anetka1990
Fanka BB :)
Ja czułam ruchy raz a teraz nie mogę nic wyczuć to normalne???
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To miałaś ogromne szczęście, ja urodziłam o 7 rano, dziecko się wyspało w ciągu dnia, jak tylko o 20 tata opuścił szpital to dało mi niezły początek, ryczała strasznie a ja nie wiedzialam kompletnie co robić, karmiłam, przewijałam choć warunki miałam straszne bo wylądowałam na korytarzu po porodzie. Za wszystko zapłaciłam tylko za salę po porodzie nie.... Teraz rodzę w tym samym szpitalu i już tego błędu nie popełnię. Odkładamy pieniądze aby zapłacić za wszystko. Ja wolę mieć wszystko opłacone i pewne że mnie nie odeślą do innego szpitala bo sam poród w takich warunkach jak w tym szpitalu to sama przyjemność:-), oczywiście ze znieczuleniem!Wydawalo mi sie ze dzidzia co chwile placze i je a on spal. Nie wiedzialam czy mam go budzic, czy zmienic pieluszke czy co, wiec zadzwonilam po pielegniarke. Przyszla usmiechnieta i pokazala jak sie zmienia pieluszke za co mam trzymac, czego uzywac i wogole. Takze za kazdym razem jak czegos nie wiedzialam to odrazu dusilam guziczek i jakas przychodzila z pomoca.
Potem w praniu samo wychodzi, ale niestety na zasadzie prob i bledow.
Nie ma zlotego srodka co dziala na wszystkie dzidzie.
Witajcie
AguHan a nie możesz wybrać innego szpitala? Przecież tylko w niektórych nie podają na życzenie, w większości pozostało jak było..Co do znieczulenia przy porodzie... Widziałam ten program w TV i byłam zbulwersowana...Boję się porodu i teza, że wszystkie kobiety rodziły w bólach, rodzą i rodzić będą w ogóle do mnie nie przemawia... Ludzie...Halo... Mamy XXI wiek, dlaczego mamy sobie nie ułatwiać życia, jeżeli jest "coś" co zapewni nam "jako taki" komfort przy porodzie. Powoływanie się na badania na zwierzętach, że niby samica, której podano zzo przy porodzie odrzuciła maleństwo, jest moim zdaniem idiotycznym porównaniem (skąd mamy pewność, że znieczulenie jest tego powodem). Znam takie kobiety, który tego instynktu w ogóle nie mają i rodzą kolejne dzieci w bólach- zostawiając je w szpitalu.
Być może są przypadki, że takie znieczulenie może źle wpłynąć na daną pacjentkę-ale na litość... to są pojedyńcze przypadki...
Swoją drogą, ciekawa jestem, czy gdyby mężczyźni musieli rodzić, nie urządziliby sobie świata tak, że w tej chwili poród byłby miłym i przyjemnym doznaniem...
Liczyłam na to znieczulenie bardzo, byłabym w stanie zapłacić za nie te 700 zł, ale skoro tak się porobiło, to chyba trzeba się nastawić na jedynie słuszny poród w bólach:-(
gosikk_s Serdeczne gratulacje!!!!! Zaraz umieszczę to na liście, dziewczynki gonią: Wypoczywaj duzo i z szyjka na pewno ok będzie Aaaa o i co z imieniem? Ide poszperac na odpowiednim wątku może umieściłaś
gosikk_s gratuluje! Specjalnie sie staraliscie czy tak samo wyszlo?