reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Melduję że żyje - ledwo ale - ale żyję

Nati
– teściowa nieźle małą wymęczyła że tak ładnie spała - gratulować

mitaginka – popieram że za szybko się weekend kończy!

mercedess i inne których nie doczytałam – gratulacje kroczków!!

baby – czekam na wieści po lekarzowe i też jestem ciekawa jak rodzinka zareagowała. I jak brzusio?? Przypomina się coś??

boliwia – moja miss też gna za jeździkiem albo za ogródkiem muzycznym i wrzeszczy jak utknie

Laski jestem padnięta!!!! przypominam że byłam z małżonem na siatkówce i takie zakwasy że WSZYSTKO mnie boli.. od czwartku gardło też i nie wiem czy mnie rozkłada przeziębienie czy gnaty od wysiłku.. chce człowiek dobrze, ruszyć dupsko i takie konsekwencje.. w piątek znowu chcemy iść ale zobaczę czy dam radę.. cały dzień jęczę.. małż też jęczy - już myślałam czy nie dobić bo po co ma się chłop męczyć :-)

małżon był dziś w kinie z młodym bo miał obiecane na ten weekend i młody przeszczęśliwy! Młoda jęczała, nadal bez zęba (kiedy to będzie) i ululałam ją przed 18 i śpi na noc ciekawe o której mi jazdę zrobi.. młoda mega kochana zaczyna się wstydzić i wtula się często we mnie czego nie było. I jak coś chce to wrzeszczy a jak się pytam co gwiazda by chciała to pokazuje palcem żeby coś jej dać. Zakazanym owocem jest laptop i jak wrzeszczy, pokazuje palcem i go nie dostaje to jest histeria – typowa baba...

co tam jeszcze..
zęba u nas nadal brak – jest ktoś jeszcze bezzębny???
i nadal mała pije cyca a standardowo tylko lewego
na walentynki małżon niespodziewanie porwał mnie do restauracji :szok: Pożarliśmy się w niedzielę i absolutnie nic nie podejrzewałam a nawet myślałam że przemilczymy TO święto a tu taka niespodzianka.. fajnie tak wyjść bez dzieci

reklama
Dziewczynki wybaczcie, ale ja tylko przelotem, bo wykończona jestem, zaliczyliśmy dzisiaj tyle odwiedzin, że padam...
Imprezka urodzinowa chrześnike Krzyśka super :tak: trzech chłopaków się bawiło, szaleństwo na maxa :-D:-D biegali po mieszkaniu, wywalali zabawki no szał ciał :-D:-D:-Djutro zgramy sobie fotki to jak będę miała wolną chwile to Wam coś wrzucę :-)

buziaki dla wszystkich

hej ciotki,my też żyjemy,ale Natka po pół godzinnej jednej drzemce w ciagu dnia,wcale nie idzie spać jak człek, tylko szwenda się po łóżku czasem do 22,23,nie wiem o co biega,rak mi czasu dla siebie na cokolwiek,zawsze choć wieczór był luźniejszy:szok:
z małżem tez mily weekend,tez uwazam,że za krótki, tym bardziej,że on w soboty jeszcze pracuje:( ogólnie taka sielanka u nas,że ho ho:)(wiem,nie zapeszać!) i tak jakoś leci..nie wiem czy małej coś się w buźce znowu nie szykuje, dziś przez cały dzień zjadła jogurt i pół banana:/ na noc 100 ml mleka,troche pchała do buzi zabawki,normalnie nie pacha, tylko jak zęby..no ale jak już padła to spi,bez syropu,więc nie wiem,zobaczymy

Baby- jeszcze raz napipsze odpoczywaj. powodzenia u lekarza.
Aneczka-i o której gwiazda wstała???? Asia ma identycznie pokazuje palcem i krzyczy. cieszy mnie to że już potrafi pokazać co chce zazwyczaj to jest mój lub m laptop, myszką od m laptopa albo telefon ewentualnie kubki na stole.

u mnie normalna noc więc nic mleko jednak nie daje tak Aneczka masz racje to teściowa wykańcza Asię już nawet kiedys mi się wydawało że jak u nas są to lepiej śpi :-D
generalnie 2 pobudki i rano troche się kręciła

byliśmy u pediatry 9750g zdrowego człowieczka i 73cm wzrostu czyli tyle co mi wyszło na miarce :tak:

acha no i zapomniałam się pochwalić, że przebiła nam sie trzecia jedyneczka i tak jak sądziłam idzie też ostatnia jedynka i górne dwójeczki

bo takie dziecko nie powinno w ogóle jeść w nocy...
cool.gif
bo zęby się psują i w ogóle... nieźle... tylko może niech jeszcze powiedza, jak to zrobić...
No właśnie :cool:
Moja gwiazda je cyca raz w ciągu dnia - i potrafi się o niego bardzo, bardzo głośno upominać :-D , a w nocy ok. 3 razy. Co do spania samemu - Adaś tez czasem sam się pokręci, uspokaja i zasypia ale często też na totalnego śpiocha rozkopuje się, próbuje wstawać lub przewraca się na brzuszek i śpi "na sfinksa" - tylko co chwilę spada mu głowa i popłakuje.

A wczoraj Młody został z dziadkami a my jak za starych dobrych czasów poszliśmy sami w miasto :-D do kawiarni i do muzeum - tylko w połowie wystawy mąż zaczął mnie popędzać bo "stęsknił się za synkiem" :-D

nati - sama jestem w szoku ale młoda spała do rana :szok: i nie wstała z moim budzikiem tylko całe 10 minut później :szok:

baby - jak czytałam opis to myslałam że byłaś u lekarza ciążowego i opisujesz maleństwo i nie mogłam w cyferkach się odczytać i po chwili kapnęłam się ja bystra że o pierworodnym piszesz

Mila wyjątkowo jechała ze mną i młodym - ukłon w stronę małżona coby przedpołudnie miał dla siebie. Raz nie zawsze :-) młodego jak odbierałam to Pani mówiła że spał w przedszkolu bo bolała go głowa i gardło.. temp brak ale źle się czuje.. w żłobku Pani mówiła że Mila robi kupczaka za kupczakiem i może mieć czerwone pupsko.. w chacie młoda zadymia i czekam na ząb.. płacze nagle, krzyczy i potem ok

Lecę ją kąpać bo nie dygnę z terrorystką. Młodego też do kąpania wkładam a co!

baby co u Ciebie? byłaś u lekarza (gina)? ja tak jak aneczkaaa najpierw myślalam, że relacjonujesz właśnie wizytę u gina :tak:

Martynka też już pokazuje rączką, co chce :-)

Witam, witam :-)
Ostatnio mały ruch tutaj, to i ja rzadko zaglądam.
Baby, ja tak jak dziewczyny :-) Kilka razy czytałam, zanim zrozumiałam :-D
Aneczka, ja mojemu mężowi też pozwoliłam pospać w niedzielę do 12 :-)Ciekawe kiedy i czy w ogóle mi się odwdzięczy ;-)
Nati zazdroszczę, że Asiunia też tak ładnie śpi.
Bachucha, Tobie tez tych 3 razy zazdraszczam ;-)

A ja jestem przeziębiona :-(Nawet nie wiem gdzie to złapałam, bo zawsze na siebie bardzo uważam. Mała ma kaszel i jest cała ochrypnięta. Pewnie katar też ode mnie chwyci :-(A to jest najgorsze, co może być :-(
Też chyba będziemy musieli gdzieś z mężem wyjść, pewnie dobrze by to nam zrobiło.

reklama
Boliwia - zdrówka życzę i organizacji dnia na samotne wyjście. Fajnie tak się razem bez dziecia czas spędza chociaż ja mega tęsknię a jak wracam i widzę terror małej to żałuję że tak szybko wróciłam :-)

A odeśpię się na starość mam nadzieję, chyba że dopadnie mnie ten niemiec alzheimer to zapomnę spać :-)

A skoro o ziuzianiu to polegam chociaż spać mi się nie chce - i potwierdza się moja reguła - stary na popołudniówce to i dzieci wykąpane, bb i fb nadrobione, tv obejrzane i relax! A chaty nie ogarnęłam ale to z premedytacji żeby małżon za dobrze nie miał!

Papaty i do jutra kwietniowe!!

Do góry