reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Witam z rana
Aneczka- Twoje opisy są nadzwyczajne!!!
Eywa-jak tam dzisiejsza nocka??

U nas znowu kiepskawa noc ale to brzuszek ewidentnie. kupy od 2 dni brak, budzą ją bąki i płacz a wczoraj przez cały dzień nic oprócz cyca jeść nie chciała, no zjadła pół surowego jabłka i tyle. zasnęła jak tylko teściowa wyszła ( przed 20 co rzadko się zdarza)
Karola była wczoraj pierwszy raz w życiu na koncercie. nic sie nie stało :-), m ja zawiózł i przywiózł więc ok. zadowolona wróciła.
dzisiaj m w pracy, może do teściów na obiad pójdziemy co bym nie robiła chociaż u nich sa nie dobre obiady słone i za późno jak dla mnie.
No więc teściowa się człowiekiem okazała, przeprosiła pocałowała i powiedziała że mam zapomnieć złe uczynki. :-D, przyniosła ciastka, cukierki Michałki białe (Aneczka) sukieneczkę dla Asi z tesco nawet ładna. spytała się co ma kupić odrzekłam pampersy :-D:-D, no więc na razie konflikt zażegnany na jak długo nie wiem. mam nadzieje że na długo.
u nas śnieg pada :-), zjem śniadanko i na spacerek pewnie pójdziemy.
A Asia przed chwila upadła tj siedziała i nie widziałam jak ale poleciała do tyłu walnęła głową o drewniane pudełko i zero płaczu tylko zaczęła jęczeć żeby ją podnieść ale fajnie :-)
a zapomniałam
Mitaginka- brawo dla Tysi za max tydz będzie mistrzynią w raczkowaniu. :-)

reklama
Aneczka jesteś wielka z tymi opisami :) a jak dzisiejsze sprzątanie?
a pod spodem dla kontrastu kompaktowa wypowiedź Eywy hahahhaha bosko :-D:-D:-D

Nati w końcu tesciowa chyba też człowiek :-p dobrze, ze się dogadałyście :) a co do obiadów to ja też nie lubię gotowania teściowej bo właśnie strasznie słono gotuje i jak dla mnie za wczesnie, oni jadają obiad o 12 a my tak ok 14-15 bo tak mąż wraca i tak się przyzwyczailiśmy

znowu dzisiaj nie spqłam w nocy... nadal nie wiem co się dzieje...

acha mam problem, znajomi pytają co mają Adiemu na roczek kupić bo chcą nam dać prezent jak będziemy w Polsce w lutym i nie mam pomysłu, tzm mam kilka np rowerek taki wielofunkcyjny ale chodzi o przezent który możemy zmieścić do walizki i zabrać ze sobą, myślałam o laptopie dla dzieci tylko nie wiem czy są takie które się nadają dla 12-18 miesięczniaka, muszę popatrzeć na allegro, a może Wy macie jakieś lepsze pomysły??

a tak przy okazji to zapraszam na cisto drożdżowe z kruszonką :tak: do tego oczywiście kawa z expresu wedle życzenia :)

mitaginka Towja Tysia może wcale nie będzie tak raczkowała jak Kuba (tak mi się tylko skojarzyło ;-) bo u nas pełzania nie było) ale jeżeli chcesz to mogę Ci napisać co Cię czeka w przyszłości :-)

Będziesz miała spokojne i NAJGRZECZNIEJSZE dziecko pod słońcem!!!! Bardzo wrażliwe i uczuciowe!! Większych kłopotów brak!!!! Wszystko da się jej wytłumaczyć, czasami będzie potrzeba trochę czasu żeby zrozumiała ale wszystko będzie ok.!!!!! :-)

Wasze dzieci tez się bawią w byka????
Asia raczkuje głowa w dół i pędzi np na mnie lub na wierzę z klocków i wali głową jak byk. :-D:-D

Witam,
produkujecie że ciężko nadrobić, nie mam czasu ostanio na nic remont trwa sajgon masakryczny ja nie widzę tam żadnych postępów ,a nawet jest coraz gorzej miała być sama kuchnia a bedzie jeszcze przedpokój wczoraj jak wróciłam na noc do domu bo w ciągu dnia jestem z Mają u moich rodziców, a nanoc jeżdzę do siebie bo Maja spi tylko w swoim łóżeczku. to nawet łazienka była poczęści zdemolowana:/ hydraulik musiła się przebić z łazienki do kuchni . nic nie moge znaleść bo u Maii w pokoju są wszystkie graty rewolucja jak nic i przez to dziecko mi się rozlegulowało na całego, nie wiem ile to jeszcze potrwa ale wiem jedno że remonty nie służą związkom cały czas kłucę się z K.
jedna dobra nowina dostałam wkońcu @ miałam ja dostać przed sylwestrem.

Moje dziecko się najchętniej bawi w: "tu mamo przeoczyłaś przy sprzątaniu paprocha i ja go teraz zjem" ;-) albo "o jaki fajny kabelek/kapeć/papier zaraz go zjem" ;-) albo "a tu dla odmiany uleję :p "

Mitaginko - u Adaśka etap pełzania trwał ok. 10-12 dni zanim zaczął używać także nóżek - trzymam więc kciuki za Tysię :-D

Ostatnia edycja:
Laski – nie słodzić mi tu bo mi głupio!!

nati – super, że sytuacja wyjaśniona, zgoda zawarta i atmosfera czysta!! I zabawa w byka mnie rozwaliła.. o czymś takim nie słyszałam ale wyobrażam sobie Dżoany uśmiech zawadiacki i nagonkę :-)

baby – pomysł z lapkiem super i nawet jak będzie jeszcze czekał na Adika to pomysł dobry. Mojej włączam laptopa juniora i oprócz dodawania i mądrzejszych rzeczy jest też muzyczka i literowanie słów i Mila lubi się nim bawić. Ja dla roczniaka polecałabym (małe do zabrania) interaktywną kierownicę albo proste auto na pilota - młody na roczek też dostał fajny traktor Tolo i do dziś go ma. Taki co to naciskasz, jedzie, ma bajery dżwiekowe

Akkm – u nas przez remont niemal się nie zabiliśmy.. zupełnie inny gust. O farby do ścian, o kolory, o wykończenia, o ceny a jak kanapę nową kupowaliśmy to obrażeni ze sklepów wychodziliśmy – nikt na kompromis nie chciał iść. I spaliśmy na starej w sypialni a w dużym przez 2 miechy były 2 stare fotele. Aż w końcu stary uległ :-D

Bachucha – niezły etap!! Moja podobnie ale zazwyczaj pomija pakowanie do buzi – bierze paproch i ogląda je tymi paluszkami małymi i z ręki do ręki i obraca.. dziecka z 15 minut nie ma. I ma etap wyprostowanego palca wskazującego i gadania z nim. Jak teściowa dawała jej chlebek to palcem pokazywała kolejne kawałki. U mnie chleba dziecko nie dostaje

Tak jak pisałam rano znaczy o 10 zagnałam małżona do sprzątania i w 2 godziny chata lśni! Mała mi wstała jak w tygodniu – koło 6 – do tyry mnie budziła.. poleżałyśmy do 8 ale zadymę robiła. Małżon zawiózł młodego na kung-fu a ja po niego poszłam z wózkiem i potem do sklepu. Małżon jest po pierwszym tygodniu diety i -3,5 kilo!! Ja troszkę dietuję ale w tym tygodniu były 3 wyjątki na obiady (a obiadów 5 więc porażka).. Raz pizza i dwa razy obiad u teściówki.. więc tydzień nie zaliczony i stan wagi -600 gram po wizycie w kiblu.. zobaczymy jak ten tydzień nam zleci. Stary podjarany, liczy kalorie, wypomina co kupuję - kupiłam płatki śniadaniowe jakieś zdrowe a ten już mi tu etykietę czyta i że kaloryczne.. niech idzie kupić sam! Póki co wciana nesvity na śniadanie i ja za nim też. Mała podczas sprzątania była zamknięta z młodym w jego pokoju i wniebowzięta!! Przydaje się starsze dziecko..Teraz młoda odsypia, Seba bawi się lego, małżon poszedł spotkać się z kumplem z podstawówki i jeszcze z 2 funflami i mam błogi spokój. A prasowanie czeka.. tego jeszcze nie nadrobiłam..

a laski – mam pytanko. Tak się czaję na majówkę w górach bo dzieć mój jeszcze gór nie widział i nie wiem gdzie jechać. Zakopiec odpada ze względu na podróż (zeszłoby mi 12 godzin) i tak myślę o Karpaczu – ode mnie niecałe 7 godzin teoretycznie. Polecacie?? jest tam coś atrakcyjnego?? młodą w wózku trzeba będzie pchać i nie chciałabym z wywalonym jęzorem być.. Gdzie można jechać z takimi dzieciakami co by góry zobaczyły??

Bachucha- u mnie tak jak u Aneczki śmieci są oglądane ale jakoś na szczęście do buzi bierze tylko duże tj kredki, młotki itp nie śmieci tylko duże rzeczy

u mnie ogląda, ogląda, ogląda i pach do buzi - wszystko: śmietki, zabawki, ubranka...

w Karpaczu byłam i bardzo miło wspominam - jak jesteście zmotoryzowani to jest co zwiedzać w okolicy:
Western City - Scięgny, Sztolnie - Kowary, Siedlęcin - wieża rycerska, Park Miniatur - Kowary, Kolorowe jeziorka, zamki i ruiny: Bolków, Bolczów, Chojnik, Czocha, Książ, różne wyjścia w Góry, ergo: wybierac przebierać :-D

reklama
bachucha wieeeeelkie dzięki. Niech Seba zobaczy coś innego niż morze. I miasteczko westernowe brzmi ciekawie :-) zabierzemy wózek spacerówkę już i mam nadzieję że podróż przeżyjemy..
Młoda wyspana szaleje, jęczy i cały czas podpełza do tapczanu i przy nim staje.. zadymiara Ja obejrzałam 2 odcinki Julki i fajny serial.. Chyba już wiem co będę robić koło 18 dnia powszedniego :-)

Do góry