reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

owca moj bedac cyckowy butli nie chcial tknac kupilam chyba z10 roznych i wybral TT no ale dalej Gracjan zrezygnowal w wieku prawie 6 miesiecy z cyca bo mial ostre zapalenie gardla z butli lepiej lecialo a jak z cyca to bol byl wiekszy.... (juz od jakiegos miesiaca nie spal w nocy wyl i budzil sie co chwila, zaznaczam ze przed snem dawalam kaszke lyzeczka ale to chyba nie starczalo) od kad przeszlam na mm a konkretnie na bebilon to tylko pierwszy tydzien pil co 2h pozniej sie ustabilizowal i tylko dwa razy a teraz juz tylko raz a czasem wcale, i juz kilku dziewczynom mowilam ze to glod dzidzie budzi ale nie wierzyly bo pokarmu duzo etc no ale i nasza pati i kilka innych wkoncu doszlo do tego samego co ja :tak: wiec chwala za to ze w koncu nasze dzieci spia snem lepszym i spokojnym a co najwazniejsze wszyscy sa wyspani, podstawa to przekonac do butli dac do zabawy lub do niekapka moze odrazu.

reklama
aenye sprobuje dzis tak jak mowisz...ja juz nie mam pomyslu...
Tylko problem w tym ze On kaszek tez nie bardzo...wmuszam w niego..tzn cos mu dam do zabawy wtedy otworzy buzie i hop lyzeczka...
wlasnie chcialam sobie spuscic z cycow zeby mu zmieszac...i co nawet 5ml mi sie nie sciagnelo...
on to jest cycek...jak juz chce cyca to odchyla bluzke i sie wtula buzia...boje sie odstawienia bo usypia przy cycu...w lozeczku nie chce, sam nie usnie...

Owca, no lekko nie bedzie, ale moj W OGOLE nie chcial pic z butli, odruch wymiotny mial, jak tylko cos mu polecialo; dawalam kaszke lyzeczka i do picia szedl tylko cycek; zadnych soczkow, herbatek, mleka, no nic. dopiero te kaszki poszly lekko. a tak naprawde zaczelo sie, jak mial straszna biegunke kilka dni i dostawal humane HN (to taka specjalna bezmleczna mieszanka, bardzo slodka i smakowala mu bardzo :) smak bananowy, w razie jakby kaszki nie chcial to moze z tym sprobuj? na pewno nie zaszkodzi), nie mogl dostac cycka, bo zaraz srajdolil. i po kilku dniach na tej humanie praktycznie bez problemu przeszedl na butle z kaszka, a cycka tylko do picia mial jeszcze jakis czas. ale odkad zeby mu wyszly i zaczal mnie drapac nimi to przestalam w ogole, bo wlasciwie pil juz tylko 1-2 razy na dobe.
do dzisiaj jednak nie chce pic zadnych napojow. ale licze, ze kiedys zachce. ale juz z niekapka probuje :)

musze leciec, bo wyje marud jeden. :)

Ksawcio z niekapka pije herbatki...sokow nie chce...mleko tez z niekapka probowalam i nic..
sprobuje z kaszka jak polecilas mam mleczno ryzowa bananowa...uwielbia banany moze sie uda...
Dziekuje za rady..

.aenye niezbyt często wychodzę z młodą, bo jestem najbardziej leniwą matką jaką znam, a kilka ich znam:-D,ciągle coś tam sobie wkręcam: a to wiatr za silny, temperatura za niska, śniegu za dużo nasypało, wózek nieodpowiedni do warunków, no ciągle coś. Taki straszny leniwiec się po bb plącze:-D

witam
Moje dziecię zasnęło dzisiaj jakoś szybciej o pół godziny a ja zagubiona jestem i nie wiem co ze sobą zrobić:-) Sprzątać weekendowo, prasować, zająć się sobą czy może odespać nieprzespaną noc:-)
jankesowa-moja nigdy nawet na butle nie chciała spojrzeć dla niej istnieje tylko cyc. Jak wróciłam do pracy musiała polubić łyżeczkę-mąż rano karmi ją kaszką. Piszesz że wg Ciebie głód budzi nasze dzieciaczki w nocy też mi to przeszło przez głowę i kilka dni temu postanowiłam ponownie spróbować z butelką. Przygotowałam kaszkę i nawet jakoś poszło(zna już jej smak) niestety noce się nie różnią od tych bez wieczornej kaszki. Stwierdziłam że nie ma co 10 miesięcznego dziecka uczyć butli skoro w sumie niedługo będzie trzeba oduczać.
aenye-popieram odrazę do białego g...a:-) U mnie pięknie świeciło po południu słońce ale niestety wietrzysko straszliwe
aneczkaa-ale te zęby kiedyś naszym maleństwom wyrosną?:-) Młoda dzisiaj ziewnęła i wg mnie to jej idą nie tylko 4 jedynki ale chyba cała szczena, dosłownie całe dziąsła napuchnięte i prześwituje białe

Moja dzisiaj o 2 obudziła się i pojękiwała cały czas się do mnie tuliła i próbowała tak przyklejona na siedząco zasnąć. Biedna ona biedna ja:-) Amelka zasnęła o 4 a ja nie-mój budzik dzwoni 4.20:wściekła/y:

zaniedbałam was dzisiaj :-(
byłam u dentysty i dostałam czekoladki od dentysty, m wsciekły :-D:-D

u nas cudnie 2 razy na spacerze byliśmy. tak nawet m był z nami 2 razy i to drugi raz sam zaproponował :-). gdyby nie ten wiatr ale cudnie było i byliśmy na placu zabaw dawno się nie huśtała ale szczęscia było.

hm skoro temat cycków i butelek to i ja się wypowiem, no więc Owieczko, albo glód,albo cycuś, nie widzę innej opcji, skoro zasypia przy piersi, to nawet jak się naje do syta będzie potrafił budzić się milion razy z tego powodu,że w trakcie zmainy faz snu(może mieć kilka w czasie nocy a może kilkadziesiąt) nie zastajae stanu ,który miał przy zasypianiu tj cycek w buzi, metodą na to wg specjalisty ejst oduczenie zasypiania przy piersi, co moim zdaniem jest niewykonalne, tak wiec moje rozwiazanie bylo-odstawienie, znam też temat niepicia z niczego mm itp, ale ja nie czekałam aż zacznie pić i wtedy odstawiłam, tylko odstawiłam po prostu, dziecko zostało postawione przed faktem dokonanym, cycka nie dostało, złapało mm i nawet butelkę, wiec twoja decyzja, czy wolisz karmić piersią czy nie
Nati ja spędzilam pol dnia w ch,więc nie wiem jakka pogoda była wtedy:D
iryska moja to samo robi, siada próbuje się wtulić, to znowu do męża próbuje dojsc i tak godzine, ehhh

Hej babeczki

Wadlam się pochwalić że mamy trzy przespane noce za sobą!!!! Bez żadnej pobudki!!! 21:00-8.30!!!!
Pierwszej nocy zapomnielismy włączyc niani, drgiej specjalnie nie włączyliśmy i śpi a wczesniej mruknela a ja lecialam z butla....głupia:-D

reklama
jola, bo ja cie ciukne zaraz ;) oczy mi z orbit wylaza, bo wydaje mi sie to nieprawdopodobne, zbyt cudne, zeby bylo prawda. i do 8.30!!!! matko jedyna :D

moj od kilku dni od 20 do 2 spi, potem o 4 i 6.30 pobudka, bo glodny, centralnie drze paszcze i odpada, wypija 200ml (tyle robie, dzis zrobie wiecej, moze on potrzebuje wiecej??). i o 6.30 juz wstaje totalnie. zalamka, dla mnie to srodek nocy.

ogolnie to skok ma jakis, wnerwiajacy okrutnie. odpukac dzis jeszcze aniol, ale wczoraj wychodzilam z siebie. wrzucam fotki mojego dziecka z wczoraj, pod wieczor to mialam miesnie tak napiete, ze az bolalo. z nerwow, bo gdyby zliczyc, to z 5h darl sie, histerii dostawal, bo a to pilota nie mogl dosiegnac, a to matka wyrodna zabrala ze stolu, a to zamknela drzwi do sypialni, gdzie mozna na lozko wejsc i zgarniac z parapetu wszystko, lacznie z kubkiem z woda, ktory zbil sie, zalal lozko, tak ze materac suszylam suszarka. echhhhh :)

aktualnie szkodnik-terrorysta robi porzadek na polce z plytami / filmami a ja mam wylane, nikt i tak ich nie przeglada :D i od rana relaks, nic nie robie i regeneruje sie haha

Ostatnia edycja:
Do góry