reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
witam kochane ja odreagowuje,pospiespieszny chrzest, telewizje ( az 5 osob bylo z ekipy i mala sie o dziwo nie darla-moze dlatego ze wszyscy byli szczerze serdeczni i ona to wyczuwala) ,widze ze ona tylko na pewnych ludzi reaguje krzykiem.

przyszly sasiadki ,dzis juz napalone na zakupy u mnie ( przespaly sie z tym i stwierdzily ze mala ma super rzeczy).mama mnie przekonala zeby sprzedawac za 10 i tak sprzedalam sweterki za 12 zl ,bodziaki za 10 ,spodenki za 5.i spiworek nowy ze smyka za 20 .dorzycilam gratis czapki ,skarpetki i ratuzki.gee a teraz jak mi szkoda :) uwazacie ze to dobra cena ,sprzedalam z 40 rzeczy wszystkie nowe.to dobra cena czy na allegro poszly by za wiecej???

robilysmy to cala akcje na parterza,malz przyjechal wczesniej niz mowil.i odrazu pytanie ,a co ty sprzedajesz???ja zaczelam krecic ze to tylko pare rzeczy.a on " ale one szly z calymi siatami,co ty im sprzedalas,nie po to to sprowadzalaem zeby sie teraz pozbywac za grosze???:-D:szok:;-)dostalam opiernicz ze mam trzymac mna 2gie dziecko ,ze przeciez tak zesmy sie umawiali:)))czyli jednak ma ochote na 2gie:):-)

ok sprobuje was nadrobic co nieco

dla wszystkich buzki!!!

Ostatnia edycja:
hej wam!
ayene nie mieliśmy usg, tak mówila lekarka ja byliśmy prywatnie i niej, jak w przychodni potem to się uparła na tego neurologa i koniec, zobaczymy jutro ,jak ta nie wymyśli nic sensownego to się dowiem co i gdzie można prywatnie
cucu super,że małej tak fajnie z tatą
Mitaginka aż tak wybredna jesteś,że nic nie znalazłaś?;)
Nati moja też lubi ciumkać jedzonko, tylko nie kuma,żeby tzrymać to w łapkach, woli jak ja jej trzymam, jak ma w rękach sama to woli rzucać, z niekapkiem tak samo, jak widzi to buzie sama otwiera,ale złapać i pić nie chce;)
Petinka ja też chce przepis:)
Asiunia jak Madi po lekarzu?
tak czytam jak narzekacie czasem na drzemki pół godzinne, moja Natka zawsze takie miała, a teraz 2-3 razy po 15-20 min, dłuższa ok godziny zdarza się raz na 2 tygodnie? hehe

Hej dziewczynki
Na początku MIAŁYŚCIE RACJE ,3 dni temu moja Oliwcia jak odeszłam po 5 łyżeczce marchewki z ziemniakiem odstawić słoiczek zrobiła taką awanturę że hooooo.Zjadła cały słoik i zapiła 100 mleka ..
Wczoraj też zjadła cały słoiczek +mleko ,a dzisiaj to przeszła samą siebie ,zjadła dwa słoiczki za 2 godziny zapiła 60 ml herbatki malinowej i jeszcze wypiła 140 ml mleka .Bekła sobie ,wykąpaliśmy mała ,ponosiłam aby się ułożyło jedzonko w brzuszku i śpi .Od 3 dni zasypia sama i tak samo w dzień jak i w nocy .
Oliwia uwielbia tą herbatkę malinową z dziką różą i pije jej z 200 ml na dobę ,i dzięki temu kupka ładna i bączki pięknie lecą .Mam pytanie myślicie że na zmianę z tą herbatką moge jej podawać wodę z odrobiną soku z malin z własnego ogródka całkowicie bio ?
Acha dzisiaj już 3 składnik w zupce podałam ,najpierw była marchewka i ziemniak a dzisiaj pietruszka -zobaczymy jutro kupkę i reakcje brzuszka i jak bedzie wszystko dobrze to może dodam dynie .

Mam dzisiaj za sobą pierwszy dzien w pracy .6 godzin bez mojej laleczki .Wytrzymałam ,a malutka bardzo szczęsliwa z tatą ,ale super piszczała i machała rączkami i nóżkami jak mnie zobaczyła .Boże jak ja ją kochaaaaammmmmm....

A teraz
Herbatita ,Justi szczęścia zdrowia pomyślności i moc radości dla Waszych pociech :-)
Mitaginko współczuje sytuacji z teściową ,moim zdanie miga się babcia od opieki nad wnuczką .

Niestety zapomniałam co której mamie miałam jeszcze na pisać .Życzę radości z pociech każdej z Was i bezproblemowego macierzyństwa .

Zmykam spać

Dobrej nocki Wam życzę

Nelcia to zależy, róznie idą rzeczy na allegro, moze coż poszłoby drozej coś taniej ale ogólnie pewnie podobnie, a nie masz kosztu wystawienia i problemów z wysyłką iap, więc pewnie szybciej masz to z głowy :)

Aenye trzymam kciuki za badania :)

Nati gdzieś przegapiłam, że Asiunia tak ładnie stoi przy łóżeczku :) nasz młodziak jeszcze sie buja za bardzo ;)

Mitaginko oby teściowa sie wreszcie ostatecznie zdecydowała na coś :)

Adi nas wczoraj rozbroił... wieczorem jak połozyłam go spać to co chwila sie budził i płakał, w końcu za którymś razem skapitulowałam i postanowiłam uśpić go cycem na naszym łóżku i tak zostawić, zeby go nie odkładać co chwilę, bo wtedy sie lekko rozbudzał, więc siadłam na łóżko, odłożyłam go a on w tym momencie hyc na brzuszek i zasnął, normalnie w sekundzie i więcej sie nie obudził :szok: :-p:baffled: więc dzisiaj postanowiłam sprawdzić, no i to samo, nakarmiłam, położyłam i sam usnął a małpiszon mały w łóżeczku płacz i nie uśnie, odkładam go śpiącego bo inaczej nie ma szans, od razu ryk...

petinka, a owszem, jutro sie podziele :-D bo bede robic pierwszy raz od bardzo dawna (ze dwa lata!!!), przepis mam niejako na oko i nie wiem, czy wyjdzie ;-) jak wyjdzie dam znac :-)

nela
, i fajnie, moim zdaniem super! na allegro narobilabys sie na maxa i nie jest powiedziane, ze tyle bys sprzedala! i latania na poczte, potem reklamacje jakies.. ja nie lubie, tylko wartosciowsze rzeczy na allegro pcham, a tak to oddaje potrzebujacym albo po rodzinie, szkoda roboty. i fajnie z ta tv :-)
a ja tak sprzedalam wiekszosc zabawek po Maksiu, wszystkie fishery, chodziki itp, itd.. przyjechala babka po chodzik (chcialam opchnac za bezcen juz prawie, z anonsow, bo zawalal mi garaz) i wziela przy okazji wszystko ;-) jedna babka, zostawila lacznie z 350zl, hehe ;-) w zyciu bym nie opchnela tego na allegro pewnie.

baby, dzieki. moj na szczescie sam w lozeczku zasypia.. odkad do domu przyjechalam z wakacji, thxGod.

lenka,
i super :-) mam nadzieje, ze nowa dietka pomoze malej :-)

nati
, ja dalam dzis kolejny raz pietke chlebka i rozmemlal go na maxa :-) nie wiem, czy cos zjadl, czy nie, pewnie cos tam pociamal, ale chleb zostal rozczlonkowany na czesci niemal pierwsze, az odkurzacz poszedl w ruch, poprzyklejalo mu sie do ubrania i w ogole ;-) pierwszy raz ewidentnie probowal go lizac, wiec zaczyna sie pewnie uczyc, do czego to sluzy, hehe

ale dziwi mnie jedno, dzisiaj gotowalam zupe i wyjelam marchewke, zeby ja rozdziabac, i odrobinke dalam malemu, doslownie z palca, i wiecie co? polknal to, a potem patrze, w kupie ten caly kawalatek :szok: w ogole niestrawiony... jak to mozliwe?!

aenye buziak dla Feliksa, normalnie zdrówka życzę!!

asiunia mój M też jakoś tak się zaczął chłopakami zajmować a Niśką zero, obyło się bez rozmowy, po prostu robię tak jak aenye pisała: tatusiu kochana córeczka chce na rączki:)

mitaginka gratki ząbków (gdyby nie nati to bym nie zauważyła;-))
wyobraź sobie moja teściowa miała nie zajmować się Niunią, a tu wczoraj stweirdziła że ona taka grzeczna i kochana że 2 dni w tyg. może się nią zajmować jak wrócę do pracy. zaoszczędzę 2-3stówy na niani!! super by było chociaż z teściową różnie bywa...

herbatita, justi sto lat dla dzieciaczków:)

nela bo ja niestety nie czytałam poprzednich postów. jak to zrobiłaś że ktoś przyszedł kupić ciuszki? w sensie czy dałaś ogłoszenie gdzieś na osiedlu czy po prostu Twoje koleżanki-sąsiadki są w ciąży lub mają małe dzieci i je zaprosiłaś??
ja planuje na allegro wystawić ale czasem faktycznie gra nie warta świeczki...

mitaginka kiedy wracasz do pracy?

Marma a może on boi się takiego maleństwa stąd takie twoje odczucia?
Mitaginka nie mogę z teściowej :szok:
Nela - dobra cena, bo gdybyś wystawiła na allegro od 1zł to pewnie za mniej by poszło i nie wszystko
Eywa u nas tak samo z drzemkami, 20-30min i ani sekundy dłużej, no i nie ma jednej dłużesze, wszystkie po tyle samo
Lenka myślę że spokojnie możesz dodać swoich nalin

jesuuuuu jak ja uwielbiam jak Witek zasypia przy cycku na noc oh oh oh jak go biorę do odbicia a on już drzemie na ramieniu ah ah ah taki przytulony bezwładny kochany :-D szkoda, że to się zdaża raz na tydzień

reklama
aha, a ja zapomniałam Wam opowiedzieć dzisiejszą sytuację: M. karmił dzisiaj Tysię kaszką malinową na bujaczku, i tak ją karmi i karmi i nagle jej oczka coraz cięższe i cięższe, aż zasnęła! :szok: a Tysia generalnie nie umie sama zasypiać, najlepiej jej przy cycu, więc tym bardziej byliśmy zaskoczeni :-D

Do góry