reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Pozdrawiam Noworocznie! Wszystkiego dobrego!
Nasz Adasiek sylwestrowo dostał nowy fotelik samochodowy - mając niemal 12 kg trochę już z pierwszego wyrósł, nowy był kwestią tygodni jeśli nie dni, więc skorzystaliśmy ostatniego dnia przed "nowym wspaniałym vatem" ;-)
Dziś miał jazdę próbną i wygląda na to, że wszystko ok :-)
Czy któryś skarb jeździ już większym foteliku?

reklama
Bachucha My tez przygotowujemy się do zakupu fotelika może już w tym tygodniu... a jaki kupiliście my szukamy z isofix-em i chyba 9-18 lub 9-25 bo Natalka ma juz 11 kg i ten 9-18 może długo nie posłużyć... więc raczej 9-25.. ale jakiej marki to jeszcze nie wiem.. a Wy dziewuszki jakie macie :confused::confused::confused:

ja kupiłam 9-25kg, taki (tylko trochę taniej :-p ):
CONECO BABY GUARD 9-25 kg Fotelik Samochodowy +BON (2007230394) - Aukcje internetowe Allegro
bo najważniejsze było dla mnie
a) bezpieczeństwo - wiadomo
b) żeby Młodego można było położyć lub fotelik pochylić, żeby mu się lepiej spało podczas drogi, bo często śpi gdy skądeś wracamy.
pojechaliśmy mierzyć i ten nam bardzo spasował, próbowaliśmy taki do 35kg ale był tylko w pozycji siedzącej, a tu by Młodemu spadała głowa podczas jazdy więc tamten że wzięliśmy od ręki. Trochę się boję że szybko wyrośnie, bo rośnie jak na sterydach, ale cóż... ;-)

Ostatnia edycja:
Bachucha- Asia u mojej mamy w samochodzie jeżdzi taim 9-25 kg. oczywiście rzadko i na krótkie trasy bo nie ma innej okazji. Jeździ od września i sobie śpi lub siedzi. więc ok. tylko nie lubie bo jest przodem do jazdy ustawiony :(

Witajcie Kochane!

Nie było mnie tu całe wieki, ale myslę o Was i czasami podgladam, jak rosna nasze kwietniowe dzieciaki.

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!

Zupełnie nie wiem co tam u Was słychać, brak czasu na cokolwiek...praca, dom, brakuje czasu na odpoczynek, a co dopiero na czytanie i siedzenie. Postaram sie czesćiej Was odwiedzać, ale trudno będzie. Moja praca za duzo czasu pochłania. Teraz tez siedze w domu, ale co chwile poczta, telefon, ach...gdzie te czasy, kiedy siedziałysmy sobie wszystkie w donku i klikałysmy do siebie:)

Jezeli kogos interesuje co tam u nas, to krótko opisze, a jak nie, to przewińcie niżej:)

Piotrus rozwija się wspaniale, jest radosnym, pogodnym dzieckiem. Mamy dwa zęby, siedzimy, trochę stoimy, ale jeszcze kiepsko, nie raczkujemy, tylko się tarzamy i to tylko w tył. Leniuch z niego.
Ładnie śpi, zdarzają sie już co jakiś czas noce,że zasypia o 20:00 i budzi sie o 8 rano, ale jeszcze najczęściej jest jedna pobudka na jedzonko o 2.00, ale tylko je i śpi dalej.

A co tam u Was kochane? Dzieje się, czy raczej spokojnie?

Hallo!!!

Bachucha-mój Lolo już od listopada jeździ w foteliku 9-25,bo ten z wózka był już za mały.tzn.wystawała mu główka ponad fotelik.Ja mam UniBaby,po Marysi i jestem zadowolona.My 3 lata temu płaciliśmy za niego ponad 300 zł.,ma funkcję do spania i siedzenia.No i Lolo mega zadowolony,bo może podziwiać świat;-)

A ja już ogarnęłam domek,wsio wysprzątane,obiadek jest,jedno dziecko śpi,drugie w p/kolu no żyć nie umierać:-D
A po południu czekamy na ks.z kolędą;-)
To tyle u mnie:tak:

[h=6]byłam 3 godz poza domem mam dośc!!!1 ledwo zipie bo chora jeszcze nadal. byłam u neurologa ( ponad godzinne opóźnienie w końcu mnie pani jedna przepuściła bo oczywiście neurolog koło internisty a ja z małą) o ubezpieczenie się nie spytała :), dała skierowanie na EEG mam zrobić jak przestane karmić i przyjść po tabsy. czyli pewnie jeszcze z pół roku :), odpoczne chwile i obiad, sprzątanie o 13.30 wraca K, o 14.30 wraca M, a ok 16 chce iść z dziewczynami do pediatry. wrrr[/h]
Koot- zyjesz :), u nas spokojnie :)

reklama
Koot fajnie, ze wpadasz, i cieszę sie ze wszystko dobrze :)

Bachucha fajny fotelik :) ja planuję taki, Buy Cosatto Mo-Si Group 1 Car Seat. at Argos.ie- Your Online Shop for . bo można go dać tyłem do kierunku jazdy, w polsce 0-18 mają zawsze możliwość tyłem, i niektóre 9-18 i 9-25 też, tu u nas wszystkie wymienione mają taką możliwość

Nati zdrówka, oby szybko przeszło, czytałam ostatnio, ze na chorobę pomaga połozenie w pokojach (np na stoliku nocnym) rozkrojonej cebuli, zbiera wszystkie zarazki i bakterie, moją siostrę ostatnio brało przeziębienie, położyła cebulę i na następny dzień było lepiej a cebula zaczęła ciemniec, po 2 dniach ona była zdrowa a cebula czarna i obeszła pleśnią, w tym czasie my byliśmy zdrowi i cebula u nas biała... chyba coś w tym jest...

Ostatnia edycja:
Do góry