reklama
a_gala
Fanka BB :)
karolcia jak sie dobrze czujesz, to spokojnie poczekaj do tego 6 czy 7 tygodnia, niektorzy lekarze zalecaja nawet jeszcze pozniej okolo 10 tc
A ja ciągle się zastanawiem kiedy do gina śmignąć....
To jeszcze tak wcześnie....
Czy są tu dziewczyny, które jeszcze gina nie odwiedziły?
AguHan - pewnie, że można pisać kiedy i ile się chce....ale jak byś miała w planach się dłużej nie odzywać....to jakoś daj znać, żebyśmy się u nie denerwowały, że coś złego się dzieje....
Uważam, że optymalnie jest iść po 6tygodniu, wtedy można zobaczyć już serduszko, wcześniej radziłabym dla spokoju zrobić betkę.
Nie ma co zwlekać do 10 czy 12tygodnia. Nawet do becikowego należy przedstawić dokumenty świadczące o opiece od 10go tygodnia.
Poprzednim razem my czekaliśmy do 12tc, gdyż wyczytaliśmy, że wcześniej lekarze patrzą na ciążę z przymkniętym okiem, gdyż jest duże zagrożenie poronieniem, ale to chyba jakaś pomyłka, właśnie dlatego należy iść wcześniej...my w 12tc nie zobaczyliśmy już serduszka( i teraz żałuję, że kierowałam się jakimiś głupimi radami i to z poważnego zdawałoby się portalu.
krakowianka85
Ja mam pierwszą wizytę dokładnie w pierwszym dniu 6 tygodnia. Po wcześniejszym wczesnym poronieniu umówiłam się po prostu na pierwszy wolny termin... A potem pewnie za jakieś 2 tygodnie znowu się mojej pani gin pokażę.
Ja mam pierwszą wizytę dokładnie w pierwszym dniu 6 tygodnia. Po wcześniejszym wczesnym poronieniu umówiłam się po prostu na pierwszy wolny termin... A potem pewnie za jakieś 2 tygodnie znowu się mojej pani gin pokażę.
...My byliśmy dokładnie w 6t1d i serduszko cudnie już biło
krakowianka85
...My byliśmy dokładnie w 6t1d i serduszko cudnie już biło
Oj, Joll, ależ bym się ucieszyła, gdyby i u nas się tak udało... Ale póki co nie chcę się nastawiać. Zresztą... nie wiem nawet jak czułe USG ma moja pani gin. A słyszałam, że są o różnej czułości.
a_gala
ooo joll...nareszcie jestes jakos starsznie pusto tu dzisiaj bylo przez cale popoludnie, zrobilam dzisiaj moja upragniona potrawke z kurczaka i co? i nic, odrzuca mnie na widok miesa o zapachu nie wspomne ech... odkrylam wlasnie budyn i jego cudowne wlasciwosci lagodzace moje mdlosci
Oj, Joll, ależ bym się ucieszyła, gdyby i u nas się tak udało... Ale póki co nie chcę się nastawiać. Zresztą... nie wiem nawet jak czułe USG ma moja pani gin. A słyszałam, że są o różnej czułości.
Dokładnie, nie ma co się nastawiać, jak już pisałam nasz gin uprzedził, że jeszcze może być za wcześnie na serduszko, (zwłaszcza, że mam cykle 31dniowe) ale udało się, czego i Tobie Krakowianko życzę
kozica
mama Jakuba i Juliana
Cześć!
Ja właśnie próbowałam umówić się dziś na wizytę do mojego gin. Porażka... nie ma miejsc!!!! Dopiero na 31.08!!!!! Ale pani powiedziała że do mnie zadzwoni jak coś się zwolni...albo pójdę do niego jak będzie miał dyżur w szpitalu i już!!!
Ja też mam zaparcia, u mnie pomaga aktivia. No i brzuch też jak balon!!! Jeszcze mnie nie mdli ani nie odrzuca od zapachów (na szczęście).
Co do farbowania włosów to ja farbowałam jak byłam w pierwszej ciąży i wszystko było ok. więc teraz też będę.
Ja właśnie próbowałam umówić się dziś na wizytę do mojego gin. Porażka... nie ma miejsc!!!! Dopiero na 31.08!!!!! Ale pani powiedziała że do mnie zadzwoni jak coś się zwolni...albo pójdę do niego jak będzie miał dyżur w szpitalu i już!!!
Ja też mam zaparcia, u mnie pomaga aktivia. No i brzuch też jak balon!!! Jeszcze mnie nie mdli ani nie odrzuca od zapachów (na szczęście).
Co do farbowania włosów to ja farbowałam jak byłam w pierwszej ciąży i wszystko było ok. więc teraz też będę.
reklama
Witam wszystkie kobietki.jestem nowa na forum bo zaledwie od wczoraj.
Ostatnia miesiaczka była 14 lipiec najac cykl 26 dniowy.
Dziś zrobiłam test( bo juz czuje ze na 100% jestem w ciąży, jak przy pierwszej)
no i są dwie kreseczki..myśle a nawet wiem ze to drugi tydz i że jeszcze lekarz nic mi nie określi co i jak ale są dwie kreseczi tak więc dzidzia będzie kwietniowa... tak sie ciesze!!!
Pozdrawiam serdecznie Aldi
Ostatnia miesiaczka była 14 lipiec najac cykl 26 dniowy.
Dziś zrobiłam test( bo juz czuje ze na 100% jestem w ciąży, jak przy pierwszej)
no i są dwie kreseczki..myśle a nawet wiem ze to drugi tydz i że jeszcze lekarz nic mi nie określi co i jak ale są dwie kreseczi tak więc dzidzia będzie kwietniowa... tak sie ciesze!!!
Pozdrawiam serdecznie Aldi
Podziel się: