reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

No cóż...rośniemy :)

Nie wczytuję się wstecz za bardzo,bo duuużo tego,a zastanawiam się czy wszystko ze mną oki?czy wszystko robię jak powinnam?
Wiem,że to nurtuje pewnie każdą mamę albo prawie każdą.Chyba mam jakieś problemy egzystencjalne?:-D
Chodzi generalnie o to czy robię wszystko,by moje dziecię prawidłowo i zdrowo się rozwijało.Czy nie przeginam w którąś stronę...
oczywiście dzieci koleżanek to wszystko już umiały w jego wieku:/ wiem,że każde dziecko jest inne,ale czy są jakieś rzeczy,które w tym wieku dziecko powinno umieć?
się kurka wypociłam:/

reklama
Witaj Madzialena!
No nasze dzieci tu na forum to już mówić, czytać i pisać potrafią ;-);-);-) hehehe (to oczywiście żart!)
Ty sobie głowy takimi głupotami głowy nie zawracaj bo w każdym poradniku wyczytasz co innego i każdy Ci co innego odpowie! Jak lekarz Ci na wizytach nic nie sugerował to się nie przejmuj bo wszystko jest ok.!

kozica-:-D no ja myślałam,że tylko mój taki nie pisaty;-) poradników nie czytuję,więc forum moim niewyczerpanym źródłem informacji i inspiracji:-) a pediatra?no cóż? rzadko bywamy-tylko gdy trzeba szczepić:/ a poza tym jest starszawa-przy ostatniej wizycie to nawet podnieść sama nie umiała Dorka :/ wzrostowo,wagowo jest oki.Łazi,szczerzy się,wciąga wszystko jak odkurzacz,tylko leń jakiś jest i nie zamierza sam jadać,a jak chce pić to przynosi niekapka w buzi-co by szybko było-i czeka aż mu potrzymam.No i spanie trochę nie takie jakbym chciała.Co prawda zasypia tak ok.19:30,ale do północy 3-4 razy się wybudza i chce pić,a później to już śpi do 8-9.No i nie wiem za mało nie gada:/ mama,tata,baba,ban(banan) i te inne dźwiękonaśladowcze cuda.Potrafi pokazać różne części swojego ciała,siada na nocnik,ale załatwi się obok:) potrafi kilkanaście minut bawić się sam,ale jak mu czytam to nie wysiedzi.A na nie reaguje nerwami czyt.ryk i w ścianę:/albo na podłogę,a jak mama pod ręką to ugryzie.Zębów ma prawie 9 i ładnie szczoteczką operuje,co wejdzie do łazienki to musi poszczotkować:)jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę:) a może znajdę więcej czasu to się wczytam w kwietniówki :)

pozdrawiam

kozica-:-D no ja myślałam,że tylko mój taki nie pisaty;-) poradników nie czytuję,więc forum moim niewyczerpanym źródłem informacji i inspiracji:-) a pediatra?no cóż? rzadko bywamy-tylko gdy trzeba szczepić:/ a poza tym jest starszawa-przy ostatniej wizycie to nawet podnieść sama nie umiała Dorka :/ wzrostowo,wagowo jest oki.Łazi,szczerzy się,wciąga wszystko jak odkurzacz,tylko leń jakiś jest i nie zamierza sam jadać,a jak chce pić to przynosi niekapka w buzi-co by szybko było-i czeka aż mu potrzymam.No i spanie trochę nie takie jakbym chciała.Co prawda zasypia tak ok.19:30,ale do północy 3-4 razy się wybudza i chce pić,a później to już śpi do 8-9.No i nie wiem za mało nie gada:/ mama,tata,baba,ban(banan) i te inne dźwiękonaśladowcze cuda.Potrafi pokazać różne części swojego ciała,siada na nocnik,ale załatwi się obok:) potrafi kilkanaście minut bawić się sam,ale jak mu czytam to nie wysiedzi.A na nie reaguje nerwami czyt.ryk i w ścianę:/albo na podłogę,a jak mama pod ręką to ugryzie.Zębów ma prawie 9 i ładnie szczoteczką operuje,co wejdzie do łazienki to musi poszczotkować:)jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę:) a może znajdę więcej czasu to się wczytam w kwietniówki :)

pozdrawiam

To brawo dla Doriana!

Dziołszki...któremuś z dzieciątek wyszły już całe czwórki? bo te Dorianowe dziąsełka jakoś takoś dziwnie wyglądają:/ a zauważyła genialna matka:szok: że trójki prawie przebite:tak:

Kozica-czyli,że w normie wszystko ma? nawet z tą niechęcią do samodzielności?

madzialena no pewnie że tak!!!! A samodzielny będzie na tyle na ile mu pozwolisz ;-) jak on wyczuł że mu pomagasz to po co ma to robić sam??? Cwane te nasze dzieci są że hej!
U nas czwórki "idą" i "wyjść" nie mogą. "A z czwórkami rosną "kiełki" trójek"- jak to nam pan doktor przy ostatniej wizycie oznajmił.

reklama
Madzialena u nas też czwórki idą, idą i wyjść nie mogą, a to, ze sie złości to się nie dziw w końcu baran w całej okazałosci ;) niestety część kwietniaczków to barany zodiakalne wiec łatwo z nimi nie bedzie ;) a poza tym to nie masz sie czym martwić, kazde dziecko ma swoje tempo rozwoju

kibicowaliśmy wczoraj no i efekty są :) remisik który nam dużo daje, bo jeśli wygramy z czechami to na bank wchodzimy :)
więc trzymamy kciuki :)

Do góry