Witam wieczorkiem,
Eywa, czy zasypia z cycem w buzi? Tak pół na pół. Czasami napije się, później odwraca się, kula i kula, aż zaśnie. A innym razem z cycem w buzi. W nocy zawsze z cycem. Ale gdybym ją odłożyła wieczorem po nakarmieniu do łóżeczka, to byłby niezły cyrk ;-)
I co, zastanawiałaś się, co kupisz tak wymagającej chrześniaczce? Ja nie wiem, gdzie te czasy, gdzie człowiek się z wszystkiego cieszył. Co do imienin, podzielam Twoje zdanie. U nas się tylko urodziny dzieci obchodziło i tak też zamierzam zrobić. Choć mój mąż też z tych świętujących wszystko.
Mitaginko, dziękuję :* Może zaproś sobie jakąś kumpelę na wieczór, jak M. wyjedzie? Karmi, ciekawy film i babskie pogaduchy :-)
Aneczkaaa bodziak z krótkim rękawem i cieńki pajacyk. Przykrywam cienką kołderką, ale i tak całą noc jest odkryta. Mamy najczęściej niecałe 20 stopni w nocy, czasami 19.
A co do alergii, to mleko matki zawiera przeciwciała, które chronią dziecko przed rozwojem alergii.
Aenye, przed chwilą odszukałam wyniki Małej. Miała je robione w 7 tygodniu życia.
Wynik: IgE całkowite 18,1 IU/ml. Pod spodem lekarka napisała mi długopisem, że norma na ten tydzień życia wynosi: do 2,8). Eozynofilia- 224, ale tutaj jaka norma nie wiem.
Jakoś udało mi się uśpić Małą. M. kima w fotelu, a ja do kompa. Zaraz usiądę do tej roczkowej prezentacji. Muszę przyznać, że fajnie się zapowiada :-)Stwierdzam, że moje dziecko ma ADHD ;-)Ani minuty nie usiedzi w spokoju. Ciekawe po kim to ma;-)Nauczyła się dzisiaj kiwać głową "nie" jak czegoś nie chce. W ogóle miałam zacząć jej podawać tran, z racji tego, że nie je ryb u jakoś nie miałam sumienia jak sama go spróbowałam. Ale dałam już drugi dzień jej z literatki takiej sztywnej i dziecko happy- upominała się o jeszcze :-)