reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

reklama
Kasia bardzo mi przykro ze maluch tak choruje, ale z taką goraczką bym nie wychodziła. może lekarza zmien bo coś tu jest nie tak!
mitaginka może Tysi wychodzi ząbek kolejny że taka marudna i jeść nie chce.

musze się wam pochwalić że Maja od 2 dni śpi sama w swoim pokoju, przykro mi było wczoraj ze nie mam jej przy sobie w sypialni ale wiem że z czasem było by mi coraz trudniej ja tam przenieść.

Wszystkim chorutkim życzę duuuuuużo zdrówka!!

Iryska – u mnie też zęba nadal brak ale jest nadzieja – małżon był wczoraj u lekarza i lekarka mówiła że temp do tego i wystukała że zaraz będą.. stukam ją non stop po dziąsłach bo już mam kieckę wybraną
Wczoraj na sekę położyłam się na wyro i odleciałam.. mała kochana przed 20 poszła spać a ja chwilę po niej.. młody tylko przyszedł mnie obudzić że idzie spać i czy się do niego nie przytulę.. i odleciałam ponownie. Małżon po pracy przyszedł, obudził, przebrałam się i odlot!!

Rano gwiazda obudziła się ze mną, przytuliła się, wypiła mleczko, pobawiła się nieco miseczką i po haśle tototo dając mi buziaka pokazała paluszkiem sypialnię – położyłam koło małżona i zasnęła..

Ja w pocie czoła jak widzicie pracuję :-)
Do wieczora!!

Witajcie dziewczyny.Zdróweczka życzę wszystkim dzieciaczkom.Ja, ze swoją młodą w ogóle bardzo mało wychodzę, a już z gorączką to nawet atom mnie nie ruszy.Laski napiszcie w czym pierzecie ciuszki, kończy mi się proszek młodej i zastanawiam się czy mogę wyprać jej rzeczy w tzw. dorosłym proszku? Jak myślicie?

kasia oj nie gdzie przy takiej temp na dwor zmien lekarza koniecznie, zbadaj krew mocz czy wsio ok ??? wy w domu chorujecie??? jesli tak to suplementy dla was to podstawa zeby malego niczym nie zarazac.

Aga- ojj Majka na swoim i dobrze moj tez na swoim juz ok tygodnia i zadowolony :) rano kolo 6 jak maz do pracy idzie spac do mnie jeszcze na godzinke

ania_ania- ja piore nadal w dzieciecym przeszlam na dorosly ale malemu suche place na skorze wyszly... wiec zrezygnowalam i wsio minelo wiec to od tego, jesli dorosly prosze to nadal bialy plyn uzywaj do plukania aby wyplukal ( dermatolog tak radzila) u nas niestety nie pomoglo i musialam wrocic do dzieciecego ( ale szczerze kocham ten zapach malej dzidzi)

Ostatnia edycja:
Hej
Kasia zycze zdrowka i szybkiego powrotu do domku...
Mitaginka moj Ksawcio tez nie chce jesc od paru dni, u nas chyba dlatego bo druga 1 idzie na gorze..

Dziewczyny ja juz nie wiem co robic, jestem juz zmeczona tymi nocami...chcialam miec 2 dzieci...ale uwierzcie ze te noce tak mnie zniechecily ze powiedzialam nie...to przykre ale juz nie daje rady...juz byly 4 noce ze budzil sie tylko 4 razy...a ostatnio znow...wczoraj usnal o 22 i do 24.40 wyl 10 razy...pozniej nawet juz nie zdazylam usypiac...pozniej juz moze i z glodu..ale co mam zrobic jak on poczuje mm w butelce i koniec zacisnie buzie i nie wypije za nic..w dzien tez..
A chce pomalu przestac karmic..juz nie mam tyle pokarmu, po drugie po nocach strasznie sutki bola...i mam nadzieje ze moze pzespi noc...
Blagam doradzcie cos bo zwariuje...
Do mam ktore przestaly karmic...jak to zrobilyscie? boje sie tego bo On to straszny cycek..
Moze i mysle o sobie..ale ja juz nie daje rady, takie noce sa od 6mcy...tylko jak go przekonac do mm???
WYBACZCIE ZE TAK O SOBIE...

reklama
hej, babki, nie mam czasu ostatnio dla was i zle mi z tym, tym bardziej, ze na fb znajduje go :/ ale cale bb zaniedbalam, nie tylko was. caly czas cos mam na glowie. ale dzis koncze fotoksiazke, to powinnam miec wiecej czasu :)

Owca, wspolczuje nocek i bardzo dobrze cie rozumiem. ja na twoim miejscu nie dawalabym od razu mm, tylko kaszke z butelki. ja robie taka mleczno-ryzowa, 180ml wody i 5 pelnych miarek kaszki (takie miarki od mleka mod.). moj BARDZO lubi. jesli twoj jada kaszki lyzeczka to przyzwyczail sie juz do jej smaku i powinien wypic.
i powiem ci, ze z doswiadczenia moge powiedziec, ze to glod powoduje Twoim dzieckiem. tzn tak mi sie wydaje, o ile nie choruje i nic go nie boli (ale raczej doszlabys juz do tego przez tak dlugi czas). niestety, jak mniej karmimy w dzien laktacja stopniowo zanika. u mnie bylo DOKLADNIE tak jak u ciebie, pobudki co chwile. wydawalo mi sie, ze pokarmu mam duzo, ale co z tego - mlody spal ze mna, budzil sie na cyca, dawalam na lezaco, ja zasypialam i on tez zasypial szybko i ewidentnie sie nie najadal. odkad przeszlam na kaszki (moj nie jada mleka prawie wcale, choc ostatnio pare razy zjadl i nic juz mu nie bylo), wstaje i sama mu je daje, wypija na noc 300ml (270ml wody i mniej wiecej 8 miarek kaszki), potem jeszcze 2 x w nocy po 200ml. budzi sie wiec TYLKO dwa razy. dla mnie to ogromny sukces.

aaa, i u nas, mimo ze wydawalo mi sie, ze z niego straszny cycek jest, nie bylo problemu z przejsciem na butelke (z kaszka - mleka nie chcial).

ania-ania
, a czemu nie wychodzisz z malym?

kasia
, wspolczuje i zycze duzo zdrowka.. co do goraczki - rozne opinie panuja, ja raczej bym nie wyszla ze wzgledu na to, ze sama sie bardzo zle czuje przy goraczce, na zmiane przejmujace zimno i goraco, wiec to nie jest zbyt mile uczucie na zimnym dworze siedziec; ale w wielu krajach tak sie robi, lekko ubiera i pozwala wyjsc na zimno.

u mnie fajnie, bylismy w niedziele na fajnym wypadzie zrodzinka (chyba pisalam), wszyscy zachwyceni; w ogole czuc juz wiosne, bylismy wczoraj na placu zabaw prawie godzine wszyscy i nie zmarzlismy, potem godzinny spacer jeszcze i luz :) w ogole zyc sie chce od razu, jak to biale g... zniknelo ;)

Do góry