reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Hej dziewczęta

Co do tych nocnych przebudzen, moze to skok rozwojowy???? Moja Liwia takie koszmarne nocki miala ostatnio i trwalo to ok 4 tygodnie, teraz idzie spac ok 19-20, ok 2-ej pobudka na butle i do 8-ej spi. Najczęstszym objawem skoku rozwojowego są problemy ze snem. Z tego co wiem miedzy 22 a 26-tym tyg jst skok zwiazany z lękiem separacyjnym, moze sad te pobudki z placzem.

http://ebobas.pl/forum/read.php?96,17701

reklama
draniu z tym marginesem to wiesz...uwazaj.. ja tez wyjechalam :-p:-D:-D:-D
ksiazke w pdf chyba gdzies mam na laptopie jak znajde to moge Ci wyslac :-)
jest tez papierowa wersja na ebayu za 7.69£ z przesylka ;-)
albo empik Każde Dziecko Może Nauczyć się Spać - Kast-Zahn Annete - 19,99 zł - empik.com

spoko, uwazam, ale ja tez jestem marginesem spolecznym. I nieudacznikiem :-) Bo to tylko sama szwal i nieudacznicy wyjezdzaja :-D :-D :-D No przynaj ;-)
Z ta kniga, to jak znajdziesz to poprosze, chociaz wolalabym taka 'papierowa' :-) Ciekawe czy empik wysyla troszke dalej?? Musze sprawdzic...
...Sprawdzilam. Licza sobie 6 dych za przesylke. A w nosie ich mam! ;]

jola, moze i skok, ja sie nie znam na tych skokach, a moze zeby?? Tylko tak zwalac na te zeby wszystko... Juz kupy byly brzydkie i tez niby wina zebow byla, tylko tych zebow ciagle brak ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
wiecie co ja już normalnie nie mam siły do tych moich...dzieci...Kacper przed chwilą wziął klucze i porysował mi lustro w komandorze...po prostu załamka.... jak dobrze że mnie w weekend nie ma bo mam zjazd przynajmniej większość dnia nie będę widziała swojej rodziny!

Marma- współczucia Kacperek nieźle daje popalić i że zdecydowaliście się na drugie dziecko podziwiam.

Ale tu dzisiaj cisza. :-(
mąż dalej chory tym razem podejrzenie zapalenia płuc, musi się prześwietlić, mała zaczyna mi pokaszliwać więc chyba w poniedziałek przejdę sie do lekarza. od 16 nie spała więc zasnęła szybciutko a ja idę prasować bo oczywiście zapomniałam przez cały dzień :(

heloooołłłł

nati chciałam teraz was trochę poczytać ale skoro mam się rozpisać, to się rozpszę:)

po pierwsze primo, jak mawia morgana;-), widziałam że pisałyście o śnie dzieci, TAK TO MEGA WAŻNE oj ja wiem jak to ważne.
Nika zasypia sama, no nie tak że się przekręci na boczek po mleczku i zaśnie (jak byliśmy u kochanej anawoj to właśnie tak zasypiała, dziwnie spokojna tam była, ani raz nie zapłakała!!! no ale w końcu u narzeczonego była i pewnie teściowej się bała;-))
no ale zostawiam ją po butli w łóżeczku i siadam na łóżku. jak zaczyna jęczeć podchodzę wkładam smoczka i znowu siadam naswoim łóżku. czasem zaśnie od razu, czasem w 5 minut, czasem w 15 ale generalnie chce uczyc ze ma zasypiac sama o 19tej i basta!!
Niko teraz chodzi do pkola i tam nie może zasnąć na leżaku więc śpi od 19tej do 8rano:) no pasi mi to jak cho... holender;-) zasypia w 5 minut, zazwyczaj sam. też nauczony przeze mnie. bo umówmy się że dziecko samo z siebie rzadko nauczy się zasypiać samo.
Starszak nie zaśnie sam:-D no ale odkąd zaczęło się pkole, w którym też już nie śpi, to przynajmniej pada o 20tej i nie ma jakiegoś mega kłopotu.
nie chcę tego rozregulować, boję się co będzie jak Niko nauczy się spać w pkolu, wtedy nie będzie śpiący o 19tej ale z drugiej strony jak wrócę do pracy to będziemy wstawać o 6.30 rano więc myślę koło 20tej pożegnam towarzycho...
sorry przy trójce dzieci jest tyle roboty w domu że te wieczory muszę mieć wolne...

po drugie primo zaraz do jankesowej piszę bo ma jakąś książkę w pdf ie;-)

po trzecie primo marma duuuużo sił Ci życzę bo widzę że dają popalić!!!!! buziak

po czwarte primo nati jak się mieszka?
baby
kiedy jedziesz?

mitaginka jak Tysia bo nie odpisalaś. spokojniejsza? jak wyobrażasz sobie powrót do pracy?

a u mnie remont łazienki więc syf. pogoda ładna więc rano trochę się przed tv poobijam, trochę posprzątam, jakieś pranie włączę i potem spacerek z Nisią.
uwielbiam taką pogodę bo jest ciepło, spacerowo, a nie ma upałów!!

Nisia już poznała się z nianią. polubiły się:) także w pazdz. będziemy się przyzwyczajać i od listopada get back to work!

asiunia wyślę Ci fotki łazieneczki na maila:) -projekt of course bo jeszcze nie gotowa. i wyślę też fotki które w leroy M robiła jakie dodatki pokkupić mam:) proszę doradź:) no i trzymam kciuki za rendez-vous piesków, bo tyle też doczytałam:)

przytyłam kilogram:) albo nawet dwa hahaha i dzisiaj nawet z tego powodu odwiedziłam silownie. spokojnie~!! nie zeby cwiczyc!!:-D tylko zeby sie dowiedziec co kiedy gdzie i za ile mozna cwiczyc:)

dzieciaki śpią, ja idę się szykować bo o 21 wychodzę:)

buziak

reklama
aneczkaaa z tymi zębami to też nie do końca tak, jak mówi lekarz. U nas na wizycie też było, że do zębów to jeszcze daleka droga, a kilka dni później wyskoczył jeden, a potem drugi ;)

ja dzisiaj kiepsko się czuję, tzn cały dzień było ok, a teraz niedobrze mi, jeździ w brzuchu, rozbita jestem, a jutro rodzice przyjeżdżają, więc mam nadzieję, że organizm nie wykręci mi jakiegoś numeru i będzie ok

morgaine Tysia jak Tysia, zdecydowanie lepsza niż kiedyś, ale humorzasta jak zawsze ;)

Do góry