reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

nie czytam zaraz będę

ale dzień wyszłam o 10 wróciłam o 16 i się okazalo że o 12 ENERGIA ukradła nam licznik!!!! teraz nam podłączyli bez więc do poniedziałku mamy prąd za friko!!!!!! idę kąpać małą jak wrócę to napiszę więcej

reklama
z zabawek to polecam taka kostke (Felek ma na ostatnich zdjeciach):

http://allegro.pl/k-s-kids-interaktywna-kostka-muzyczna-farma-10603-i1865070235.html

t
a kostka jest super, miekka, a jednoczesnie ma z kazdej strony rozne zabawki, m.in zwierzatka, ktore wydaja odpowiednie dla siebie dzwieki i graja melodyjki, do szarpania szeleszczace listki, lusterko, gryzak etc. mlody dostal od taty na pol roczku :-) polecam, jestem zachwycona nia. dawno takiej fajnej zabawki nie widzialam. i mlody tez zadowolony chyba ;-)

Antonina – mój mąż też mówi żebym nie nakręcała się rozwojem dzieci – jak mu pokazałam zęby Dżoany i raczkowanie Felka i Adika to nawet nie chciał oglądać...

nati – jak prąd za friko to pierz, prasuj, oglądaj i laptopa nie wyłączaj!!!

aenye – kostka super!! Ja już mam tyle zabawek że przestają się mieścić.. stwierdziłam, że wystawię na all karuzelę misie bo już z niej nie korzystam i kupię małej ….. zabawkę!! Nie ma jeszcze lalki amelki
I zrobiłam dziś polecane przez Ciebie śledzie i mimo że je umyłam wyszły cholery słone... ja zjadłam ale stary męczył.. najgorsze jest to że zostały na jutro

też z małą spacerowałam 2 razy po 1,5 godziny. Ja mega zmarzłam a mała cieplutka – opatuliłam kocem i tylko oczy wystawały i nawet nie protestowała tylko gałki oczne jej chodziły. Jutro ponoć też ma być ładnie to będziemy korzystać :-)

Mała wykąpana ogląda świat i pewnie knuje co tu nocą robić.. taaa

Ostatnia edycja:
ok doczytałam. :-)
Aneczka zaraz wkleję przepis ale powiem Ci że ostatnio najpierw wchodze do tesco na dział przypraw szukam "pomysł na..." wybieram na co mam ochotę kupuję składniki czytam co i jak a pomysłu nie biore bo moim zdaniem to tylko mąka i przyprawy.
akkm- w ciagu 6 msc jak zaczęłam wychodzić na dwór jak mała skończyła tydz tak chyba nie było dnia jak nie wyszłam. dzisiaj było paskudnie.
jankesowa- no właśnie to ubieranie ostatnio na szczepieniu nie pisnęła a jak zaczęłam ubierać to wrzask
mercedes- moja siada i to cba rece to taka asekuracja bo praktycznie się nie trzyma i siada
mamusiaDorusia- ale zdolny chłopczyk

a teraz tak:
rano pojechałam do gdańska autobusem 40 min +tramwajem 50+30 min na piechotę w ulewie i zimno ale załatwiłam co miałam załatwic ( z mopsu decyzje z zeszłego roku że dawali mi alimenty), wrcając zrobiłam zakupy i zmęczona głodna zziębnięta marzłam o ciepłej herbacie, wracam a tu prądu brak coś mnie tknęło odę na klatkę schodową a tam brak licznika. no to tel do rodziców, męża teściowej w końcu udało mi się załatwić nr do energi a oni że to poprzednia właścicielka zażyczyła sobie zdjęcie licznika to ja zaczęłam płakać krzyczeć i wszystko naraz że mam mleko w zamrażalniku i jest warte milion złotych i straszyć sądem itp to pani miała za 15 min zadzwonic, zadzwonił mąż że jestem sama w domu z niemowlakiem a pani na to że juz po 17-stej i że w pon podłączą mąz zaczął mówić że bez licznika maja podłączyć bo to ich wina no to łaskawie teraz panowie podłączyli bez licznika tylko kabelki połączyli i się śmiali że mam teraz nabijac ile wlezie,. no ale jaki mają bałagan w papierach!!!! i oczywiście to nieprawda że poprzednia właścicielka chciała żeby zdjąc tzn prawda ale zgłoszone pół roku temu. hahaha co za burdel!!!!
i jeszcze mała nauczyła się odkrecać korek w wannie na fb zdjęcie

edit:
Mój mąż też mi farbuje włosy ( pasemka) ale teraz to długo nie będę farbować bo wyłysieje
ale jak mi daje maszynkę żebym mu obcieła włosy to mi się ręce trzęsą

Ostatnia edycja:
no nieźle nati zadymę u nich zrobiłaś.. najważniejsze że prąd jest, korzystasz z niego, jest Ci już cieplutko a Dżoana wymiata jak zwykle :-)
Mi mąż farbuje jeden kolor i to z tego powodu że do pracy wracam i już mi wypłowiały bardzo.. a wypadają dalej i mam zakola i wysokie czoło - masakra..

nati jestem w szoku ze mąż robi ci pasemka, ja mam naszczęście mamę fryzjerkę i dziś robiłam odrost pasemka 2 kolory, też miałam długą przerwę bo od początku maja nie farbowałam a włosy mi wypadają po znieczuleniu i są wszędzie moje długie włosiska gdzie się nie ruszę tam kłaki :/

hej, hej
zazdroszczę spacerków...
gdyby Tysia chciała siedzieć w wózku, to też byśmy sobie pochodziły, a tak to co...
nie mam ochoty jej nieść, jak było ciepło, to jeszcze, ale teraz...chyba obie byłybyśmy mokre i zgrzane
a jak spadnie śnieg to już w ogóle...jeszcze się wywalę i będzie :wściekła/y:

ale za to kupiłam sobie dzisiaj piękne botki z kożuszkiem, miodzio :-)

Tysia też nam się obudziła w nocy dwa razy, od razu z okropnym płaczem...hmmm...

Akkm ale masz fajnie z ta mama

Nati no to Twoj malz przebija wszystkich jesli chodzi o farbowanie

Miatginka a nie myslalas o balkonowaniu Tysi?Ja zmarzluch jestem i w Polsce ostatnio ciagle chora ale widze ze Miska lepiej 3ma sie ode mnie ( tfu,tfu ,odpukac DDD).Bede ja czasem balkonowac jak dla mnie samej bedzie za zimno.choc dzis nie bylo zadnego balkonowania ,tak starsznie padalo i bylo paskudnie...

p.s no tak,nie mozesz balkonowac bo ona nie lubi wozka...a moze zmien wozek ,kolezanka tak zrobila bo jej corka nie chciala siedziec w chicco,zmienila na inny i krolewnie zaczelo sie podobac

Ostatnia edycja:
nela no w sumie jest to jakiś pomysł...i tak będzie na rękach, ale przynajmniej się nie wywalę :-D
tylko to ubieranie najgorsze...zwłaszcza, że akurat tego Tysia też nie znosi :angry: no i ubierac się po to, żeby wyjść na chwile na balkon? :confused: zobaczymy!

reklama
nela nie tak dobrze jak by się wydawało zawsze wiecej proszenia niż to warte i zawsze na koniec bo klienci ważniejsi. w mlodosci nie mogłam eksperymentować cudować bo mama inaczej a ja inaczej chciałam a ile się oprosiłam o pierwsze pasemka o matko boska ,a tak poszła bym do fryzjera zapłaciła i gotowe. ale nieraz jak szłam na spacer z Mają zagladłam do mamy i wychodziłam np z zaplecionym koszykiem na głowie albo jakimś innym wymyślonym warkoczem.
mitaginka już jej nawet fotelik nie pasuje?
a mnie dzis złapał deszcz z gradem jak byłam z Majuchą na spacerze

Do góry