zabije w koncu powiedzialam ze moj brzuch i moje cialo nie jest do ogladania i jak chca to niech sobie robie sami swoich brzuchow zdjecia. troszke sie obrazila ale na chwile. no kurde co za pomysl, chyba zaczne chodzic w rozciagnietych ubraniach albo w meza koszulkach to nie beda widziec i glupie pomysly im do glowy nie beda przychodzic. wrrr

Do góry