reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

dranissimo malutkimi kroczkami może dojdziecie do porozumienia , może faktycznie zmiana mieszkania polepszy wasze stosunki . Tule mocno:biggrin2:

jankesowa smaruje już wszytskim czym się da nawet sypie mąką ziemniaczaną nie wiem czy dobrze robie czy powinnam się trzymać jednego i jednym smarować . ale co mam smarowac linomagiem i masścią czy prz jednej zmianie pieluchy linomag a następnym razem maść nie wiem już co mam robić.
8 miesiecy dziecie ma i matka nie moze sobie poradzić z odparzeniem nigdy dotąd nie była odparzona ani razu nie maiła gabryśki czerwonej , ale wydaje mi się że to po chusteczkach z pampersa sensitv

reklama
akkm-mozliwe bardzo ze po chusteczkach a odstawilas ??? ja biore na palec linomag jeden i drugi i na raz tym i tym smaruje :) jak zrobi jej sie skorupa twarda to tez bedzie ja bolalo, sama sie nie znam, a testowalam juz chyba wszystko najlepiej dzialal sudocrem i bepanthen, teraz uzylam tego linomagu firmy ziołolek i przez noc az nie dowiary ze taka poprawa co pupa zamknieta caly czas w pampersie
ten zielony linomag jest juz na odparzenia a ten rozowy jest przeciw wiec pewnie z tego tak dobrze zadzialal

Ostatnia edycja:
dranissimo- aby tak dalej.z M. i też się boję odstawienia od cyca. chce to jakoś naturalnie zrobić. w końcu przez wieki kobiety jakos sobie z tym radzą więc chyba da się to naturalnie bez płaczu o krzyków.

uwaga uwaga!!!!!
hit jedzenia!!!! łazanki z grzybami ( tzn nie dałam grzybów) i kapusta. zjadła cały wielki talerz!!!!!!

akkm, ja tam wielkim znawca nie jestem o odparzeniach, ale wlasnie sprobuj moze te chusteczki 'wyeliminowac' :tak: Ja odkad pamietam myje Malej pupe zwykla przegotowana woda i wacikami i jakos nigdy problemow z odparzeniami nie bylo [odpukac, co by nie zachwalic jak jankesowa wczoraj :-D ]. Musisz kombinowac, bo to 3 tyg wiec widac cos jest na rzeczy...

nati tylko Ty masz 'lepiej' bo juz keidys karmilas, a dla mnie wszytsko to pierwszyzna i do wielu rzeczy nie wiem nawet jak sie zabrac... Ale pewnie dam rade :-) Tak jak piszesz, od wiekow kobiety to robia to i nam sie uda ;-)

Co do alergii to ja totalny laik jestem i nawet nie wiem co radzic, bo nigdy nie mialam z zadna do czynienia...

Ja juz dostalam pierwsza kartke swiateczna - od MAMY! :-) Jak milusio :-)

Mercedess, zdrówka życzę :)

Nati, i jak M daje radę z Asią? Fajnie, że trochę czasu ze sobą spędzą :)

Moja Gaba zsypana na buzi jeszcze bardziej. No cała okolica ust w krostkach i trochę na szyi. Kurka, nie wiem po czym to. Już podejrzewałam nowe zabawki, ale przecież na rączkach też by miała wysypkę przecież. Marudzi od rana, ciągle się wpycha na ręce. I to jak ją przytulam to drze się dopóki nie wstanę z nią, siedzieć z nią na rękach nie mogę :baffled: Jeszcze się zastanawiam nad jedną kaszką. Spróbuję odstawić, będę kleik ryżowy dodawać do mleka zamiast niej. No i jej fenistil podałam, może znikną te krostki.

czasem wysypka jest objawem ząbkowania, moze to akurat przez to:eek:

Witam!

A sie u Was dzieje z chorobskami... mam nadzieje, ze niedlugo sobie pojda precz!
Ja poki co sie ciesze, ze mojej nic nie dolega - no, oprocz tych czestych nocnych pobudek - ale nie chce chwalic, co by nie przechwalic :-)

eywa, ja to troche Cie rozumiem z tym odstawianiem... Tzn ja jeszcze nie chce odstawiac, bo i tak siedze w domu, pokarm mam wiec wydaje mi sie bez sesnu, ale wiem, ze jak przyjdzie co do czego, to bede miala niezlego stresa zeby jakos to lagodnie poszlo... A najgorzej wlasnie te nocki, bo pobudek 100 i z kazdym razem cyc i wez to czyms zastap... No az mi sie to nierealne wydaje... :confused2:

Kuzwa, ale mnie straszycie ta @... nie znosze, jak sie tak ze mnie leje!! Ja raczej mialam leciuchne okresy i jak mi sie zmieni, to sie zachlastam! :nerd: A wiecie co zauwazylam po porodzie... ze jakos slabiej reaguje na bol i bardziej sie go boje :confused2: :baffled: Jakas trauma, bo psychicznie do takiego bolu skurczow nie bylam przygotowana i tak mi ten strach zostal... :confused2:

U mnie niewielki przelom. Wczoraj M wrocil, zrobil obiad - nie tylko dla siebie, ale i dla mnie :szok: No i udalo sie, doslownie, 2 zdania wymienic. Zawsze cos. M.in. ze chce sie z tego mieszkania wyprowadzic - to po tym, jak nam szybe wybili w samoch.
A dzien wczesniej rozwiazywalam krzyzowke, a haslo bylo - o ironio! : Nic tak nie dzieli ludzi, jak wspolne mieszkanie! :eek: :-D

Mala dzis w nocy przeszla sama siebie!! Pobudki co pol godz!!! No myslalam, ze oszaleje!! :wściekła/y::wściekła/y: Ledwo udalo mi sie przysnac i znowu pobudka i tak w kolko. Az ze 2 razy delikatnie podnioslam glos! :confused2: Nie wiem, czy to przez zab, bo idzie drugi, czy co??? No porazka!!

Mam nadzieję, ze to początek poprawy na dłużej, oby małej wyszedł ząbek i dała mamie pospać :)

Aenye jak Felek?

Akkm te sensitive z pampersa często uczulają, więc moze to to??

Nati, Boliwia jak u Was z nocniczkowaniem? u nas jest coraz lepiej :) po wstaniu jest siku w nocniczku i czasem w ciągu dnia tez :) na początku nie chciał siedzieć dłuzej niz 5 sekund na nocniku ale potem sie przekonał i teraz chętnie siedzi :)

jutro małż do pracy po urlopie to będę bardziej zorganizowana, jak jest w domu to nie mogę sie odnaleźć:baffled: a na dodatek załatwiamy różne sprawy i jakoś tak schodzi:sorry:

Edit:

zapomniałam wrzucić filmik z pchaczykiem ;)
http://www.youtube.com/watch?v=RdlW-iETOyY

Ostatnia edycja:
baby- ale Adi super chodzi, świetnie!!!!!!!!!
z nocnikowaniem super po spaniu zawsze i coraz dłużej wytrzymuje tzn np dzisiaj obudziła się na spacerze i dopiero po około 10 min wróciłam do domu i ją wysadziłam i nie zrobiła do pieluchy ( tetrowa pielucha więc 100% nie zrobila nic) a nocnik pełny, czasami długo siedzi. no i 2 razy była kupa :-)

Witam popołudniowo :-)
U nas dzisiaj jakiś taki niemrawy dzień. Mi się nic nie chce, głowa mnie boli od kilku dni i mam nadzieję, że to nie objaw zwiastującej @, bo od porodu jeszcze nie miałam :-DTylko, że moja MAła głównie na moim mleczku. Chociaż już drugi dzień zjadła ładnie obiadek :-) Oliwka ma dzisiaj płaczliwy dzień, druga jedynka nie przebiła się jeszcze w całości, a coś mi się grubo wydaje, że przy dwójkach też coś białego widzę. W nocy co 10,15 min pobudka z płaczem. Eywa, ja nie wiem, jak Ty to już tak długo wytrzymujesz, bo ja wymiękam po kilku dniach.
Baby, ja sadzam Małą na nocnik jak tylko mi się przypomni. Wtedy ona sika od razu. Wie do czego służy nocnik. Ale dzisiaj np. mam fatalny dzień i przez ten ból głowy posadziłam ją tylko raz, bo mi się nie chciało. Muszę się bardziej do tego przyłożyć.
akkm, ja już Ci pisałam. Nam tylko pomaga maść robiona w aptece na receptę, nic innego.

Coś nie mam dzisiaj weny na pisanie...:crazy:

Aha, ja sadzam nie tylko po spaniu czy jedzeniu, bo wtedy dzieci najczęściej sikają, ale też w ciągu dnia tak co 45,50 min nawet do godziny. Jak wysadzę ją przed pójściem spać, to po spaniu pieluszka sucha, a jesli nie, to wtedy normalnie też sika.

a Dranissimo- może to i juz mój drugi raz ale Karola jadła z butelki ( jak szłam do szkoły) i uspokajał ją smoczek więc nie zasypiała przy cycu. teraz będzie o wiele trudniej. ale jak pisze ludy pierwotne dają radę to i my damy. :-D:-D

reklama
Do góry