reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

:-)
Witam Was wieczorkiem :-)
to ja dodam, ze musiałam jechać do sklepu po winogrona, dotąd jadłam, aż napęczniałam, he, he... Ciekawe jaka noc będzie, mam nadzieję, ze brzuch nie będzie bolał...;-) Piszecie o sokach, a ja nie mogę ich pic, nie wiem czemu. Wcześniej bardzo lubiłam. Teraz z soków to tylko w grę wchodzi czysta marchew z Hortexu....

reklama
Nie mogę Was czytać, bo przez to ciągle głodna jestem :p
Mi mąż ogranicza colę. Tzn. pozwala mi pić od wielkiego święta. Ogólnie, to sama wiem, że nie jest zalecana w ciąży, ale czasami mam taką ochotę, że wypijam szklaneczkę. ALe to jedynie jakieś dwa razy w miesiącu. Mój mąż bez coli nigy nie mógł żyć, a teraz, żebym nie podpijała, to sam z niej zrezygnował ;-) To się nazywa wspólne przechodzenie ciąży :-D Najśmieszniejsze jest to, że odkąd ja zaszłam w ciążę, to on ma zgagę razem ze mną :-D

A co do snów,to całkiem zapomniałam tego napisać. Śniło mi się dzisiaj, że byłam na usg i lekarz powiedział, że będzie chłopiec :-D

heheh :-)

ja sobie jakos coli nie zaluje.. w ogole niczego sobie nie zaluje :-D okropna mama ze mnie.

ale to prawda, ja nawet nie wchodze na kulinaria, bo wystarczy, ze na glownym ciagle gadamy o zarciu ;-)

ja kupie jutro pstraga i usmaze go w mace ;-) tylko takiego uwielbiam. jeny. az mi slinka cieknie!

Dziolchy, przestancie z tym jedzonkiem, bo nie dosc, ze czlowiek najedzony, to tylko slinka nadal cieknie od tych Waszych zahcianek :p Staram sie nie podjadac, ale przy Was sie nie daje :p Litosci :D

Dziękuję dziewczyny za podpowiedź. Miałam robić syrop z cebuli, ale cebuli mam za mało. Jutro kupię. Musiałam poleżeć trochę, bo mnie zmęczenie dopadło. Zaraz idę się położyć, bo rano muszę wstać przed 7 (o zgrozo!), bo na 8 do lekarza. Nie wiem co za jeden mnie jutro przyjmie, bo moja ginka na urlopie, a muszę zwolnienie przedłużyć. I chcę wydębić od niego skierowanie na toxo i Coombsa. Ciekawe, czy da.
Laurka -ciekawe, czy Twój sen okaże się proroczy?

Ccola kojarzy mi się raczej dość negatywnie. Czasem się słyszy, że jest gorsza od mocnej kawy. Ja natomiast mam pewnie dodatkowy uraz , ponieważ moja znajoma miala przez colę poważne problemy zdrowotne. Pewnie picie małej szklanki niewiele niszczy, ale jednak zawsze lepiej wypić sobie gazowaną wodę.

Sama święta nie jestem, bo piję co rano rozpuszczalną kawę z mlekiem :-) ale to taką malutką, że chyba mi dzidzia wybaczy ;-)

A tak z ciekawości, ile jecie pieczywa w ciągu dnia ? Ja ostatnio przeginam chyba....:no:

anisad - ja też się martwiłam że przeginam z pieczywem, bo na początku to non stop dopychałam się a to chlebem a to bułką. A teraz w zasadzie na śniadanie 2 kromki, i na kolację 2-3. W ciągu dnia już nie. Ale w ogóle apetyt mi się zmniejszył.

A odnośnie Coli i Pepsi ja też sobie czasem pozwalam, ale to wynika z tego, że zakazany owoc lepiej smakuje. W pierwszej ciązy Fanta była moim numerem 1. Teraz też kocham ją za smak, ale jest za bardzo gazowana, więc jej nie piję.
Normalnie, poza ciążą, nie pijam nic gazowanego z tych napojów kolorowych - po obejrzeniu takiegofilmu o McDonaldsie kilka lat temu, zrezygnowalismy z dnia na dzień.

jaaaaaa! jestem pierwsza!! :-D

Dzien doberek, kochane kwietnioweczki! :-)

Mam dobry humor, bo dzieci wyslalam do przedszkola ze szwagierka i dzieki temu nie musze na razie wylazic :-)
No najpozniej ok 11 jednakowoz, bo mam pare spraw do zalatwienia. Ale przyjemnych - jade po dysk, musze kupic buty Fiolowi na zime (Maks dostanie po bracie, a jak), bo nauczona doswiadczeniem, jak przyjda WIELKIE MROZY - to nic w sklepach nie bedzie :no: to jest masakra, ze kurtki zimowe i buty cieple schodza juz we wrzesniu! A ze ja na ostatnia chwile wszystko kupuje, to potem mam problem. Wobec tego jade dzis, moze sie jeszcze cos uda dostac ladnego.
No i ksiazki oddac do biblioteki, wziac nowe - widzicie, same przyjemnosci :-D

A, i tego pstraga kupic. Ale mam chetke, ostatnio jadlam takiego chyba ze 2 lata temu, jak nie wiecej. Mniam!

reklama
Pierwsza :-D Melduję się, bo mi się tak wcześnie nie zdarza wstawać, więc tym bardziej nie wiem, skąd moje ostatnie problemy ze snem. Zasnęłam po godz. 3 w nocy. O 7, jak mój mąż wstawał do pracy, obudziłam się i już nie zasnęłam. Jestem kompletnie niewyspana, a oka zmrużyć nie mogę. W ogóle dzień zaczyna się pięknie, bo ledwo wstałam i chciałam wywietrzyć pokój, to wyłamałam klamkę od okna pcv. Teraz okna ani zamknąć, ani otworzyć... Czyżby dzisiaj był mój 13?! Za to chociaż Wam życzę udanego dnia :-D

Do góry