reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

laski wymiękam.. dawno takiego dnia nie miałam.. od rana dupa wielka - spóźniona do pracy, w pracy kibel, z młody do lekarza (ok ale siki jutro badamy), mega kolejka tam, w chacie młoda maruda mega, teraz zasnąć nie może - leże z nią od godziny prawie i nic.. małżon do niej poszedł i walczą.. WYMIĘKAM
Jutro nadrobię - teraz idę łapać oddechy by młodego nie ubić

reklama
macie rację co do tego jedzenia. muszę przestac się bać i dawać jej więcej!

U mnie też ciężki dzień...
Miałam dzisiaj takiego nerwa, że myślałam, że pozabijam.
Po pierwsze: dwa ostanie dni na dopięcie planu, a tu 9:05 wchodzi koleś z audytu na niezapowiedzianą kontrolę :wściekła/y:, po drugie: laska, która skręciła rękę ma przedłużone l4 do 13.02 :wściekła/y: była w oddziale i nie ma już ręki w szynie, ale niby lekarz zlecił jej jakąś rehabilitację itd. I kolejne dwa tygodnie muszę robić za nią- od 8: do 18:00. Nie mam kiedy zajmować się swoimi managerskimi rzeczami (raporty, analizy, kontrole itd.), bo muszę stać na systemie a klienci są barrrrrrrdzo roszczeniowi i nawet w spokoju zjeść nie można, bo już pretensje, że tylko jedna osoba obsługuje. Masakra! Nie wiem, czy ta laska nie kombinuje, czy np. nie szuka innej pracy czy coś, bo żeby przez miesiąc byc na zwolnieniu to lekka przesada. Poza tym była sobie teraz przez tydzień we Włoszech na nartach, tzn. niby nie jeździła, ale była ze znajomymi (nieźle co?).
No i tym sposobem wróciłam o 18:00, zjadłam, połozyłam o 19:30 Tysię i siadam zaraz do grafiku i kart czasu pracy, czyli pracy cd. Jedyny pozytywnym aspekt dnia- zrobiłysmy plan!

nati tak, ja mam wrażenie, że Tysiula o wiele bardziej kumata :tak:

Mitaginka- a aneks do umowy dostałaś?? a klientów współczuje wiem coś otym ( w sumie 7 lat pracowałam w tesco,lidlu czy biedronce, jak były kolejki to kogo się wzywa kierownika wrrrr i sie musiałam tłumaczyć)

[FONT=Arial, sans-serif]lasencje – mam pytanie.. słyszała któraś dokładnie o co chodzi ze skróceniem czasu pracy i dupochronie na rok?? Czytam przepisy i ni cholery nie potrafię ich zinterpretować.. jak przysługuje nam wychowawczy to składamy do pracodawcy wniosek o skrócenie czasu pracy (powyżej pół etatu) czyli np. 7/8, pracodawca nie może odmówić i przez rok nie może nas zwolnić.. ale.. z tekstu wynika że może zwolnić m.in.”gdy zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy o pracę bez wypowiedzenia z winy pracownika.” tak się zastanawiam czy brak wyniku czyli nie realizacja planu może być winą pracownika?? tak myślę czy tego wniosku nie złożyć.. muszę do inspekcji zadzwonić..[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]Mitaginka – plan wywalony w kosmos!! Kwota zawrotna!! Chociaż zbliżacie się do jej realizacji??[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]nati – wklejaj ku mojej uciesze[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]nati bis – rozgryzłaś mnie - na poprawę humoru zakupiłam Milce kieckę:[/FONT]

Śliczna sukienka z majteczkami rozmiar 80 cm (2075805669) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

aneczkaaa będą mogli Cię zwolnić dyscyplinarnie, a brak realizacji planów do tego się nie zalicza.
Dyscyplinarnie mogą zwolnić za jakieś ewidentne wykroczenie. Chodzi o to, żeby pracownik chroniony nie leciał w kulki i np. się notorycznie nie spóźniał, kradł itd.

a mogą np obniżyć podstawę czyli usrać kasowo?? Adekwatnie do godzin to rozumiem ale czy mogą mi np obciąć podstawę do najniższej krajowej?? Bo kasa z prowizji to inna bajka

aneczkaaa ja nie brałam tego pod uwagę, bo nie wyobrażam sobie managera na niepełny etat. I wiem, że to byłoby działanie krótkofalowe, bo po okresie ochrony zostałabym pewnie zwolniona, właśnie za to zmniejszenie etatu...
Czy mogą obciąć kasę? Adekwatnie do zmniejszonego wymiaru tak, ale nie mogą nagle ni z gruszki, ni z pietruszki płacić Ci najniższej krajowej. Nie martw się, chroni Cię prawo pracy, a ono naprawdę jest korzystne dla pracownika ;-)

reklama
wieeeeeeelkie dzięki mitaginka!!! Jesteś kochana laska i na bank bym Ciebie przenocowała zgodnie z moim proroczym snem :-) Serdecznie zapraszam do mnie na wieś - są u mnie Dinozaury więc atrakcje zapewniam!!

Do góry