reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

w ogóle przepraszam,ze wam tak ciągle smece swoimi problemami,wiem,że każda ma swoje równie ważne, ale jakoś mam wrażenie,że jak nikt mnie rozumiecie i często dodajecie otuchy gdy już naprawde mi źle
jestem strasznie zła na siebie,że za długo czekałąm aż samo minie i że dałam się olewać, może to coś co można było zakończyć dawno temu? przejrzałam posty swoje i perwszy odnośnie nocy był 2 lipca..od tamtej pory lepsze były 4 noce, 3 na czopkach i 1 po melisie heh ale się pozbieram w końcu nie będę was nękać samymi marudami;)

reklama
Asiunia gdzie moge kupic dluzszy?????? ja wiekszosc mialam albo "one size" ,w smyku widzialam tylko do 6miesiecy (ale dzis taki wlasnie sprzedalam bo ona mi sie nie miescila w niego),a z absorby 0-9 ale juz nie ma w nim luzu:( znasz dokladnie nazwe sklepu,firme ktory ma takie naprawde dlugie?
w pl niestety nie pomoge, ale u nas sa chyba 3 rozmairy (tyle ja mam). jeden 0-6mc, potem 6-12mc i wkoncu 12-24mc. Moze na allegro, ebuy?

edit.
Ja kupowalam zawsze u nas z George w Asdzie i tam rozmiary maja sie tak 0-6mc, 6-12mc i 12-18mc. wiec sie pomylilam.
Teraz maja takie 2 w kolekcji, co chwile sa inne dostepne
101 Dalmations Sleeping Bag | Girls | ASDA direct
Tigger Sleeping Bag | Boys | ASDA direct

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Asia mi coś wcisnęła i post zniknął wrrrrrrrrrrr

a więc
Petinka- znowu pierwsza :-)
Asiunia- sto lat dla Joshua
Eywa- kciukasy za wizytę

u nas dziwna noc. kilka razy krzyczała przez sen i kupa była w nocy co się zdarzyło ostatnio jak miała 1 miesiąc. może zle sny?? dziwnr

cześć kochane...jejuuu ile mnie tu nie było....chyba ze 2miesiące...tylko fb.....fb...a tu jakoś nie mam chwili zajrzeć. u nas marudne dni (chyba przez zęby - niech w końcu wyjdą!!) a do tego ja mega ból gardła i gorączka.....padam na twarz...

nie nadrobie was nie ma szans :D ale coś widzę o śpiworkach :) ja trafiłam na promocje w lidlu były po 40zl. 120cm. już maluch śpi w nim i jestem zadowolona ale i na allegrojest ich sporo

Witam Z ranka..
eywa ja cie bidulko rozumiem... z tym ze ty masz tak codziennie...u nas od 2 mcy budzi sie z krzykiem po godzinie od usniecia...i potem od 12 co godzine...ale dzis przeszedl samego siebie, cala noc budzil sie z krzykiem co 30 ,15 min..ja padam..

Zazdrosszcze tym mamom ktorym cala noc przespia..Kiedy to u mnie bedzie
Co wy podajecie na noc ze tak spia??

mitaginka
te tesciowe...moja Ksawcia widziala z 5 razy...Wpada do nas na 15 min i ucieka ehhh

Co do tych spiworków czy one wygodne? Chodzi mi czy nie budza sie wam przy np przekrecaniu??
Bo ten moj to wiercipieta, kocyk mu sie zawinie i juz zle:)

nati dzieki w imieniu Josha :-) no wlasnie jak dzis pamietam tamta ciaze i jak w tej chwili siedzialam w szpitalu i o 8 zaczely sie pierwsze skorcze - Josiek wyszedl dopiero o 22:54 wiec sie troche meczylam... A to juz 3 lata dzis mijaja i mlody siega mi juz do pasa... Zaraz sie porycze... Jego urodzinki zawsze placze ze wzruszenia :-) i pewnie jak 18lat bede konczyc to tez sie poplacze, a on bedzie sie brechtal :-) ehhh zycie...

a my mielismy dawac tylko wode i sok na to rozwolnienie i co? Oczywiscie malutki plakal jak oszalaly i tej wody nie chcial pic, sokiem plul, az wkoncu poddalam sie i dalam mu mleko...Blogo zasnal, ale rozwolnienia ciag dalszy... To juz nie wiem co lepsze... Dzis go sprobuje przetrzymac na wodzie i sokach, co by sie oczyscil...

Ja daję mannę z bobovity i dosypuję do mleka.

Dzięki dziewczyny za wpsarcie

mitaginka coś mi się wydaje że teściowa się miga...

Ewa nie marudzisz tylko tu od tego jesteśmy więc pisz i się użalaj !

Sto lat dla Joshuy!!!!!!!!!!!!!! Moje szczęście kończy 3 latka 13 października i też mi się płakać chce jak przypomne sobie tą chwilę gdy po raz pierwszy położyli mi go na brzuchu :D

A ja jestem w szoku. Wczoraj M wrócił z pracy zajął się Przemkiem , wykąpał, nakarmił, uśpił. Dziś rano wstaje mieszkanie wysprzątane, naczynia pomyte -SZOK!!!!!!!!!!!!!! Czyżby coś to tego mojego faceta dotarło??????????????

A dziś idę do gina....mam nadzieję że nie będzie mi kazał małego odstawiać od piersi ...:( Nie wyobrażam sobie tego :(

reklama
Nela – czy dobrze że sprzedałaś?? masz miejsce na nowe i kasę na nowe.. znając życie przy drugim i tak będziesz chciała kupić coś innego, nowego i jak będzie chłopiec to więkoszość rzeczy się nie przyda. Z wystawianiem na allegro to różnie jest – bardzo czasochłonne i nie wiadomo czy wszystko byś sprzedała.. jedno taniej, drugie drożej a tak pozbyłaś się czego chciałaś. No szkoda że małżonek widział i syczał ale poklep go i powiedz że teraz chcesz wszystko niebieskie!!

aenyee – niestrawione cząstki to norma. Moja też miała w kupie kawałki marchewki. I też czekam na przepis na ciacho :-)

mitaginka – miałam podobną sytuację z Milą: karmię, ona patrzy w dół ja mówię „aaaammm” ona dzióbek otwiera, memła i znowu w dywan... a ona zasypiała... ale taki żarłok że na śpiocha nawet buzię do jedzonka otwierała – moja krew; a środa widzę sądny dzień – ciekawe jak długo teściowa wytrzyma. A Ty się zrelaksuj, zostaw ją w piątek ciut samą i dokończ zakupy

eywa – Natka jest przesłodka!!!! No i ile ma włosów – tylko zazdrościć. No i diagnozy życzę - może ma zabrurzenia snu i sprawy neurologiczne?? ale to seria badań..

Wczoraj padłam jak długa – byłam u młodego w przedszkolu na zebraniu 2 godziny!!!! dziwne bo w jego grupie jest większość 5-latków, 9 dzieci 6-letnich i dwóch 4-latków. Możliwe że część pięciolatków nie pójdzie do szkoły (zobaczymy czy w sejmie to przejdzie). A książki mają odpowiednio do wieku i jestem ciekawa jak to będzie wyglądać – siedzą obok siebie a robią co innego.. i jak te książki zobaczyłam to dla 3-latka normalnie.. znowu męka wyboru z zajęciami dodatkowymi i jest nowość – moje przedszkole jest integracyjne i są zajęcia z kynoterapii – z pieskami a od tego roku też z alpagami. Pierwszy raz to widziałam a młody za nimi osikany.. no zobaczymy. Przyszłam z zebrania i młody coś podejrzanie wyglądał i się okazało że miła 38,2 :szok:. poszedł od razu spać biedny, cisza w chacie, mała zasnęła po 20 my z małżem obejrzeliśmy 2 odcinki serialu, ja na nim już zasypiałam a młody dziś wstał 5:50 :szok: przetrzymałam go dziś w domu ale gorączki nie ma i czuje się ok. siedzi, jęczy i ogląda tv. Mała buja się na leżaczku a ja delektuję się kawką. Pogoda u mnie taka sobie – mokro ale nie pada. I dostałam 4 @... nie wiem jak u Was (z młodym karmiąc piersią nie miałam 7 miesięcy) a teraz nie dość że jest bolesna to baaardzo obfita. Ciekawe.. Młody idzie na 15 do dentysty na 2 zęby – oby na razie koniec.. rozpisałam się i lecę jeszcze nadrobić fb i na śniadanko.

Do góry