reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

ella24-wyrazy współczucia,przykro mi cholernie,trzymaj się kochana....

cocosova-my np.nie chcemy znać płci dzidzi.Tak było też i z pierwszą ciążą-do końca niespodzianka i nie żałujemy!!!
Najważniejsze jest zdrowie,a co do płci to nie mam wymagań.Mamy córeczkę,więc jak będzie siostrzyczka,to super,a jak braciszek-to też super,bo parka:))
Fakt faktem-czasem korci,żeby spytać,ale po co-finał najważniejszy.I uwierz mi,to najlepszy prezent,gdy nie wiesz,co jest w środku!!!
Z ciuszków-po przejrzeniu rzeczy po Marysi-doszłam do wniosku,że muszę się zaopatrzyć w body z krótkim rękawem,ale raczej taki kopertowe zapinanie,bo są najpraktyczniejsze. Też zaopatruję się w lumpeksach,towar super,markowy i niedrogi.A dziecko i tak szybko z niego wyrasta...

anawoj-ale masz przeboje z Twoimi chłopcami,ciągle coś.Na pewno jak jeden zacznie chorować,to łapią po kolei a Ty przy nich...

nati-smacznych lodów:))

alexandra - oj te przesądy...Jak byśmy miały we wszystko wierzyć,to tylko paciorek i w bety. Kiedyś ludzie faktycznie przywiązywali większą wagę do nich,a i teraz niejedna życzliwa wytknie nam jakiś przesąd.U mnie-w pierwszej ciąży-nic się nie zmieniłam,mało przybrałam,brzuch jak piłeczka-nawet się zakładali-że na 100% będzie chłopak.A tu surprise-dziewczynka w całej okazałości....

Mam trochę wolnego,więc zmykam z Marysią na podwórko.Zimno,ale trzeba się hartować... Miłego popołudnia dla wszystkich brzuszków:))

reklama
Hej :-)

Marma, sto lat dla Kacperka :-) Aleks jest taki sam...choć młodszy o ponad pół roku. I co mam zrobić skoro jest zbyt mały na tłumaczenia...Jak daję w tyłek też nie pomaga, wcale go to nie wzrusza. Mam nadzieję że jak podrośnie to będę mieć na niego większy wpływ...bo jak na razie to jest nieznośny :-(

AguHan, dzięki :tak: hehe, nie pocieszę Cię, Aleks to półdiablę :-D Ale znam i takie dziewczynki więc nie ma reguły, może Twój synek będzie dla odmiany bardzo grzeczny :-)

Joll, test potrójny to bym sobie darowała, jest jeszcze mniej wiarygodny niż papp-a. Ja poprzednio brałam duphaston przez ponad pół ciąży, teraz od początku luteinę i nie mam żadnych dziwnych objawów. Czuję się normalnie. Mnie usg wyszło dobrze, papp-a też ale lekarz wydający wynik i tak zaproponował amnio, proponują każdej kobiecie po 35 roku życia.

Magdalen, dzięki :-) i trzymam kciuki za Twoje wyniki pappy :tak:

MamusiaDorusia, ciesze się że wszystko ok :tak:

Alexandra_73, super i trzymam kciuki :tak:

Ella24, bardzo mi przykro :-( mam nadzieję że synowie będą teraz dla Ciebie wsparciem. I że jeszcze się uda...

Witajcie. :*

Ella - naprawdę bardzo, bardzo mi przykro, że tak się Twoje losy potoczyły... :( Mocne uściski.

Emi - ja też ostatnio apap zażyłam, bo pomyślałam sobie, że bardziej Dziecku te moje nerwy wywołane bólem głowy mogą zaszkodzić, niż apap.

Alexandra - && za badania prenatalne!

Anawoj - zdrowiejcie... Kurczę, mój Mąż też wczoraj zaczął mieć objawy jakiejś grypy, więc Go nafaszerowałam homeopatami... Ale zobaczymy, w jakim stanie z pracy wróci. A dziś MUSIAŁ iść.

Kozica - wiesz, te body wbrew pozorom mają spory otwór na głowę. ;) Może nie będzie tak źle. ;) Aha, zapowiadają ciepłą wiosnę. ;)

Ja dziś byłam na wizycie. W badaniu ginekologicznym wszystko ok. :) USG - zrobione na moje jęki ;) - trwało 3 sekundy: Maleństwo jest, serduszko bije, a dokładnie sobie pooglądamy w 20 tc. ;) Ale najważniejsze zobaczyłam. :) Za jakiś tydzień-dwa będę dzwonić do szpitala umawiać się na to USG połówkowe.

Aha, z uwagi na te bóle... mam zażywać luteinę 2x2 (a nie jak do tej pory 2x1) i magnez 3X2 (a nie jak do tej pory 3x1)...

Ostatnia edycja:
ella24-bardzo mi przykro, kurcze myslalam ze juz mamy za soba ten czas kiedy to moze sie zdarzyc. :(
krakowianka-nie wiem jak u Was ale u nas to sa kolejki na USG, ja dzwonilam 2 tyg temu zeby sie umowic na badanie usg genetyczne na ok 20 tc i mi zaproponowane 8 listopad lub 29 listopad wybralam 29 a to bedzie 22 tc. wiec moze zadzwon wczesniej tak na wszelki wypadek?

Ella - bardzo mi przykro, trzymaj się kochana.
ja tylko na chwilkę. boli mnie wszystko, jadę na paracetamolu. chyba biegunki dostaję. Jaś radzi sobie nieźle, osłuchowo bez zmian, zjadł nawet talerz "makaronu z rosołkiem"i biega po domku. Konrad leży i ledwo dycha. pewnie jakaś grypa/wirus nas złapał.

Nie dam rady wam odpisać jedynie

Ella ...:( brak mi słów... [']

Ja straciłam głos..... za to moi faceci mają frajdę... a najbardziej ten mały bo robi co che a mama nic nie mówi ....

reklama
ella24 na samym poczatku muisze ci napisac ze bardzo ci wspolczuje i jest mi cho*** przykro i zla jestem dlaczego tak musi byc :-( zycie plata nam takie figle. Trzymaj sie badz dziela placz kiedy potrzebujesz, nie wstydz sie nie ukrywaj tego przed swiatem stracilas dziecko i masz do tego pelne prawo. Dla Twojego aniołka (*) , opiekuj sie mamusia ona tego teraz potrzebuje. Jesli chcesz pisz na priv napewno odpisze.

Witam, pewnie myslicie skad sie tutaj wzielam a wiec wyhaczyla mnie Marma, oj dlugi czas sie ukrywalam ,po prostu balam sie dolaczyc. Kazdego dnia drze o mojego maluszka bo tak bardzo go kocham- pewnie jak kazda z Was. Jednakze nie mialam odwagi pisac do was, pisalam tylko na ciazy po poronieniu i wiesiach od ciezarowek w dziale poronienia. Staram sie cieszyc kazdym dniem i mowic o tym naszemu malemu kruszkowi ze jest z nami taki dzielny i silny,aby zostal z nami na dlugie , dlugie lata. Poprzednio byłam niedoszła listopadówka zbliza sie dzien w ktorym narodzilo by sie nasze dzieciatko 11 listopa:-:)-(. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swego grona i wybaczycie to ze tak pozno to robie ale brakowalo mi odwagi, pozdrawiam was bardzo serdecznie.

P.S badanie szczegolwe ush jest bardzo fajne ja mialam we wtorek najpierw jeszcze dopochwowo a potem przez brzuszek bo dziecię bylo caly czas pleckami obrocone i pupa i ani myslalo sie okrecic dlatego dlugo sobie po ogladalismy malenstwo . (przy dlugim dopochwowym nie bede mowila juz co mnie zaczynalo bolec :-D:tak:)

Do góry