reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Aneczka- wg mojej mamy jak dzieci śpią w wózku to im ciepło jak by płakały to by było zimno. nie wiem czy to prawda ale mam nadzieję że tak. z obiadem sama jestem zdziwiona że już jest :-D:-D

reklama
witam
U nas pampersy zielone sprawdzają się znakomicie, jak już pisałam wytrzymują całą noc. W sumie żadnych innych nie używaliśmy, jedynie z chusteczkami eksperymentuje, używam dada i jestem zadowolona bo są miękkie, odpowiednio mokre i nie mają drażniącego zapachu.

Dobrze, że Was odnalazłam, w końcu mam kogo zapytać o dietę dzidziową. Ja póki co karmię piersią, rano kaszka(tata daje łyżeczką, bo mama jest w pracy:-() około14 obiadek ze słoiczka, o 17 jakiś owoc. Między czasie cycuś. Jeszcze niedawno mała przesypiała całą noc, ale odkąd wróciłam do pracy budzi się 2, 3 razy w nocy i mnie cmoka.
Czytam to Wasze dzieciaczki już chrupki, ciasteczka, też myślałam żeby jakiegoś flipsa dać Amelce ale u nas zębów nie ma. Myślicie że poradzi sobie bez ząbków? Powinny się rozpuścić?
Aneczkaa, Nati- moja niby śpi w łóżeczku, ładnie sama zasypia punkt 19.30:-) ale jak się obudzi w nocy to biorę ją do łóżka i często zasnę i nie odłożę na "miejsce" Amelka niby śpi spokojnie ale ma szeroko rozłożone ręce i dla mnie mało miejsca zostaje. Raz na jakiś czas budzi się w środku nocy i czołga po mamusi i tatusiu:-) i ćwiczy nową umiejętność jaką jest stanie(mamy łóżko bezpośrednio przy łóżeczku)

Trochę Was tu jest trochę minie zanim zacznę kojarzyć. Pozdrawiam serdecznie Wszystkie bez wyjątku

Dzień dobry :-D
Baby i jak, żyjesz? :-D

Nati
moja też uwielbia spać w zimnie. Wychodzę z założenia, że skoro nie choruje (tfu, tfu), tzn, że jej dobrze :-)
Aneczka zazdroszczę teściowej kucharki ;-)
iryska moja miała wcześnie ząbki, bo pierwszy pojawił się tydzień przed ukończeniem 5 mies., więc jak zaczęłam jej dawać do rączki, to już miała czym gryźć. Ale bez ząbków nawet lepiej, bo będzie sobie melała, a nie odgryzie dużych kawałków. Moja jak jej coś tam, to zaraz połowę odgryzie i aż się zapycha. Moim zdaniem Amelka na pewno sobie poradzi.

U nas -14 i póki co chyba się wstrzymam z wyjściem, bo jak mi zaśnie, to 2 godz będzie znowu spała, a to już by było chyba przegięcie ;-) Mała zaczęła mi chodzić przy meblach i teraz to już jest masakra ;-) Jeszcze nic nie zrobiłam dzisiaj, bo caly czas muszę ją mieć na oku. Podoba jej się wszystko, co niedozwolone :-D Ciekawe po kim to ma :-D
Miłej niedzieli :-)

Witajcie!
Dopiero wstalam a tu niektore juz obiad maja zrobiony! Wow.
No ale ja po nocce w pracy. Zaraz sie zbieramy i jedziemy do Bydgoszczy, po moja starsza, do babci- jutro wracamy.
Ja tez musze sprobowac z ta siateczka, moze dzieki temnu sie troche nauczy i oprocz tego bede dawala do raczki, no ale moj Piotrus ma juz zebacze, wiec moglby juz cos tam gryzc, leniuszek.
Chyba trzeba sie odrobine spakowac i powoli sie zbierac, bo to 4-5h drogi. Milej niedzieli kochane!

my po spacerku jakoś cieplej mi bylo i aż wstyd się przyznać popłakałam się przy książce. jakoś do młodości zatęskniłam i do pierwszych miłości :-)

byłyśmy 1,5 godziny :)

Nati, ja tam często płaczę przy książkach i filmach ;-)Żaden wstyd :-)
U nas zrobiło się cieplej, więc też pewnie będziemy musiały wyjść, bo Mała marudna, tylko chwilę spała. Tylko,że przed chwilą włosy umyłam, więc na razie nici z wyjścia.

co do pampków nocnych: u nas podobnie Pampers 4 active baby (miałam kiedyś 4+ i nie widzę najmniejszej różnicy z 4) i albo starcza albo przebieramy raz w nocy, tj. najczęściej mąż gdy ja karmię żeby nie rozbudzać Młodego - jak się rozbudzi to bawi się nawet z godzinę skacząc po nas, gadając, wkładając nam palce do oczu, ust, uszy itp. No i próbując namolnie przeleźć przez któreś z nas i spaść z łóżka na podłogę. Wczoraj np. skakał od 5-5.45.
W też pampki 4 na zmianę z dadą (zwłaszcza jak czuję że niedługo będzie kupka), a chusteczki też z dady lubimy.

Młody zaczyna chodzić wokół łóżka :-D

chusteczek to ja już dobre pół roku nie używam. jak jest kupa to albo chusteczkami z rosmana dla dzieci ( takie wyciągane) a jak jest duża to pod kran myje pupe i tyle

nati_k-na "jeźdźcu miedzianym" się popłakałaś? Cudowna książka-ja wszystkie 3 części przeczytałam jak byłam w ciąży:-)Co za miłość, muszę wrócić do tej książki koniecznie.

Ja od wtorku nie wychodzę z małą na spacerki bo dopadła ją pierwsza z życiu choroba-zapalenie krtani, całe szczęście na syropkach się skończyło. Hmmm myślicie że po chorobie w taki mróz mogę na chwilę wyjść na spacerek?

reklama
Iryska- tak na Jeźdźcu się popłakałam. jak w szpitalu jest Tatiana i przychodzi pijany Alexander. jakoś mi się smutno zrobiło zatęskniłam za młodością i pierwszymi miłościami, dotykami itp.
jak nie wieje i ciepło malutką ubierzesz to ja bym wyszła. tylko przypominam ja po 2 godziny nawet 2 razy dziennie chodzę hahahaha. o widze trójmiasto. skąd dokładnie???
A Beatka- tak tylko zalogowani widzą zdjęcia. wiem to bo jak jestem u teściów i się nie zaloguje to zdjęć nie widzę

Ostatnia edycja:
Do góry