reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Aenye- Ty o 18 już na bb ja ledwo do domu o 18 weszłam i dopiero teraz mam czas na bb. :)
Aneczka- dziękuje bardzo, no latem mężowi po piwo to jedyne moje momenty bez małej. hahahahah

My po spotkanku :-), jeszcze do siostry weszłam no i po 18 w domu :-), ledwo patrze na oczy zaraz idziemy spać,

reklama
No witam wieczorową porą!

Ja nie w temacie bo Mila alergikiem nie jest a przynajmniej taką mam nadzieję... współczuję dziewczyny... a boliwia – czy można powoli wprowadzać niektóre produkty czy ona już musi mieć je wyeliminowane?? i co ma karmienie piersią do alergi?? ja jakaś nie w temacie

eywa - a w nocy robisz małej mleko?? I ładnie z butli pije??

Moja Mila jak zwykle w żłobku kupczaka walnęła bo w przebranych rzeczach do domu wróciła. W domu jak na przykładnego dziecia kupy nie było! Gwiazda pomarudziła, pośmiała się, zrobiła syf w zabawkach po czym wykąpana a, nakarmiona padła jak Franka buty. Wieczorem zadzwoniła teściowa do Seby z życzeniami imieninowymi.. wyrodni rodzice zapomnieli.. młody ten fakt wykorzystał i prezentu się domaga. Może jutro przejdę się z nim do tesco bo w gazetce jeszcze wyprzedaż rzeczy jest a bodziaki i pajace by się przydały.. zależy czy małżon użyczy mi swoją kartę bankomatową. Czytam demoty i mam weekendowy relax!

W czym Wasze maluchy sypiają?? Bo ja cały czas na pampka tylko pajac bawełniany..

Aneczka- jeszcze kilka dni temu tylko body ale się ROZkopywała więc teraz w pajacu bawełnianym lub tym cieplejszym zależy od mojego widzi misie tj który wezmę to jest

Aneczkaaa u nas bodziak na krotki cieńki pod pajaca, ale ona śpi wiecznie odkryta;) a Sebie będziesz bodziaki kupować???:-)tak napisałaś jakby;))) mnie powiem szczerze celebrowanie imienin u dzieci się nie podoba, ja rozumiem ,ze rodzice i dziadkowie np pamiętają, cosik moga kupić, pójść na lody czy cuś, ale np brata córka,lat 8 od miesiace wszytskim przypomina jak to ona ma imieniny niedługo,co by nikt nie zapomniał i nie ważył się nie przyjść ,albo prezentu nie dać...tkie rozpuszczone to dziecie pod tym wględem, komunia w tym roku i też tyllko myśli co tu chcieć, telefon dotykowy, laptopa czy co..jakby list do mikołaja pisała, a ja chrzestna:szok:

edit a mleko pije tylko w nocy w zasadzie, 2 razy, coraz mniej,ale 2 razy ciągle, dziś najpier 80 ,potem 50ml

aneczkaaa Tysiula też pajac :tak:do spania ma się rozumieć :-D
M. znów ma szkolenie w Warszawie, chyba nie muszę pisać, że jestem wkurzona :-p
jutro chyba pojedziemy do moich rodziców na weekend, w końcu dzień babci i dziadka :-) a teściowie niech czekają do poniedziałku :-p

Witam wieczorkiem,

Eywa, czy zasypia z cycem w buzi? Tak pół na pół. Czasami napije się, później odwraca się, kula i kula, aż zaśnie. A innym razem z cycem w buzi. W nocy zawsze z cycem. Ale gdybym ją odłożyła wieczorem po nakarmieniu do łóżeczka, to byłby niezły cyrk ;-)
I co, zastanawiałaś się, co kupisz tak wymagającej chrześniaczce? Ja nie wiem, gdzie te czasy, gdzie człowiek się z wszystkiego cieszył. Co do imienin, podzielam Twoje zdanie. U nas się tylko urodziny dzieci obchodziło i tak też zamierzam zrobić. Choć mój mąż też z tych świętujących wszystko.
Mitaginko, dziękuję :* Może zaproś sobie jakąś kumpelę na wieczór, jak M. wyjedzie? Karmi, ciekawy film i babskie pogaduchy :-)
Aneczkaaa bodziak z krótkim rękawem i cieńki pajacyk. Przykrywam cienką kołderką, ale i tak całą noc jest odkryta. Mamy najczęściej niecałe 20 stopni w nocy, czasami 19.
A co do alergii, to mleko matki zawiera przeciwciała, które chronią dziecko przed rozwojem alergii.
Aenye, przed chwilą odszukałam wyniki Małej. Miała je robione w 7 tygodniu życia.
Wynik: IgE całkowite 18,1 IU/ml. Pod spodem lekarka napisała mi długopisem, że norma na ten tydzień życia wynosi: do 2,8). Eozynofilia- 224, ale tutaj jaka norma nie wiem.

Jakoś udało mi się uśpić Małą. M. kima w fotelu, a ja do kompa. Zaraz usiądę do tej roczkowej prezentacji. Muszę przyznać, że fajnie się zapowiada :-)Stwierdzam, że moje dziecko ma ADHD ;-)Ani minuty nie usiedzi w spokoju. Ciekawe po kim to ma;-)Nauczyła się dzisiaj kiwać głową "nie" jak czegoś nie chce. W ogóle miałam zacząć jej podawać tran, z racji tego, że nie je ryb u jakoś nie miałam sumienia jak sama go spróbowałam. Ale dałam już drugi dzień jej z literatki takiej sztywnej i dziecko happy- upominała się o jeszcze :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Boliwia, a czemu nie chcesz dawac tranu? Ja pamietam, jak bylam mala to Rodzice nam dawali. Ohydne to bylo, jak nie wiem co, ale Mama nikomu nie przepuscila, wypic bylo trzeba ;-) Smak ma kiepski, ale zdrowy jest. Tez kupilam, ale tak sie zastanawiam, czy takim maluchom to mozna w ogole?? Moja zwyklego wapna [o smaku bananowym, tak apropo] nie chce wypic, a co mowic taki tran!?

eywa, oj, ja bym sie bala takiej chrzestnicy ;-) A wymagania z wiekiem rosna... :szok::angry: A jak "liczycie" imieniny? Pierwsze po urodzeniu?

Co do cyckania, to ja tez jestem SMOCZKIEM!!! :baffled: Ale jak dam rade to tez chce do roczku karmic... mitaginka, a Ty masz jeszcze pokarm? Jak to u Ciebie wyglada? Bo przeciez w ciagu dnia juz nie karmisz...?

Do góry