reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Ależ wzięłam sobie kąpiel.. hmmm miodzio.. zmykam ziuziać i melduję się jutro!

Pa lasencje i życzę spokojnych nocek nie zaburzonych:
a. karmieniem
b. ząbkowaniem
c. pełną pieluchą dzicia albo naszą dla tych co mają @
d. jęczeniem
e. nic z powyższych a wymagające wstania

reklama
Witam się i ja !

Chrowita jestem, więc wzięłam opiekę na dziecko a co przysługują mi 2 dni, więc muszę wykorzystać do końca roku !
Jestem zagilona, głos tracę, nie znosze się tak czuć, ale Filip dał mi pospać, spał od 20 do 2 i 6.

Filipek dostał muzyczna kulę z małpką na górze, która toczy się po całym mieszkaniu i gram :-D

Ja też nie mam @ 1.5 roku :-)

Uciekam do łóżka, paaaaaaaaaaaaa

Witam z rana
m wziął opiekę to mu powiedziłam że ma się opiekować. no od prawie godz się zajmuje małą. i nawet mi śniadanie zrobił.

Aneczka- właściwie to m był zawiedziony ze mam @ i nie będzie Asia miała braciszka :-D

Na początek: Marysia B.dziękuje za życzenia;-)

No,dobrze,że wczorajszy dzień się skończył,tyle wrażeń,że dzieci zasnąć nie mogły..Niestety,o mnie Mikołaj zapomniał:-(

nati,mitaginka-ech,teściowa:wściekła/y: Moja była wczoraj razem z teściem,no masakra jakaś.Prezenty były (fajny gest) ale reszta (czyt.komentarze i rozmowa)poniżej normy,więc dobrze Was rozumiem;-)

aneczkaa-zdrówka dla Milci,niech się dalej dzielnie trzyma:tak:

eywa-jak nocka i odstawianie???

Lolo śpi,Marysia w p/kolu a ja zaraz zabieram się za porządki-dziś-łazienka:szok:

eywa u nas było tak, że na początku Przemek ani myślał wziąć butelki do buzi. Żeby nauczył się z niej pić robiliśmy taki patent; gdy był już bardzo głodny to M karmił go butelką. Ale najpierw trzeba było go przegłodzić bo raz on z tych niejadków, a dwa, że nie wiele mu trzeba, żeby się najadł. Jego czas jedzenia piersi to aż 2 minuty góra do 5 jak przegłodzony gdy jego brat minimum 45 minut wisiał.... suma summarum długo to wszystko trfało żeby bez boleśnie przejść odstawianie. Teraz za to ciągle tylko na ręce, tulić i smoczek....jak karmiłam nie miałam z tym problemu... cos za coś... :(

akkm ale się uśmiałam :) super z tym mikołajem :)

kurde ale mnie zalewa :-:)-(, nie mogę stać bo czuje jak leci. no mam dość. na spacer muszę iść bo m chory więc niech siedzi w domu. wypijam kawkę i lece. obiad mam od wczoraj więc na szczęście tego robić nie muszę.

Mercedess, zdrówka życzę :)

Nati, i jak M daje radę z Asią? Fajnie, że trochę czasu ze sobą spędzą :)

Moja Gaba zsypana na buzi jeszcze bardziej. No cała okolica ust w krostkach i trochę na szyi. Kurka, nie wiem po czym to. Już podejrzewałam nowe zabawki, ale przecież na rączkach też by miała wysypkę przecież. Marudzi od rana, ciągle się wpycha na ręce. I to jak ją przytulam to drze się dopóki nie wstanę z nią, siedzieć z nią na rękach nie mogę :baffled: Jeszcze się zastanawiam nad jedną kaszką. Spróbuję odstawić, będę kleik ryżowy dodawać do mleka zamiast niej. No i jej fenistil podałam, może znikną te krostki.

Nati współczuje przeżywałam to w tamtym tygodniu
Cucumber a podawałaś jej wapno w płynie ponoć też pomaga musisz eliminowac stopnio produkty to może w końcu dojdziesz co ja uczula!
a u nas Majucha dalej odparzona ten Clotrimazol nie pomaga dziwne to takie się robi jakby sucha czerwona skorupa raz jest bledsza raz bardziej różowa nie mam pojęcia co mam jej z tym robić.
noc u nas super mleko o 6 tylko kilka razy poprawiłam bo ona tak się rzuca raz spi po jednej stronie zaraz po drugiej to na kołderce , to po skosie tańczy to moje dziecko w nocy

Witam!

A sie u Was dzieje z chorobskami... mam nadzieje, ze niedlugo sobie pojda precz!
Ja poki co sie ciesze, ze mojej nic nie dolega - no, oprocz tych czestych nocnych pobudek - ale nie chce chwalic, co by nie przechwalic :-)

eywa, ja to troche Cie rozumiem z tym odstawianiem... Tzn ja jeszcze nie chce odstawiac, bo i tak siedze w domu, pokarm mam wiec wydaje mi sie bez sesnu, ale wiem, ze jak przyjdzie co do czego, to bede miala niezlego stresa zeby jakos to lagodnie poszlo... A najgorzej wlasnie te nocki, bo pobudek 100 i z kazdym razem cyc i wez to czyms zastap... No az mi sie to nierealne wydaje... :confused2:

Kuzwa, ale mnie straszycie ta @... nie znosze, jak sie tak ze mnie leje!! Ja raczej mialam leciuchne okresy i jak mi sie zmieni, to sie zachlastam! :nerd: A wiecie co zauwazylam po porodzie... ze jakos slabiej reaguje na bol i bardziej sie go boje :confused2: :baffled: Jakas trauma, bo psychicznie do takiego bolu skurczow nie bylam przygotowana i tak mi ten strach zostal... :confused2:

U mnie niewielki przelom. Wczoraj M wrocil, zrobil obiad - nie tylko dla siebie, ale i dla mnie :szok: No i udalo sie, doslownie, 2 zdania wymienic. Zawsze cos. M.in. ze chce sie z tego mieszkania wyprowadzic - to po tym, jak nam szybe wybili w samoch.
A dzien wczesniej rozwiazywalam krzyzowke, a haslo bylo - o ironio! : Nic tak nie dzieli ludzi, jak wspolne mieszkanie! :eek: :-D

Mala dzis w nocy przeszla sama siebie!! Pobudki co pol godz!!! No myslalam, ze oszaleje!! :wściekła/y::wściekła/y: Ledwo udalo mi sie przysnac i znowu pobudka i tak w kolko. Az ze 2 razy delikatnie podnioslam glos! :confused2: Nie wiem, czy to przez zab, bo idzie drugi, czy co??? No porazka!!

reklama
akkm- ja po wczorajszym zachwalaniu ze dupsko sie nie odparza zagladam do pieluchy a tam zapalenie , clotrimazolum dziala antybakteryjnie wydaje mi sie ze dodatkowo musiala bys czyms smarowac ja po smarowalam na noc tym Produkty - Leki dermatologiczne - LINOMAG® maść 200 mg/g - Ziołolek i po odparzeniu prawie nie ma sladu a az mial taki kropki czerwone....:eek: teraz mu smaruje tym co wyzej i na to linomag dla dzieci ten i jest ok :)
dranissimo- gratuluje dwoch zdan to zawsze cos pomalu pomalutku i bedzie lepiej i lepiej ;))

eywa-ciesze sie w sumie ze maly sie sam odstawil, wtedy bylo mi przykro ale teraz sie raduje , ale musisz ja prze glodzic inaczej rady nie dasz.... a musi zalapc ta butle u Gracjana w sumie to bylo na zasadzie glodu cyca nie chcial bo bolalao a z butli mniej i jak juz nie jadl 6h to wkoncu wzial butle i tak juz zostalo. niestety to mniejsze zlo dla malej bo ja tez napewno meczy to budzenie w nocy bo glodna
aenye- jak Felus ??? kupki?? brzusio???
aneczka- ty jestes nie do podrobienia ;)
cucumber- podaj jej wapno lagodzi objawy, a mzoe do lekarza z tym ?? wiesz mojej kuzynki synek tez mial uczulenie tyle ze on puchl na buzce no masakra od lekarza do lekarza jezdzili jedzenie kazalai po odstawiac itp az w koncu trafili na pania dermatolog ( ja im polecilam) ktora powiedziala im ze maly ma paciorkowca czy gronkowca nie chce cie teraz sklamac... a zaczelo sie od tego ze nie byl wyleczony do konca i sie obudzil w nim ( podobno kazdy czlowiek ma tylko nie u kazdego to sie objawia) w jego przypadku lzy powodowaly puchniecie... roztarl po buzce i tak sie roznosilo, dawno sie z nia nie widzialam i nie wiem co dalej. Ale u gaby to pewnie jedzonko... a moze caluje jakas zabawke??? kontakt ze slina i to powoduje uczulenie a raczki suche tylko dotykaja... sama nie wiem

Do góry