reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Morgaiane – mam 3 śpiworki w których misia w ogóle nie śpi.. jak ją przykryję to ona się nie odkrywa a junior podobnie jak Twój starszak – odkopie wszystko i drepta do nas.. Podaj swój adres i wyślę Tobie jeden śpiworek to zobaczysz czy w nim śpi. Nie są jakieś tam wypasione ale są

Wczoraj wieczorem znowu próbowałam z piciem mleka i kaszki na gęstko i nic.. porażka.. jak tylko widziała to od razu język wytykała. Nocka nawet nice – misia wstała przed północą, potem koło 2 do mnie na wyrko i cycoliła z 3-4 razy. Młody też spał ze mną ale małżon skończył nocki i się jemu usra tzn młodemu! Dziś urodziny Krisa i z tej okazji nic mu nie kupiłam – dostał 2 dni wcześniej 2 bluzy z lidla to wystarczy – i zabieram go na miasto na obiady z groupona! Taka żona jestem! Przynajmniej rodzinny spacer sobie zrobimy bo mamy fajne miejsca na starówce. Oby pogoda dopisała a relacja będzie w fotkowym:-)

reklama
u nas też bez szału... ale ja jestem zżeracz śmieci czyt. fast foodów i nie odpuszczę groupona!! Jeszcze na 12:30 z młodym na kung fu i choćby padało jedziem!! Za życzonka w jego imieniu wieeelkie dzięki

nie nadrabialam jeszcze, wczoraj wybylismy z domu na urodziny mojej chrzestnej i wieczorem nie mialam jak usiasc.. w skrocie:

Maks dostal lek, ale lekarka mnie mocno uspokoila - dostal lek tylko dlatego, zeby nas nie pozarazac, ale ze juz jest ok z nim, tylko salmonella jeszcze jakis czas bedzie z niego wylazic

ale niestety, u nas sie roznioslo chyba, dzis Felka lalo sie doslownie.. strumieniami w nocy obudzil mnie smrod - szok - maly sfajdal sie okrutnie, juz wiedzialam, co sie swieci. zaczelam przebierac i to byl blad, moglam u dac jeszcze chwile - doslownie lalo sie z niego - jakby ktos wode cienka struzka lal. co chwile. wszystko upierdzielone, on, przewijak, pizama, nie nadazalam zmywac, w koncu ciapnelam do wanny (d pomagal mi), trzy razy wode musialam zmieniac, bo co chwile fajdal jeszcze.. nie wiedzialam, jak go umyc, w koncu przestal na chwile i jakos mi sie udalo wyszorowac go i splukac prysznicem - maly w szoku totalnym, nawet nie jeknal caly ten czas
potem dwie h pozniej znowu, ale juz mniej, za to kupa taka pienista, ze sie przerazilam, potem 4h przerwy i rano znowu kupa - ale powiem wam, ze mam wrazenie, ze duzo ladniejsza, zolta i zdecydowanie nie tak smierdzaca i zielona (mozna bylo zdechnac w nocy, sama siarka). i maly humor ma super, je, pije cyca znaczy, ale obficie, biega po domu znowu i nie wiem juz, co mu jest. od 2h kupy zero.

moze to jednak jakis wirus?? maly temp nie ma i nie wymiotuje, odpukac!

na pewno w pon badania robie wszystkim, nie ma bata

a w sikach wyszla Felkowi w ogole e.coli!!! babka kazala powtorzyc badanie, bo mowi ,ze z worka jest niesterylnie na posiew i ze skoro maly nie daje zadnych objawow to mam sie wstrzymac z leczeniem. ech. i badz tu madry. a posiew - jak zdaze zlapac w ogole! - to znowu kilka dni, co najmniej 4-5..

bosz........ i wez tu sie zacznij badac, od razu lipa!

o matko z córką boli mnie ała!!! normalnie jakbym porodowe miała krzyżowe bóle, na d... siedzieć nie mogę, podbrzusze napier&**** już 2 nospy forte zjadłam i iziółka jakies. nic nie pomaga!! nie wiem co mi, ale wiem jedno na pewno, że to nie poród:-D

aenye normalnie ale mi żal dzieciaków i Ciebie....jaka to męka takie choróbsko...

moja Nisia ma refluks więc ulewa i czasem 2xdziennie przescieradlo jej zmienialam. ciuchy non stop...:( masakra.
teraz dostaje mleko AR ale dziadostwo kosztuje 30 pln-ów i starcza na 4 dni!@! no ale nie ulewa, a jak już jedną butlę zastąpię kaszką to znowu to samo....
ale mam wrażenie po sinlacu mniej ulewała...wypróbuję jeszcze raz...

któraś z was jeszcze walczy z refluksem? co po 6mcu? bo nie widzialam mm dwójki AR...

ducha miałam pytać co spowodowało guza??

zabawa mamy w montera stolika z ikei, taka półeczka leżała na sofie i Tymek sobie postanowil przeturlać się i akurat walnął głową w tę półeczkę :(.
Ale dzisiaj nie ma już śladu po guzie, więc chyba nie było tak mocno :)
Straszna matka i straszny monter ;P

a ja w ramach relaksu po ciezkiej nocce postanowilam doprowadzic chate do porzadku. wlasnie myje okna ;-) kurze, lazienka i kuchnia juz pykniete. a wszystko zaczelo sie od tego, ze mialam wizje, jak to sanepid przyjdzie do nas :-D takze jeszcze chyba lodowke umyje :-D :-D :-D uomatko z synem...

ale maly dobrze sie ma, juz tak nie sry, tzn nie powiedzialabym, ze wiecej niz zwykle, kupy co prawda zielonkawo - sluzowate jeszcze troszke, ale po marchewce nawet twardsze niz zwykle. bo wlasnie, dalam mu marchewke juz z rana i jeszcze dam. i w ogole Felek czuje sie dobrze, wesoly i sprytny lazik jak zawsze. spal rano 2h i teraz znowu jazzuje - mam nadzieje, ze znowu z poltorej godzinki chociaz.

dobra, wracam do okien ;-)

morgane u nas AR to do 12mz jest. nie ma 1 i 2 :-)

aenye to dobrze ze mniej usrana robota juz jestes :-) zdrowka dla chlopakow!

ducha
buziak w glowke dla kawalera :-) jak to sie mowi nie 1 i nie ostatni :-D

a mam cos dla was ciotki z primarku. Dzis upolowalam :-D tzn dla dzieciakow naszych na przyszle lato :-)

kupilam bo jak gadalam z nela przed jej wyjazdem biedna nie mogla nidzie tego dostac, a na allegro niezle sobie za to biora a ja je upolowalam za 1 funcika! w przecenie.
Bedzie mega na przyszly rok dla dzieciakow!
Rozm 94, 1-2lata
filter UV 50+
odpinane z tylu na zamek!
w wersji dla chlopakow:

i dla dziewczynek:

ja tego ze starszym uzywalam w kazde lato jak szedl do wody zeby mi sie nie opalil za bardzo bo wiadomo ze te kremy i spraye wiele nie daja we wodzie :-) a to jest mega. :-D
to kto chce?

reklama
morgaine bo nie ma 2 AR, AR jest tylko początkowe, potem możesz zagęszczać zwykłe Nutritonem

aeyne współczuję, mogę nawet napisać, że trochę rozumiem, bo sama wczoraj miałam rewolucję :/ pisałam Wam, że źle się czuję i zlapała mnie najpierw bieguna, a potem wymioty :( w nocy na przemian trzęsłam się z zimna albo było mi mega duszno...Dzisiaj już lepiej, ale łamie mnie cały dzień w kościach jak na grypę i słaba jestem...

baby szkoda :(

Do góry