reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

marma, asiunia ma racje.. ja to samo mialam przy kazdym dziecku, wydawalo mi sie, ze D nie ma kontaktu z malymi i ze nie kocha ich; za kazdym razem! i ze nie chce na rece brac, calowac itp.. teraz moze troche inaczej jest, ale tez ja dlugo i czesto tlumaczylam mu, ze dziecko musi czuc kontakt z obojgiem rodzicow, wtedy czuje sie szczesliwe i kochane (on mi wkrecal, ze do 6 mies, a nawet dluzej dziecku styka wylacznie mama i to jest natura). faceci tak maja,jakies chore podejscie. trzeba tlumaczyc i po dobroci zachecac. moze wlasnie kapiel? a moze spacer? albo cokolwiek, byle regularnie. i nie na zasadzie "ja juz mam dosc, wez go' albo "dawno sie nim nie bawiles, wez sie nim zajmij".. tylko "tata, zobacz, jak sie do ciebie usmiecham! chyba chce do ciebie na raczki" :-) cos w ten desen.

a salatke robilam ryzowo-tunczykowa z papryka, korniszonkiem, kukurydza, jajkiem i majo :-) pychota :-)

maly odpadl, mam nadzieje ze nie na noc, bo musze mu inhalacje zrobic jeszcze. najwyzej przez sen walne, i bez kapania sie obejdzie. ale cisza... mlodzi czytaja ksiazki w pokoju - bosko!

a jutro pieke ciasto ze sliwkami :-D mniamusnie

reklama
M dzwonił dzisiaj do teściowej i postawił sprawę na ostrzu noża: albo zacznie przychodzić i coś robić, albo szukamy niani, a "pani już podziękujemy"

wczoraj pobraliśmy ten mocz do kubeczka (karmiłam a Tysia sikała :-D, dzięki za tą radę ;) i dzisiaj okazało się, że nic się tam nie hoduje, więc najwidoczniej ostatnio źle była umyta :zawstydzona/y:

a ja dzisiaj myknęłam do CH na zakupy, szukałam butów i generalnie chciałam coś ładnego sobie kupić, ale nic nie znalazłam. Zdołowałam się więc zupełnie i na poprawę humoru zjadłam gofra z bitą śmietaną...pogoda dobijająca strasznie!

asiunia jak po wizycie?

nati stwierdziła, że zacznie przychodzić, ale tą gadkę to ja już też słyszałam...na początku zresztą nadal twierdziła, że ma jeszcze czas, ale M. się wkurzył i powiedział, że nam się wydaje, że ona właśnie się rozmysliła tylko nie ma odwagi nam tego powiedzieć...na to ona, że to nieprawda, ale mina jej ponoć zrzedła...nie wiem, może się obrazi...? ma niby przyjść w środę, jak nie zacznie czegoś robić, to szukam niani!

a ząbki ma :) jeden w całości, drugi w połowie :-D zaczęły wychodzić, jak miałaś na głowie sprawy mieszkaniowe, pewnie dlatego nie pamiętasz :-D

Witam się, tym razem z wieczora :-)

Dzięki za rady odnośnie tabletek na przeziębienie, łyknęłam apap na noc wypiłam herbatę z miodem cieply kocyk na noc i jest lepiej.
Moja mama dzisiaj i trochę posiedziała z małym więc ja trochę odpoczęłam i nabrałam sił:-)

Filipek ma już 2 zęby na dole ;-)

Do dziewczyn które wprowadziły gluten :-)
Jak to zrobiłyście?
Kupowałyście kaszę manną i gotowałyście dodając potem do deserku lub czegoś innego?
Są takie przysmaki na dobranoc z HIPP kaszka manna z mlekiem i owocami albo kaszka mleczno-pszenna truskawkowa, jak to podawać?
Wiem, że trzeba podawać łyżeczkę dziennie.

Witam się, tym razem z wieczora :-)

Dzięki za rady odnośnie tabletek na przeziębienie, łyknęłam apap na noc wypiłam herbatę z miodem cieply kocyk na noc i jest lepiej.
Moja mama dzisiaj i trochę posiedziała z małym więc ja trochę odpoczęłam i nabrałam sił:-)

Filipek ma już 2 zęby na dole ;-)

Do dziewczyn które wprowadziły gluten :-)
Jak to zrobiłyście?
Kupowałyście kaszę manną i gotowałyście dodając potem do deserku lub czegoś innego?
Są takie przysmaki na dobranoc z HIPP kaszka manna z mlekiem i owocami albo kaszka mleczno-pszenna truskawkowa, jak to podawać?
Wiem, że trzeba podawać łyżeczkę dziennie.

ja mam kaszke mleczna manna z nestle, jej sie nie gotuje tylko rozrabia w wodzie, i własnie ja dodaje do słoiczka

Mitaginka- byle by się nie rozmysliła i nie "uciekła" po tygodniu.

Mercedes- można gotowac zupkę z kaszką manną, podobno jest też kaszka nie do gotowania, są te deserki a ja na żywca dałam herbatnika i tyle :-)

mitaginka, ehh te teściowe, co druga to lepsza. Życzę, żeby się wreszcie zdecydowała i nie zostawiła Was na lodzie w ostatniej chwili. Jeśli chodzi o opiekowanie się moją Małą to akurat teściowej tylko mogę ją zostawić na dłużej a mojej mamie nie. Mała lubi teściową i ona już wie, co i jak z Gabrysią robić.

asiunia, fajnie, że Twój M chce się zaangażować i złapać kontakt z Madim :)

Mój M już sobie super radzi z Małą. Dzisiaj nawet mnie w pracy odwiedzili, bo zapomniałam kluczy. Bawią się fajnie, na spacery ją zabiera, nawet ubiera normalnie a nie jak niektórzy tatusiowie (bluzka kwiatki, spodenki paski i skarpetki w kropki :p ), no i karmi obiadkiem, że Mała zjada wszystko :) Ale u nas to było tak, że od samego początku się angażował a właściwie ja go prosiłam o pomoc, wstawaliśmy oboje równo w nocy, jak jest możliwość to spacery razem, kąpanie razem. Nie mógł się przekonać na początku do karmienia łyżeczką, ale powoli go o to prosiłam, np jak ja w niedzielę gotowałam dla nas to on karmił Małą. No i się dogadują :)

Mercedess, ja dodawałam na początku łyżeczkę takiej mlecznej manny do mleka, czasem do obiadku. teraz kupuję na obiadek coś z kaszą manną, bo ja daję słoiczki. Albo w deserach jak jest gluten, ostatnio np Hipp banany z jabłkami i biszkoptem. Na początku się bałam dawać z biszkoptem, ale tam jest malutko tego, widocznie tyle, ile trzeba na początek.

reklama
ja jak bym musiała zostawić małą to tylko mojej mamie teściowej niestety nie.
moja mama i z Karola siedziała i z synkiem siostry to wie co i jak a obawiam się że teściowa by ją tylko nosiła i traktowała jak noworodka, dałabym dziecko duże dziecko prawie raczkujace i wcale nie płaczace jak mamy nie widzi a dostałabym małego rozpieszczonego za butelkowanego noworodka.

Do góry