reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

reklama
Hej babki

Ja też poproszę o kawałek serniczka Cucumber, przydałby się teraz, bo popijam kawkę i zjadam suche krakersiki, bo tylko one się ostały:tak:

gosikk, aenye - gratuluję poznania płci...

niusiaagusia -ja mam na każdej wizycie USG i jestem dzięki temu spokojniejsza.

nati -bój się Boga, Ty jeszcze w łóżku? A obiad z dwóch dań, to kto zrobi?:-)

jola, ja też tak mam: idę na zalupy dla siebie, a wracam z zakupami dla młodej.

mitaginka wczoraj również miałam jakąś niestrawność-powodem była sałatka z majonezem, normalnie bolał mnie brzuch i biegałam do kibelka. Chyba musimy uważać na to co jemy:zawstydzona/y:
parisienne witaj w naszym gronie;-)

alexandra cieszę się, że dzidzia pięknie, zdrowo rośnie...

naszczescie wczoraj niespodziewanie wyladowalismy na objedzie u tesciow wiec mam wczorajszy objadek.
zurek z ziemniaczkami i smietana.
szpinak, ziemniaczki, jajko sadzone lub miesko duszone kto co woli.
wiec spokojnie moge lezec tylko psina chce siusiu to musze wstawac

od czasu jak czuje ruchy malucha to mam cos takiego ze nie wstane dopoki sie nie uspokoi. tez tak macie?

Ostatnia edycja:
nati ja jeszcze niewiele czuję, tzn. wieczorami takie bąbelki po prawej stronie- może to to ;)
aguhan co prawda, to prawda- ja czasem jeszcze zapominam, że powinnam uważać na to co jem, że pewnie żołądek teraz bardziej wrażliwy...i potem jest nauczka.

Tak mnie teraz zaciekawiły opisy w suwaczkach. U mnie przy 14tc jest, że dziecko ma 7,5cm i waży 14gr, a przy 17tc jest opis, że ma 11-12cm a waży 150gr. Popatrzcie, niby niewiele większy, a taka różnica w wadze! Zaskakujące.

Cześć kochane :-)

Ja w pełni szczęścia bo właśnie wróciłam z zakupów:-D Kupiłam sobie płaszczyk w Cubusie. Taki zapinany na 4 guziczki i rozkloszowany na wysokości brzuszka. Jak troszkę przybiorę to mogę sobie guziki po przeszywać. A jest boski i nadaje się również do normalnego chodzenia. Kupiłam sobie jeszcze buty takie pół kozaki na płaskim na zimę i do latania jak się chłodniej zrobi. Nie ma to jak poprawić sobie humor :-D
Wczoraj po wizycie też byłam w skowronkach. Głównie ze względu na to że ostatnio wydawało mi się że jestem już z 5 kilo na plusie bo tak się czuje a tu niespodzianka bo nie przytyłam ani grama :-D Tylko mój brzuch rośnie w zastraszającym tempie ;-)

Gratuluję udanych wizyt dziewczyny i kolejnej znającej płeć.

Za dwa tygodnie jedziemy do znajomych na weekend a dziewczyna jest ginekologiem i ma swój gabinet i mam taką skromną nadzieję że może ma USG i uda mi się coś niecoś tam podpatrzeć. ;-) Kolejne USG mam dopiero na początku grudnia.

Ciuszków na razie nie kupuję. Mam sporą torbę po Kacperczaku a jeszcze mam podostawać coś niecoś od znajomych. Jak tego się uzbiera to dopiero będę patrzyła co muszę jeszcze dokupić. Z resztą czekam na wyprzedaże styczniowe ;-)

Jeju jaka piękna u nas dziś pogoda. Ciepło i wspaniałe słońce. Nic tylko spacerować.

A na serniczek to i ja się skuszę :tak:

Różnica jest duza,w moich bardzo madrych ksiazkach wyczytalam ze dziecko na koniec 4 m-ca ma te 12-14 cm czyli 16/17 tydzien,a juz po miesiacu czyli okolo 21 tydzien dziecko ma juz 25 cm,i wazy 400 gr...to dopiero roznica,to za miesiac to juz naprawde bedzie bobasek...

Ja dzis w nocy tez zle sie czulam,cala noc sie przewracalam z boku na bok,obok lozka stala miska bo calą noc bralo mnie na wymioty...ale dalam rade do rana i jest ok...ale zaraz wyjme kurczaczka z piekarnika i bedzie pewnie to samo...wieczorami mam taka zgage ze mam dosc normalnie...

Ja mam cos takiego ze jak wstaje z lozka,a co za tym idzie napinam wtedy misnie brzucha,czuje normalnie jak mi dziecko sie przemieszcza,normalnie przelewa sie z miejsca w drugie,na poczatku sie balam,ale teraz sie przyzwyczailam,to tak jakby bylo na wysokosci pępka gdy leze a jak wstaje to pod wplywem napiecia miesni ono przemieszcza sie w dol,ktoras tak ma z was?

Moze ja poprostu juz glupieje...

Strasznie marzną mi stopy. Też tak macie??? Chyba kupię sobie jakieś kapcie góralskie z owczej wełny, bo ciągle mi zimno, a tu jeszcze prawdziwa zima nie przyszła. Strach się bać, co będzie dalej.

reklama
Cześć kochane :-)

Ja w pełni szczęścia bo właśnie wróciłam z zakupów:-D Kupiłam sobie płaszczyk w Cubusie. Taki zapinany na 4 guziczki i rozkloszowany na wysokości brzuszka. Jak troszkę przybiorę to mogę sobie guziki po przeszywać. A jest boski i nadaje się również do normalnego chodzenia. Kupiłam sobie jeszcze buty takie pół kozaki na płaskim na zimę i do latania jak się chłodniej zrobi. Nie ma to jak poprawić sobie humor :-D
Wczoraj po wizycie też byłam w skowronkach. Głównie ze względu na to że ostatnio wydawało mi się że jestem już z 5 kilo na plusie bo tak się czuje a tu niespodzianka bo nie przytyłam ani grama :-D Tylko mój brzuch rośnie w zastraszającym tempie ;-)

Gratuluję udanych wizyt dziewczyny i kolejnej znającej płeć.

Za dwa tygodnie jedziemy do znajomych na weekend a dziewczyna jest ginekologiem i ma swój gabinet i mam taką skromną nadzieję że może ma USG i uda mi się coś niecoś tam podpatrzeć. ;-) Kolejne USG mam dopiero na początku grudnia.

Ciuszków na razie nie kupuję. Mam sporą torbę po Kacperczaku a jeszcze mam podostawać coś niecoś od znajomych. Jak tego się uzbiera to dopiero będę patrzyła co muszę jeszcze dokupić. Z resztą czekam na wyprzedaże styczniowe ;-)

Jeju jaka piękna u nas dziś pogoda. Ciepło i wspaniałe słońce. Nic tylko spacerować.

A na serniczek to i ja się skuszę :tak:
fajno że zakupki udane,:happy:

Różnica jest duza,w moich bardzo madrych ksiazkach wyczytalam ze dziecko na koniec 4 m-ca ma te 12-14 cm czyli 16/17 tydzien,a juz po miesiacu czyli okolo 21 tydzien dziecko ma juz 25 cm,i wazy 400 gr...to dopiero roznica,to za miesiac to juz naprawde bedzie bobasek...

Ja dzis w nocy tez zle sie czulam,cala noc sie przewracalam z boku na bok,obok lozka stala miska bo calą noc bralo mnie na wymioty...ale dalam rade do rana i jest ok...ale zaraz wyjme kurczaczka z piekarnika i bedzie pewnie to samo...wieczorami mam taka zgage ze mam dosc normalnie...

Ja mam cos takiego ze jak wstaje z lozka,a co za tym idzie napinam wtedy misnie brzucha,czuje normalnie jak mi dziecko sie przemieszcza,normalnie przelewa sie z miejsca w drugie,na poczatku sie balam,ale teraz sie przyzwyczailam,to tak jakby bylo na wysokosci pępka gdy leze a jak wstaje to pod wplywem napiecia miesni ono przemieszcza sie w dol,ktoras tak ma z was?

Moze ja poprostu juz glupieje...
ja dzis nad ranem postawiłam se miske bo ok 5 jak wstałam memu kanapki robić to tak mnie pierwszy raz zmogło że myślałam że wszystkie wnętrzności zwróce,a nie miałam czym bo głodna byłam,i strasznie od wczoraj mnie gardło boli więc se tłumacze że może od tego,mój bidak stał koło mnie i się patrzył tylko bezradny .

co do przemieszczania,ja mam takie coś ,że jak leże to robi mi się gulka taka tzn macica się napina,ale jak juz się rozluźni i potem jak wstanę to czasem podchodzi mnie wszystko wysoko tak jakby te mieśnie pchały te macice do góry ,,ale z Hubem chyba tez podobnie miałam ..

Witam, dziś czuję się masakrycznie,wczoraj pod wieczór zaczynało mnie piec gardło u teściów byliśmy ale jak wróciliśmy to zaczęło mnie trząść czułam się fatalnie nie mogłam śliny przełknąć,byłam pewna że angina się robi,nad ranem mnie cofło 2 razy,pewnie od bólu gardła,i głodu ale nic nie mogłam zjeść bo mdliło,potem się przestraszyłam że mogę znowu mieć grype żołądkową,ehh nie wiem dziś słabo mi wmuszam w siebie byle co aby tylko się zapchać bo jak czuję głód to mnie znowu cofa,mam dość.. temp tez ok 37,5 miałam więc na apap se pozwoliłam bo głowa bolała ,och ..mam nadzieję że nic więcej się nie zrobi ,musze jutro być na chodzie ,bo Hubert ma pasowanie na ucznia ..

wczoraj kupiłam sobie krem na rozstępy FISSAN, stosowała lub stosuje któraś z Was ? w sklepie pani powiedziała że się cieszy ten krem skutecznością .

Ostatnia edycja:
Do góry